bannerimage

Nieuwsbrief: Slapend afvallen?

Geschreven door: Rachida Lachhab
21 november 2013

bannerimage

Nieuwsbrief: Slapend afvallen?

Geschreven door: Rachida Lachhab

 

Slapend afvallen?

Tijdens de eerste uren van je slaap wordt er in de hypofyse het groeihormoon aangemaakt. Dit hormoon heeft een positieve invloed op de opbouw van spieren, botten en de lichaamssamenstelling. Bij een tekort aan het groeihormoon heeft men last van een verminderde energie, een verminderde spierkracht en een verandering van de lichaamsverhouding waardoor het afvallen moeilijker wordt!

De overtollige kilo’s of het laatste vetrandje zal niet verdwijnen zolang het groeihormoon niet in balans is. Door een tekort aan groeihormoon zal vet zich opslaan op de plekken waar jij geen vet wilt hebben, zoals rondom de buik. Ook de huid lijdt eronder wanneer er een tekort is aan groeihormoon. Die wordt slapper en droger wat lijdt tot meer rimpels en een ouder voorkomen.

 

Hoe gaat het met Greetje?

Ingewikkeld?! Nee hoor! De eerste 2 voorbereidingsdagen gingen prima en geen ‘last’ van een hongergevoel. Het schema waarin ik mijn maaltijden plan werkt voor mij goed. Wanneer ik overdag niet thuis ben, dan bereid ik mijn maaltijd een avond van te voren en neem ik het mee.

Kaneel geeft energie tijdens training

Kaneel werkt positief bij verlaging van de bloedglucose en het “slechte”cholesterol. Ook sporters kunnen profiteren van kaneel. In de spiercellen worden dan meer anabole eiwitten aangemaakt, waardoor de cellen meer glucose opnemen wat meer energie oplevert tijdens de training.

Recept met kaneel

Ingrediënten*

125g kip
160g mango
1 theelepel kaneel
zout en peper

Bereiding

Bak de kip zonder olie of boter in een pan. Als deze bijna gaar is, voeg de klein gesneden mango toe, met velletje want dat is goed voor de vezels. Warm alles lekker door en voeg wat peper toe om het pittig te maken en eventueel wat zout. Voeg 130g groente toe en 50 gram avocado aangevuld met komkommer.

*Pas de hoeveelheden en producten aan op uw eigen Nederland Slank programma

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.