bannerimage

Verlost van reumapijnen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
28 juli 2020

bannerimage

Verlost van reumapijnen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Een van onze deelnemers, een drukbezette zakenvrouw, is dankzij het Nederland Slank voedingsplan zo goed als helemaal van reuma-pijnen verlost en viel daarnaast ruim 20 kilo af. Maar dit laatste was voor haar niet het belangrijkste resultaat. “Het afvallen was voor mij de beste ‘bijwerking’ ever!”

Kom van je reumaklachten af door Nederland Slank

21 kilo minder en zo goed als van de pijn af

“Ik ben dit jaar goed begonnen. Ben aan het dieet gegaan om minder pijn van mijn reuma te hebben. Na twee maanden was de pijn gezakt naar 30% en dat is als je ervoor elke dag de hele dag pijn hebt met nog reuma pijnaanvallen een godsmirakel! Ik zit nu na 5 maanden op 20%! En dit medicijn heeft alleen maar als bijwerking dat ik nu al 18 kilo ben afgevallen, dat ik weer kan sporten en dat ik een compleet nieuwe garderobe nodig heb.

Ik wil jullie dus bedanken, je hebt geen idee wat voor verschil dit heeft op mijn leven. En je begrijpt dat ik nooit meer anders ga eten!” aldus een succesvol onderneemster met drie bedrijven en inmiddels een overtuigd volger van de ‘Nederland Slank-methode’. Een enorme opsteker ook voor ons. Wij verkondigen immers al sinds jaar en dag dat ons op maat gemaakte voedingspatroon zoveel meer oplevert dan alleen een slank lijf. We konden het daarom niet laten om met deze dame in gesprek te gaan.

Via familie bij Nederland Slank terecht gekomen.

Natuurlijk waren we in eerste instantie benieuwd hoe het contact met Nederland Slank was ontstaan. Dit bleek volgens de beproefde ‘mond-tot-mond’ methode te zijn gebeurd: ‘Binnen de schoonfamilie van een goede bekende kampten blijkbaar ook mensen met vergelijkbare reuma-klachten. Ook ik heb al 14 jaar elke dag, de hele dag pijn. Het halve jaar daarvoor, wellicht door overgangsklachten, was dit zelfs nog verergerd.

Daarom dacht ik; ‘baat het niet dan schaadt het niet’. Wellicht val ik er in ieder geval een paar kilo mee af. Van tevoren wilde ik het drie maanden een kans geven, maar na twee maanden waren mijn klachten al aanzienlijk afgenomen. Al was ik dan al wel gewend om met pijn te leven. Ik wilde namelijk niet zoveel medicijnen slikken dat de oplossing bijna erger werd dan de kwaal.

De opluchting echter als je ineens geen of veel minder pijn hebt, is enorm. Het was vooral het wegblijven van die extra zware pijnaanvallen. Dat maakte voor mij het grote verschil.’

15% pijnvrij

Een way of life

Het pijnniveau dat ik nu heb, is hooguit nog 15% van wat het ooit was. Ongetwijfeld ook door het verminderen van het ontstekingsniveau. Dit merk ik voornamelijk aan het feit dat ik mijn trouwring aan mijn rechterhand draag omdat deze anders afvalt. Natuurlijk helpt het dat ik ruim 20 kilo ben afgevallen. Nog een paar kilootjes en dan kan ik investeren in nieuwe outfits.

Als ik het doe wil ik het namelijk in één keer goed doen met een kwaliteitsgarderobe. Ondertussen is het volgen van het voedingsplan wel een way of life geworden, en zal dit ook blijven. Al volg ik het dan nu voornamelijk op de basisprincipes en niet meer helemaal volgens de letter. Dat was in het begin wel even doorzetten maar gezien de resultaten heb ik het er zeker voor over.

Hormoon-gerelateerde klachten

Ook omdat ik van mening ben dat het ook heeft geholpen bij mijn overgangs-gerelateerde klachten en het feit dat ik erfelijk belast ben op hormoon-gerelateerde kanker. De medicijnen die voor overgangsklachten worden aangeraden zijn voornamelijk op hormoonbehandeling gebaseerd en gezien mijn familiegeschiedenis wilde ik daar vooral van wegblijven.

Dus toen ik die overgangsklachten kreeg ben ik op aanraden van mijn begeleider/therapeut helemaal opnieuw begonnen met het plan. Twee dagen alleen groenten en fruit en veel water als een soort reset. En dat heeft goed geholpen.’

De suiker wordt duur betaald

Een afgestemd voedingsplan blijkt dus zeker te helpen bij reuma-gerelateerde klachten. En al staat het reguliere wetenschapsonderzoek hiervan nog in de kinderschoenen, Wendy Walrabenstein, wetenschappelijk onderzoeker bij het reuma- en revalidatiecentrum Reade te Amsterdam, komt tot vergelijkbare conclusies.

Zij betrekt overduidelijk ook epigenetische (omgevings)factoren bij haar conclusies over reuma-gerelateerde klachten: “voor het overgrote deel lijken omgevingsfactoren zoals voeding, obesitas, bewegen, stress en roken te bepalen of en vooral ook wanneer je reuma krijgt . Een hele gezonde leefstijl wil dus niet zeggen dat je geen reuma krijgt, maar het risico is lager en als je het krijgt ben je waarschijnlijk ouder.” Bron: https://walrabenstein.nl/reuma-vasten-en-voeding/.

Ondertussen is er voor onze deelneemster geen weg meer terug. ‘Toen ik tijdens de sinterklaasdagen twee opeenvolgende dagen in de verleiding kwam om mee te snoepen werd ik daar onmiddellijk voor afgestraft. De pepernoten, de chocola en de marsepein kwamen mij duur te staan.

De suiker werd onmiddellijk omgezet in pijn. En al ben ik dan niet aan NLS begonnen om af te vallen, het is voor mij de beste bijwerking ever gebleken. Om maar niet te spreken over de voordelen die het heeft in activiteiten zowel op zakelijk gebied als in mijn vrije tijd en met mijn familieleden.”

Vraag vandaag nog een gratis consult aan

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.