bannerimage

Goede voornemens voor een gezond nieuw jaar!

Geschreven door: Rachida Lachhab
13 december 2018

bannerimage

Goede voornemens voor een gezond nieuw jaar!

Geschreven door: Rachida Lachhab

Goede voornemens. Elk jaar weer beloven we onszelf van alles. Gezonder gaan eten, meer bewegen, stoppen met roken, op tijd naar bed.. Maar helaas lukt het vaak niet om deze goede voornemens vol te houden..

Wil jij weten hoe je daar verandering in kunt brengen? Nederland Slank vertelt je alles over het maken van goede voornemens die wél werken!

Waarom we goede voornemens maken

(en waarom deze toch vaak mislukken..)

Afvallen en stoppen met roken. Dit zijn elk jaar de twee meest populaire goede voornemens die er worden gemaakt. Er zijn echter maar weinig mensen die het ook daadwerkelijk vol houden. Erg jammer is dat, want een gezond gewicht behalen en stoppen met roken zijn nou juist doelen die erg belangrijk zijn voor je gezondheid in de toekomst.

Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste reden voor het maken van goede voornemens de gezondheid blijkt te zijn. Veel mensen willen graag gezonder eten en leven en hebben er zeker wat voor over, maar voor velen blijkt het vaak toch moeilijk vol te houden.

Maar als we er veel voor over hebben en de gezondheid ook zo belangrijk vinden, waarom lukt het dan niet om goede voornemens vast te houden?

Goede voornemens

Uit onderzoek blijkt dat goede voornemens voor een gezondere leefstijl vaak mislukken omdat men vaak niet snel genoeg voldoende resultaat ziet. Het afvallen kan bijvoorbeeld minder snel gaan als men had gehoopt of men voelt zich niet bepaald fitter door de nieuwe gezonde leefstijl.
Veel mensen raken hierdoor al gauw ontmoedigd, waarna ze weer terugvallen in hun oude ongezonde gewoontes.

goede voornemens

Een gezonde leefstijl betekent veranderen..

De enige manier om succesvol en blijvend af te vallen en je fit te voelen is door je ongezonde gewoontes te veranderen. Voor altijd! Dat betekent dus niet dat je even snel 4 weken gaat lijnen om daarna weer je oude gewoontes op te pakken. Zo zul je nooit blijvend op gewicht zijn.

Maar al dat tijdelijke lijnen en diëten is ook nog eens slecht voor de gezondheid en heeft een jojo-effect als gevolg. Afvallen en gezonder worden betekent dus verandering voor altijd!

Nederland Slank helpt bij het volhouden van jouw goede voornemens!

Gewoontes veranderen is nooit makkelijk, zelfs als je van nature sterk in je schoenen staat of vastberaden bent. Er kunnen namelijk altijd momenten komen waarbij je de verleiding niet meer kan weerstaan en toch weer ongezond gaat eten..

Nederland Slank heeft daar een oplossing voor. Namelijk een persoonlijk voedingsplan waarmee je ervoor kunt zorgen dat je niet meer zo gemakkelijk terugvalt in oude gewoontes. Het voedingsplan zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling en hormonen in balans komen met als gevolg dat je je mentaal en fysiek sterker en fitter gaat voelen.

Naast het kwijtraken van de overtollige kilo’s werk je dus ook aan een goede gezondheid. En wanneer je lichaam gereguleerd is, zul je veel minder snel toegeven aan zwakke momenten en verleidingen.

Het Nederland Slank programma heeft al vele mensen geholpen bij het behalen en behouden van een gezond gewicht en een gezond lichaam. Veel mensen die jaar in jaar uit weer opnieuw probeerden hun goede voornemens vol te houden, kregen eindelijk een handleiding waarmee het echt is gelukt!

Wil jij ook graag hulp bij afvallen en gezonder worden? Maar lukt het je toch steeds niet om het vol te houden?

Vraag dan nu een gratis consult aan en geef jouw goede voornemens geen kans om te mislukken!

Om je alvast een eindje op weg te helpen hebben we een aantal praktische tips op een rijtje gezet. Zo kun je vandaag nog beginnen met het krijgen van een gezonde leefstijl!

10 tips om je gezonde goede voornemens vol te houden:

  • Breng mensen in je omgeving op de hoogte van je goede voornemens.
  • Herinner jezelf telkens aan de voordelen en herhaal je doelen.
  • Zoek het gezelschap op van mensen die dezelfde doelen hebben.
  • Vermijd verleidelijke situaties tot je sterk genoeg in je schoenen staat.
  • Pak je nieuwe gewoontes gewoon weer op als het een keertje mis gaat!
  • Zoek een buddy: samen houd je het makkelijker vol.
  • Blijf consistent en plan je nieuwe gewoontes in.
  • Kijk dagelijks naar wat je nieuwe gewoonte je nu al oplevert, zoals je fit en energiek voelen.
  • Visualiseer je leven met je nieuwe gewoonte. Zie je nieuwe gewoontes dus niet als iets tijdelijks, maar als een nieuwe manier van leven!
  • Focus niet op wat je niet meer mag, maar vooral op wat je wel allemaal mag.

 

goede voornemens

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.