bannerimage

Overgewicht door antidepressiva

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 februari 2014

bannerimage

Overgewicht door antidepressiva

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Heb je last van overgewicht en ben je depressief? Je overwicht wordt dan mogelijk veroorzaakt door antidepressiva. Dat is de conclusie van een onderzoek door Anja Lok. Zij neemt waar dat vrouwen met terugkerende depressies vaker last hebben van overgewicht dan de gemiddelde bevolking. Ook is er meer ‘gevaarlijk’ buikvet wat een risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Zaak om snel van je depressie af te komen!

Depressie bestrijden met eten en sporten

Om van een depressie af te komen is het goed om te bewegen in combinatie met een gezond dieet. Het Nederland Slank programma sluit hier perfect bij aan. Sporten en diëten is moeilijk, maar probeer door te zetten. Het is de moeite waard!

Gezond eten

Het onderzoek toont aan dat mensen die dagelijks gezonde voeding eten minder last hebben van depressies. Deze gezonde voeding is rijk aan essentiële vetzuren waaronder olijfolie en visolie aangevuld met veel groenten, fruit, noten en zaden. Gezond en lekker!

Goed voedingspatroon

Zelf ook je leven beter op de rit krijgen? Neem dan contact op met Nederland Slank! Via een persoonlijk programma passen we je voedingspatroon aan om je te helpen je beter te voelen. Geïnteresseerd? Vraag direct een gratis consult aan of lees het oorspronkelijke artikel.

 

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.