bannerimage

Gek op chocola? Heb je genoeg magnesium?

Geschreven door: admin
27 november 2012

bannerimage

Gek op chocola? Heb je genoeg magnesium?

Geschreven door: admin

Vorige week kreeg ik het weer: Ontzettend onbedwingbare, ongeremde, onbeperkte trek in chocola. Nee, niet in melkchocola, waar je gemakkelijk een hele Milka-reep van 200 gram achterover slaat. Nee pure chocola en dan 150 gram naar binnen werken als ik niet uitkijk. Dat is niet normaal voor een gezond mens.

En toen ging er een lichtje branden. In chocola en vooral in pure chocola zit magnesium. En omdat het lichaam aan zelf-medicatie doet, gaat het bij tekorten vragen naar aanvulling. Nu heb ik meestal geen trek in pillen, die ik normaal slik om het tekort in voeding aan te vullen, maar chocola, dat wilde ik wel. Mijn magnesium glycinaat was al een tijdje op en mijn lichaam wilde dat oplossen. En ja hoor, na drie pillen Mg-glycinaat en een half uurtje, was de trek in chocola over.

Het mineraal magnesium is nodig voor de aanmaak van hormonen,  de opbouw van spieren en botten en zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Het wordt daarom ook wel het 'anti-stress-mineraal' genoemd.

Bloeddruk en meer

Magnesium ondersteunt de energiestofwisseling en de geest en is belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels. Het is  belangrijk bij de regulering van de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel.

Volgens recent onderzoek is magnesium ook belangrijk voor het geheugen, vooral op latere leeftijd. Uit ander onderzoek komt een aanwijzing dat magnesium diabetes type 2 kan helpen voorkomen.

Heb je: spierkrampen (kuiten of nek) of gespannen spieren, spierzwakte, lusteloosheid, menstruatiepijn, PMS, geprikkeldheid, een laag libido, migraine, koude handen en voeten en zenuwachtigheid kijk dan of Magnesium helpt.
Bij langdurig en groot tekort aan magnesium krijg je hartkloppingen, spasmen, spijsverteringsproblemen, een spastische darm, chronische vermoeidheid, angst, postnatale depressie, overgevoeligheid, astmatische klachten en allergieën, depressiviteit, slapeloosheid en osteoporose bij vrouwen na de overgang.

Heb je dus een ontzettende trek in chocola, kijk dan of magnesium glycinaat helpt.

 

admin

Geschreven door: admin

Liesbeth werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.