bannerimage

Overgewicht door antidepressiva

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 februari 2014

bannerimage

Overgewicht door antidepressiva

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Heb je last van overgewicht en ben je depressief? Je overwicht wordt dan mogelijk veroorzaakt door antidepressiva. Dat is de conclusie van een onderzoek door Anja Lok. Zij neemt waar dat vrouwen met terugkerende depressies vaker last hebben van overgewicht dan de gemiddelde bevolking. Ook is er meer ‘gevaarlijk’ buikvet wat een risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Zaak om snel van je depressie af te komen!

Depressie bestrijden met eten en sporten

Om van een depressie af te komen is het goed om te bewegen in combinatie met een gezond dieet. Het Nederland Slank programma sluit hier perfect bij aan. Sporten en diëten is moeilijk, maar probeer door te zetten. Het is de moeite waard!

Gezond eten

Het onderzoek toont aan dat mensen die dagelijks gezonde voeding eten minder last hebben van depressies. Deze gezonde voeding is rijk aan essentiële vetzuren waaronder olijfolie en visolie aangevuld met veel groenten, fruit, noten en zaden. Gezond en lekker!

Goed voedingspatroon

Zelf ook je leven beter op de rit krijgen? Neem dan contact op met Nederland Slank! Via een persoonlijk programma passen we je voedingspatroon aan om je te helpen je beter te voelen. Geïnteresseerd? Vraag direct een gratis consult aan of lees het oorspronkelijke artikel.

 

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn