bannerimage

Alcohol maakt dik

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
30 december 2014

bannerimage

Alcohol maakt dik

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

We weten dat alcohol slecht is voor de lijn, maar realiseer je je dat tijdens een feestje of etentje? Alcohol zorgt ervoor dat je hongerig wordt en er komen vaak smakelijke verleidingen langs tijdens een avondje stappen.

Het is verstandig om voor deze momenten altijd een klein tussendoortje in je tas te hebben. Als je dan echt graag iets wilt eten, dan kan je beter daarvoor kiezen. Bijvoorbeeld een zakje met nootjes of een stukje kaas.

Stel je voor, elk glaasje bevat zo’n 10 gram alcohol. Een gram alcohol is 7 calorieën. Per glaasje is dat dus al 70 calorieën. Hierbij zijn de suikers van het drankje nog niet eens meegerekend. Je neemt over de hele avond 7 drankjes. Dan drink je al 500 calorieën aan alcohol alleen. Bakje patat met mayonaise = 550 calorieën.

Probeer daarom alcohol zo veel mogelijk te vermijden. Het geeft loze calorieën, verstoort een goede nachtrust (dus aanmaak groeihormoon) en de behoefte aan vet de volgende dag is vaak lastig te weerstaan.

oud_en_nieuw

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.