bannerimage

Door voeding geen klachten meer van fibromyalgie en PCOS!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 mei 2020

bannerimage

Door voeding geen klachten meer van fibromyalgie en PCOS!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Maryam had last van PCOS en Fibromyalgie

En kwam erachter dat haar ongemakken te maken hadden met voeding. Haar ongezonde leefstijl had  hiertoe geleid. Gelukkig heeft ze met veranderingen in haar voedingspatroon haar klachten verminderd en voelt ze zich weer een stuk beter!

Fibromyalgie, PCOS

en de remedie met "voeding als je medicijn"

fibromyalgie-300x200

Fibromyalgie: een naam voor mijn klachten 

Ik ondervond al jaren veel lichamelijke ongemakken waarvan ik nu weet dat mijn leefstijl daartoe bijdroegen. Zo had ik elke dag hoofdpijn en was mijn lichaam op een gegeven moment zo aan het verslechteren dat ik last kreeg van migraine. Ook had ik last van gewrichtspijnen en spierpijnen zonder aanwijsbare oorzaak. Van een natuurarts hoorde ik later dat het kwam door beginnende fibromyalgie.

Omdat ik zwanger wilde worden ben ik ook bij de arts geweest.  Een onregelmatige menstruatie zou betekenen dat ik door PCOS moeilijk in verwachting kon raken.

Ik was futloos, energieloos en elke dag moe.

Dit terwijl ik sommige dagen niet veel deed maar toch voelde ik mij dan niet actief of gezond. Ook had ik een heel raar ontlastingspatroon. Ik had of diarree, of ik had constipatie en een bezoek aan het toilet deed ook altijd pijn bij mij.

Ik merkte aan mijn lichaam dat de voeding die ik tot mij nam geen positief effect op mij had en ik de essentiële stoffen uit die voeding ook niet opnam. Daarnaast had ik ook slaapproblemen zoals meerdere keren 's nachts  wakker worden, elke nacht op dezelfde tijdstippen.

Voedingsadvies verhielp de PCOS en de Fibromyalgie

Met al deze klachten ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij Rachida Lachhab. Zij heeft mij in laten zien dat met een verandering in leefstijl en het weglaten of juist toevoegen van voeding ik mijn lichamelijke gesteldheid kon verbeteren. Ik had nooit gedacht dat ik geen last meer zou kunnen hebben van mijn fibromyalgie klachten..

Na een aantal maanden haar advies opgevolgd te hebben ben ik niet alleen goed afgevallen maar voel ik mij energieker, heb ik geen darmproblemen meer, kan ik meer doen op een dag, ben ik af van mijn hoofdpijn, kan ik 's nachts doorslapen en ben ik eindelijk van dat constante hongergevoel af dat ik eigenlijk mijn hele leven heb gehad! 

Als klap op de vuurpijl werd ik ook nog heel snel zwanger, ondanks de PCOS

Vraag vandaag nog een gratis consult aan

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.