bannerimage

Groente caponata

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

bannerimage

Groente caponata

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Voorbereiding: 5 minuten.
Bereiding: 25 minuten.

Ingredienten

  • Sjaloten fijn gesneden
  • 1 theelepel olijfolie
  • Koolrabi fijn gesneden
  • Aubergine in stukjes gesneden
  • Prei fijn gesneden
  • 1 theelepel Oregano
  • Cherry tomaatjes door de helft gesneden
  • 1 theelepel wijnazijn of witte azijn

Bereidingswijze
Bak de ui in een koekenpan met een een klein beetje olijf olie voor 3 minuten. Voeg de koolrabi en de aubergine toe, en bak dit 4 minuten. Voeg prei toe en bak 3 minuten. Voeg vervolgens wat oregano toe en een beetje water (ongeveer 4 eetlepels). Kook 5 minuten met een deksel op de pan. Voeg de gehalveerde tomaatjes en 1 theelepel azijn toe. En kook alsnog voor 5 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met basilicum.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.