bannerimage

Endorfine herstelplan Jeannette ervaringen eerste week

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
24 augustus 2018

bannerimage

Endorfine herstelplan Jeannette ervaringen eerste week

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Endorfine herstelplan Jeannette, ervaringen eerste week

Niet echt een dagboekje maar een overall verslag.

Direct op de eerste dag merkte ik een groot verschil in honger en zoetbehoefte. Gelukkig zijn deze nu weer zoals ik dat in de eerste drie maanden van het voedingsplan heb ervaren. Ik denk niet meer steeds: ik heb zin in dat en dat of straks mag ik een stukje zus of zo.

Ik eet gewoon mijn maaltijden en als ik laat opsta (weekenden en vakantie) sla ik gemakkelijk het ontbijt over. Even afwachten of dat in het normale ritme ook nog steeds zo is, volgende week de jongens weer naar school en ook ik weer vol aan de bak.

Slapen gaat veel beter met endorfine-herstelplan

Wat mijn energie betreft is er ook zeker verbetering. Het slapen ging de eerste dagen nog niet echt beter, maar dat had er vast mee te maken dat ik maar 2 magnesium capsules nam ipv 5. Ik vond 5 zo veel, ik was eigenwijs en dacht ik probeer het eerst met 2. De laatste drie nachten met 5 capsules veel beter ingeslapen en doorgeslapen. En dat is uiteraard terug te merken in mijn energie gedurende de dag. Nu zit ik nog in het vakantie ritme, dus even afwachten hoe het gaat in het normale ritme van vroeg op staan.

slapen

 

Wat een lastige complicatie is, is dat Jan op zijn werkdagen (ma t/m do) de wekker om 5:15 af laat gaan. Al gaat hij heel zachtjes de kamer uit en kleed hij zich elders aan, ik wordt meestal toch wakker en als mijn koppie dan gaat draaien slaap ik niet meer in. Donderdag heb ik niets gemerkt van zijn opstaan, dus dat gaat ook de goede kant op! Ik sta normaal om 6:45 of 7:15 op (afhankelijk van of ik gasten heb in Het Koetshuis), dus dat scheelt toch 1,5 tot 2 uur slaap als ik niet wakker wordt van Jan.

Zaterdag 1 september geef ik een groot feest omdat ik zondag 2 september 50 wordt. De gasten komen ’s avonds en om middernacht proosten we op mijn verjaardag. Catering is helemaal uitbesteed. Uiteraard drink ik die avond ook een glaasje wijn en een glaasje champagne en eet ik van de hapjes die ik heb besteld. Niet overdreven veel, maar toch wordt het sjoemelen. Zondag ben ik echt jarig, dus dan hebben we ook een brunch met het gezin en ’s avonds uit eten. En dan maandag weer terug naar het voedingsplan natuurlijk! Ik zal uiteraard veel water blijven drinken, dat doe ik altijd en kost me geen moeite, mocht je nog andere tips hebben, dan hoor ik het graag. Ik ga gewoon genieten!

 

Weegschaal en gewichtsverlies

 

Minder snoepen, minder eten met endorfine herstelplan

Wat betreft de meterstanden gaat het gewicht ook weer iets omlaag. Logisch als je geen snoepbehoefte meer hebt om aan toe te geven! Ik zie wel dat ik een avond wat meer gegeten heb dan anders, dat zie ik direct terug in mijn gewicht. Ik heb dan ook geen honger de volgende morgen en heb het ontbijt overgeslagen.

 

Vraag vandaag nog een gratis consult aan

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.