bannerimage

Ik moest maar leren leven met mijn lipoedeem

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

bannerimage

Ik moest maar leren leven met mijn lipoedeem

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Eindelijk gewoon eten wat je lekker vindt en toch afvallen. Semia is inmiddels 15 kilogram afgevallen met Nederland Slank en is van plan nog meer gewicht te verliezen . Indrukwekkend daarbij is het aantal centimeters dat met dit afvallen gepaard is gegaan. In totaal is zij 106 centimeter aan lichaamsomvang kwijt, waarmee zij op haar blog een boost aan reacties kreeg van verschillende kanten.

 

Zoals velen: alles al geprobeerd en ik moest maar leren leven met mijn lipoedeem. Nederland Slank heeft de radicale verandering teweeg gebracht

 

 

Heupoperatie

 Door een heupoperatie was ik in 8 maanden maar liefst 32 kg aangekomen. Zo is mijn overgewicht ontstaan. Iedereen dacht dit kwam door teveel eten en weinig beweging, maar het bleek mijn schildklier te zijn. Voor mij was ook mijn lipoedeem een reden om Nederland Slank te proberen. De ziekte maakte me onzeker en ik wist niet hoe ik die vochtophoping op mijn bovenbenen moest aanpakken.

succes gegarandeerd?

Tijdens een avondje bioscoop las ik over het programma en mijn aandacht werd getrokken omdat er gegarandeerd succes werd beloofd. Ik wilde gewoon zo graag gezond zijn en had al zo veel geprobeerd. Dit was een nieuwe kans. Inmiddels ben ik zo blij dat de kilo’s eraf zijn.

anders eten

Ik wist dat ik, in verhouding, juist te weinig at en had zelfs een hekel aan eten gekregen. Ik wist dat het moest, maar niet meer wát er nou moest gebeuren om verandering teweeg te brengen? Ik dronk veel water, ik snoepte niet, deed veel aan beweging, maar nog lukte het liet. Dat ‘gegarandeerd resultaat’ sprak mij dus heel erg aan. Dat de knop om moest wist ik wel. Het filmpje en de diverse voorbeelden op de website van Nederland Slank overtuigden me uiteindelijk en toen heb ik het gratis eerste consult gedaan. De voorbeelden vond ik indrukwekkend. Wat me meteen opviel, is dat mensen die waren afgevallen, ook een mooie huid hadden gekregen.

gouden regels

Toen ik begon met mijn plan, heb ik op de gram nauwkeurig gewogen. Inmiddels ben ik de grootste fan. Dit zijn mijn gouden regels, en deze leefwijze ga ik nooit meer veranderen. Dat weet ik heel zeker. Het meest bijzondere vind ik nog wel het unieke aan het plan. Iedereen heeft zijn eigen lijst met producten die goed voor je eigen lichaam zijn. Zo at ik vrij veel tomaten, gezond zou je denken; maar niet voor mij. Ik ben echt andere recepten gaan maken, want ik houd van koken; spinaziesoep en courgettesoep.

Nederland Slank beschouw ik ook niet als een dieet, maar echt als een leefwijze.

drie keer per dag

Je hoort regelmatig de gevleugelde woorden dat je ‘de motor draaiende moet houden’. Nederland Slank laat juist zien dat drie keer per dag een maaltijd het gezonde antwoord is. Dat vond ik zelf geweldig. Als ik naar de resultaten van anderen kijk op het forum dan heb ik er langer over gedaan dan de gemiddelde persoon om mijn streefgewicht te bereiken. Dat kan ook zijn omdat ik medische problemen had met mijn schildklier.

lipoedeem

Lipoedeem is een storing in de aanmaak van je vetcellen. Vanaf de enkel tot aan mijn billen word het bij mij dik en ook pijnlijk; het is echt een aandoening. Artsen zeiden me dat ik er maar mee moest leren leven. Gelukkig heeft Nederland Slank een enorm verschil gemaakt.  Inmiddels ben ik 106 centimeter afgevallen en ook daar waar ik dat wilde; bij mijn benen. Ik had een eigen verhaal op mijn Facebook pagina gezet, dat was intens en persoonlijk. Dat had enorm veel impact, het bericht was door 4000 mensen gelezen. Patiëntenverenigingen lieten weten dat ik dat niet had mogen schrijven, dat het kwetsend was voor andere mensen, maar ik was er toch zelf bij?

stralen

Het was op hele drukke dagen wel eens lastig, dan was mijn energie-level wat laag, of had ik door een druk programma met klanten geen tijd om te eten. Maar in zijn geheel is het echt heel goed vol te houden. Het forum is goed om te lezen, over de diverse ervaringen van iedereen; bij de een gaat het supersnel en bij anderen duurde het - gelukkig - ook wat langer. Mensen zeggen dat ik straal en zien dat ik me goed voel. Zelf ben ik ook zo blij dat ik weer confectiematen kan kopen.

vragen staat altijd vrij

Het fijne van Nederland Slank is ook dat je niet in het diepe gegooid wordt, de begeleiding is goed, en je krijgt een heldere toelichting op al je vragen. Het concept gaat meer over hoe je je voelt, dan over het concrete aantal kilo’s dat je af wilt vallen. Stress is natuurlijk nooit goed als je af wilt vallen, dat weet iedereen. Ik ben nog steeds bezig, maar ook aan het sporten, en dat is weer anders. In centimeters maar liefst 1.06 meter verloren en in gewicht ben ik 15 kg vet afgevallen. We gaan nog even door met afvallen. Gewoon omdat het gezond is.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.