bannerimage

Nieuwsbrief: Ontbijt, de belangrijkste maaltijd?

Geschreven door: admin
19 september 2019

bannerimage

Nieuwsbrief: Ontbijt, de belangrijkste maaltijd?

Geschreven door: admin

Begeleiding door het hele land!

Omdat we de meeste consulten online begeleiden, kun je gewoon thuisblijven, (of op reis, met Wifi) en heb je geen extra reistijd als je het programma van Nederland Slank gaat volgen. Met een paar klikjes regelen we, dat we elkaar persoonlijk kunnen zien en spreken (gratis) via Skype. Ook het bloed prikken regelen we met een laboratorium bij jou in de buurt. Wel zo makkelijk! Als je meer wilt weten, bel dan 010-3409991.

Ontbijten is afvallen

Het klinkt vreemd: eten en daardoor afvallen. Veel mensen die graag willen afvallen, zijn geneigd om hun ontbijt over te slaan. Daarnaast zijn er veel mensen die zeggen dat ze ’s ochtends niets door hun keel kunnen krijgen. Toch is het ontbijt dé manier om kilo’s kwijt te raken en het zorgt ervoor dat je je de hele dag goed voelt.

Ontbijt is de eerste maaltijd voor de dag. Een goed ontbijt geeft je weer energie. Je hebt immers de hele nacht niets binnengekregen en bent dus veel energie kwijt geraakt. Met een goed ontbijt zul je merken dat je de dag met meer energie zult beginnen. Daarnaast is een goed ontbijt de perfecte manier om te voorkomen dat je lekkere en ongezonde snacks gaat eten overdag.

Als je de dag begint met een goed ontbijt, zul je betere prestaties halen op school of op je werk. Je kunt je doorgaans beter concentreren dan iemand die niet heeft ontbeten. Wie goed ontbijt, zal minder snel last hebben van lekkere trek. En dat ga je merken in de kilo’s als je wilt afvallen. Het ontbijt is zodoende een essentiële maaltijd van de dag.

Hoe gaat het met Ineke?

Oh, wat gaat het weer lekker! Wel apart, het afvallen gaat echt 'van boven naar beneden'... De hips blijven nog beetje aan de ronde kant, maar dat zal wel goedkomen.

Gisteren een heel mooie little black dress voor de kerst gekocht. Maat 38...

Lees meer over Ineke en andere deelnemers van Nederland Slank

Avocado, Powerfruit?!

Avocado is een vrucht die vooral in landen als Mexico en Guatemala wordt gegeten. De vrucht wordt ook steeds populairder in andere landen vanwege de goede werking. Het is een vrucht die wordt gezien als één van de gezondste ter wereld. Vol goede voedingswaarden, zoals vitamine B6, vitamine C, vitamine K, kalium, foliumzuur, koper en vezels.

Avocado bevat veel gezonde voedingsstoffen die helpen bij het afvallen. Zo staat avocado bekend dat de voedingsstofopname wordt verbeterd. Hierdoor neemt je lichaam sneller belangrijke voedingsstoffen tot zich op.

Ook zorgt avocado ervoor dat spieren zich beter ontwikkelen en meer calorieën verbrand worden wanneer je stilzit. Avocado is namelijk erg goed voor je stofwisseling en het mag daarom niet ontbreken in een gezond eetpatroon.

Wil je afvallen, dan zul je met regelmaat avocado moeten eten. Geen straf, want het smaakt erg lekker en is goed te combineren, bijvoorbeeld op brood of in salades.

Feestelijk ontbijt!

Ingrediënten*

Ingrediënten voor 2 personen.

  • 4 roggecrackers/biologische rijstewafels
  • 240 gram biologische zalm, in plakken van 0,5cm gesneden
  • 1 avocado, in dunne plakken gesneden
  • 1 schaaltje veldsla
  • 1 schaaltje witlof, fijn gesneden
  • 4 el frambozenazijn
  • 2 el olijfolie
  • Zout, grove vlokken
  • Peper korrels, in de vijzel grof gemalen

Bereiding

Gebruik een zilveren broodschaal om de crackers of rijstwafels in op te dienen. Neem een mooi bord waar de zalm stroken en de avocado op gepresenteerd kunnen worden in een cirkel. Aan de binnen zijde van de zalm en avocado kan de salade gepresenteerd worden.

De salade moet eerst aangemaakt en gemengd worden. Neem een grote salade schaal waar de veldsla en witlof in gemengd kan worden. Roer de hoeveelheden olie en azijn door elkaar met een vork. Voeg een snuf zout toe aan de dressing en roer vervolgens door de salade. Serveer deze als middelpunt van de zalm en avocado. Bestrooi de zalm en avocado met de grof gemalen peper en de zout vlokken naar eigen smaak.

*Pas de hoeveelheden en producten aan op uw eigen Nederland Slank programma

admin

Geschreven door: admin