bannerimage

Het endorfine herstelplan werkt!

Geschreven door: Liselore Verschuren
22 maart 2019

bannerimage

Het endorfine herstelplan werkt!

Geschreven door: Liselore Verschuren

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet… En dat is: licht aan het einde van de tunnel! Na een tijdje ploeteren lijkt het er nu namelijk op dat het endorfine herstelplan werkt. Zo sloeg ik gisteren zonder enige spijt taart af en komt er steeds meer rust in mijn hoofd.

Ik ben een emotie-eter

Hallo, ik ben Liselore en ik ben een emotie-eter. Ik weet al jaren van mijzelf dat ik meer ga eten als ik slecht in mijn vel zit of om wat voor reden dan ook veel stress ervaar. De afgelopen maanden was het met mijn werk een gekkenhuis en waren de koeken, chocolade en wijn dan ook niet aan te slepen.

Het is mijn manier om met drukte en overbelasting om te gaan, ook al weet ik heel goed dat het verder geen enkel nut heeft. En dat ik me er uiteindelijk helemaal niet beter door ga voelen.

Hoe het endorfine herstelplan werkt

Het endorfine herstelplan werktGoed, ik had dus een uitstekende reden om met het endorfine herstelplan te beginnen. De eerste weken merkte ik daar helemaal niets van, maar sinds een paar dagen is daar verandering in gekomen. Het is een voorzichtige verbetering, toch is die meer dan welkom.

Opeens merk ik dat ik niet meer continue de neiging heb om aan eten te denken. En ik ontdek ook wat meer rust in mijn hoofd. Want ik begin nu pas te beseffen hoeveel dagelijkse hersencapaciteit er aan eten werd besteed. Niet alleen aan het daadwerkelijke eten, maar ook aan de gedachte aan eten.

Zal ik nog een koek nemen?
Nee, doe dat nou niet!
Een stukje chocolade dan? Een klein blokje maar?
Dat moet toch kunnen, het bevat meer dan 70% cacao...

Het is een wonder dat ik met al die interne dialogen nog iets van werk gedaan kreeg.

Een win-winsituatie

Die dialogen zijn er nog wel (liggen er nog Cornetto's in de vriezer?!?), maar ik merk ook dat ik steeds makkelijker gefocust doorwerk zonder dat ik naar afleiding in eten zoek. En ook dat is heel prettig als je het behoorlijk druk hebt.

Ik voel dat er een win-winsituatie op komst is. Een situatie waarbij ik niet alleen meer bij het minste of geringste rotgevoel de koelkast opentrek, maar dat ik ook een rustiger hoofd heb met veel meer concentratie. En alleen al van dat gevoel word ik dolblij.

Het is nog even doorploeteren met de enorme batterij pillen die dagelijks moet slikken, maar ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat het endorfine herstelplan werkt!

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren