Nederland-Slank-Mar-15-2024-07-20-30-2331-AM

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
01 december 2022

We leven in een tijd van ‘#body positivity’.

Na jarenlang gebukt te zijn gegaan onder de schaamte en het stigma van overgewicht is er een groeiende groep vrouwen en mannen die zegt: ik mag er zijn zoals ik ben. Paar pondjes meer of niet. Maatje 34 of ‘size zero’ zou niet het verstikkende alomvattende schoonheidsideaal moeten zijn. One size does NOT fit all!

Er is zeker iets te zeggen voor je goed voelen in je lijf. Dat is zeker ook het grotere doel dat NL slank voor ogen heeft. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Jouw persoonlijke voedingsplan, eventueel in combinatie met een endorfine-herstelplan, is ook op dat streven gebaseerd: verlost zijn van vele kwalen én een gezond en prettig gewicht. Lekker in je vel dus! Fysiek en mentaal.

Body Positive MetInvesteren in een gezonde toekomst

Iemand die aan den lijve ondervond wat een verschil een gezond voedingsplan kan maken voor je geestelijke en lichamelijke welzijn is Nelly Verbeet. Afvallen stond absoluut niet op haar wensenlijstje want ze had gewoon een gezond gewicht.

Toch begon deze kersverse pensionada last van haar lijf te krijgen: ‘Acht jaar geleden stond ik op een kruispunt in mijn leven. Ik had behoefte aan tijd voor mij als persoon. Ik heb, voor velen herkenbaar, altijd de neiging gehad om mezelf voor anderen weg te cijferen.

NellyVerbeet

Ik besloot te gaan wandelen. Alleen. Gelukkig heb ik een zeer begripvolle partner die mij deze investering in mijzelf ook gegund heeft. Na vier maanden onderweg was ik verkocht en nu is het ‘pelgrimeren’ een lifestyle geworden voor mij.

Je moet er echter wél de tijd voor hebben. Dus nu ik na mijn pensioen ineens niet meer zoveel moet, maar heel veel mag; wil ik ook fit genoeg blijven om dit te kunnen blijven doen.’

Geen batterij aan pillen maar goede voeding

Gezonde-Mar-15-2024-12-16-00-7661-PMVia een kennis hoorde Nelly van Nederland Slank en ondanks dat de naam deed denken aan afvallen; ‘wat voor mij dus niet van toepassing was, besloot ik wel om het een kans te geven om weer gezond en fit te worden.

De bloedwaardentest liet vervolgens enkele resultaten zien waar ik echt niet blij van werd. Onder ander mijn glucose en cholesterol-levels waren veel te hoog. Echt seniorenkwaaltjes en weinig #bodypositivity aan. Ook merkte ik tijdens het lopen dat mijn knieën en heupen meer last gaven dan vroeger. En die heb ik natuurlijk juist voor het wandelen nog heel hard nodig.

Tijdens het consultatiegesprek met Liesbeth kwam vervolgens naar voren dat gezonde voeding hier veel aan zou kunnen verbeteren. Aangezien ik totaal geen behoefte had om aan een hele batterij pillen te beginnen, had ik hier zeker oren naar.

Nu zijn we acht weken verder en ik merk al een enorm verschil. Ik voel me fitter dan ooit. En ja, ik ben ook best wat kilo’s afgevallen. Naar aanleiding daarvan heb ik in overleg met Liesbeth wat aanpassingen gedaan zodat het afvallen wat afgeremd wordt.”

Fit en gelukkig op weg

Nelly, gedurende haar werkende leven een fulltime business-consultant business in de administratieve dienstverlening, geniet nu met volle teugen van haar vrije tijd en bruist van de energie én de plannen: ‘als eerste ga ik een paar dagen de heuvels in Limburg beklimmen, daarna ga ik een tocht door Duitsland lopen.

En als ik naar de verdere toekomst kijk wil ik nog heel graag een keer naar Santiago de Compostella, Lourdes en de Camino Francigena lopen. Die laatste is van Canterbury in Engeland naar Rome in Italië dus dat is een flinke wandeling, die ik in fases wil gaan afleggen.

Young GirlDeze beroemde wandeltochten zijn voor mij een spirituele ervaring met als doel; een gezonde geest in een gezond lichaam Een doelstelling waarvan ik nu overtuigd ben dat ik deze kan halen, dankzij het voedingsplan van Nederland Slank. De gewrichtsklachten in voeten, knieën en vingers zijn verdwenen en ook slaap ik stukken beter.

Gun het je omgeving ook

Ik voel me zelfs zo goed dat ik mijn zus heb aangeraden hetzelfde voedingsplan te gaan doen. Zij heeft MS, en is door het feit dat ze nog maar heel weinig kan bewegen en de bijwerkingen van de medicijnen, helaas behoorlijk wat aangekomen. Iets dat wat haar leven er, ondanks dat ze zeer sterk en optimistisch is, niet makkelijker op maakt. Natuurlijk zal haar MS er niet van genezen, maar ik geloof zeker dat ook zij beter in haar vel kan komen te zitten door het plan.

Ze is net begonnen dus hopelijk kunnen jullie haar over enkele maanden ook interviewen over de positieve resultaten die ze met het plan heeft ondervonden. Ik voel me in ieder geval boven verwachting goed. En je moet het ook zien als een investering voor de rest van je leven. Zodra je bereid ben om aan jezelf toe te geven; dit kan (nog) beter, heb je de eerste stap gezet.’

Test jezelf

Voel jij je aangesproken door deze #body positivity trend? Wil jij ook werken aan een gezonde geest in een gezond(er) lijf? Doe dan de test.

 

Start De Test Nu>>

Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn om je klachten op te lossen? Doe dan de test.

Je krijgt de uitslag na een persoonlijke evaluatie van ons direct in je mailbox.

 

 

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn