Liselores-afvaldagboek-1

Waarom ik geen magnesium van het Kruidvat slik

Geschreven door: Liselore Verschuren
31 mei 2023

Liselores-afvaldagboek-1

Waarom ik geen magnesium van het Kruidvat slik

Geschreven door: Liselore Verschuren

Sinds ik met het endorfine herstelplan ben gestart, slik ik dagelijks negen magnesiumtabletten.  Maar dat is geen magnesium van het Kruidvat. Van die tabletjes kun je namelijk blijven slikken tot je een ons weegt, het zal geen resultaat hebben.

Het belang van magnesium

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen binnen onze stofwisseling. Het zorgt onder andere voor een normale stofwisseling, een goede energiebalans en het ondersteunt niet alleen de werking van het zenuwstelsel maar ook de psychologische functie. Dit zijn maar een paar voorbeelden, want in totaal is magnesium bij meer dan 300 processen in het lichaam betrokken.

Liselores-afvaldagboek-1Feit is dat de meeste de mensen te weinig magnesium binnen krijgen. Een aardig aantal mensen weet dat al wel en gebruikt daarom onder andere de magnesium van het Kruidvat. Maar eigenlijk kunnen ze daar net zo goed mee stoppen. Ik deed het ook, en het is een wereld van verschil.

Onderaan de pagina staat een mogelijkheid voor een kortingscode op magnesium.

Vraag een gratis magnesium-consult aan

Dit is er mis met de magnesium van het Kruidvat

Magnesium kan helpen met endorfineherstelDe magnesium van het Kruidvat is magnesiumoxide. Die pilletjes wekken het idee dat je goed bezig bent met het aanvullen van een belangrijk mineraal, maar niets is minder waar. Magnesiumoxide is namelijk niet oplosbaar en wordt daarom niet tot nauwelijks opgenomen in de lichaamscellen. Sterker nog, het werkt laxerend en heeft hierdoor eerder een negatief effect op de mineralenstatus van je lichaam.

Nu kun je online andere magnesiumtabletten bestellen, maar daarmee ben je er nog niet. De reden hiervoor is dat er dagelijks een mineralen-competitie in je lichaam plaatsvindt. Dit betekent dat meerdere mineralen van dezelfde transporters gebruik willen maken en dat ze elkaar daarmee belemmeren.

Hoe ben je er zeker van dat je de juiste magnesium slikt?

Magnesiumbisglycinaat wordt wel goed door lichaamscellen opgenomen. En omdat het lichaam magnesiumbisglycinaat niet als een mineraal maar als een aminozuur ziet, omzeilt dit ook mooi de mineralencompetitie. Als je daar ook nog glycine aan toevoegt, heb je de optimale combinatie te pakken.

Kortom: ik slik nu al een tijdje consequent Glycine Magnesium van een goede producent met een kortingscode van Nederland Slank (je mag een contactformulier invullen voor de code. Als je niet weet welke magnesium geschikt is voor jou, is mag je ook bellen met Liesbeth +31850657472 ) en het verschil met de magnesium van het Kruidvat, die ik daarvoor altijd gebruikte, had niet groter kunnen zijn. De magnesiumtabletjes van het Kruidvat hadden namelijk geen enkel effect. Maar sinds ik Glycine Magnesium gebruik, slaap ik als een blok en word ik uitgerust wakker. En ik heb minder snel honger of trek tussen twee maaltijden in.

Vraag een gratis magnesium-consult aan

 

Uiteraard is de magnesium van het Kruidvat stukken goedkoper dan Glycine Magnesium. Maar wat heb je aan goedkope magnesium als het niet eens door je lichaam wordt opgenomen?  

 

Lees hier meer over het Endorfine herstelplan.

 

 

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren