bannerimage

'Waarom staat elke emotie bij mij gelijk aan (vr)eten'?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

Ik ben smart, sterk, heb een leuk leven, een prima huis, fijne familie en goede vrienden dus.... 'waarom staat elke emotie bij mij gelijk aan (vr)eten'?

Waarom ben ik nog steeds de slaaf van mijn eetgewoonten?Melanie Thijm

 

Dames en heren, mijn naam is Melanie Thijm, 49 jaar, single en zeker niet ongelukkig of mislukt in het leven. Dit is niet het moment voor valse bescheidenheid, daarom geef ik toe; ik heb mijn leven best op orde. Een eigen huis, een eigen bedrijf, diverse masters in communicatie-advies cum laude behaald.

Ik heb een fijne familie, aardig wat goede vrienden, een stimulerend social life en als ik een beetje mijn best doe zie ik er best aardig uit. Dus waarom in vre-des-naam heb ik mijn eetgewoonten niet onder controle? Met andere woorden; waarom ben ik de bitch van de voedingsindustrie?

Enkele jaren geleden kwam ik in contact met Liesbeth van Duijn van Nederland Slank. Haar missie was helder en duidelijk, de helft van Nederland van haar/zijn overgewicht afhelpen. Ik ging het programma volgen en al was het best even een omslag, de kilo’s vlogen er af. Al met al ben ik er twintig kwijt geraakt.

Wat voelde ik me TOP. Lekker slank, die buik niet meer inhouden. Alle kleren kopen die je wilt hebben. Gebaseerd op kleur en vorm (getailleerd) niet meer enkel en alleen op maat. Ik flirtte er lekker op los, bekeek mezelf met plezier in de passpiegel en was die zomer verrassend vaak op terrassen en strand te vinden. In een topje en een short. Of (jawel) een bikini.

Ook had ik veel geleerd over geprepareerd voedsel, slechte combinaties van eiwitten vetten en koolhydraten, de juiste eetmomenten en genoeg water drinken. Gebaseerd op hoe goed ik me toen voelde, besloot ik me NOOIT MEER ZO TE LATEN GAAN EN ALTIJD LEKKER SLANK EN FIT TE BLIJVEN.

Melanie Thijm

Fast forward drie jaar later

Dames en heren, kent u mij nog? Melanie Thijm? Die slanke den die haar leven zo lekker op orde heeft? Welnu; maak u op voor.... DE SCHADUWZIJDE van dit verhaal. We zijn inmiddels drie jaar verder. Huis, onderneming, vrienden, familie, social life, oke koppie... ze zijn er allemaal nog.

Helaas inclusief.. DE VERLOREN KILOS. Dit allemaal gecombineerd met; een ongezonde obsessie voor eten én het niet aflatende gevoel een failure te zijn. Want ik had het toch allemaal zo voor elkaar? Ik zou me toch nooit meer zo laten gaan? Ik zou me toch SLANK blijven voelen en gedragen?

Helaas; ondanks het feit dat ik elk ander aspect van mijn leven met wilskracht onder controle kan houden, lukt me dat NIET met eten. Overal waar ik kijk; ETEN. Pizza met worst in de randjes? Ijs met saus én koekjes? Salt and vinegar crisps? Ze blijken onweerstaanbaar.

Terwijl ik zit te eten denk ik alweer aan mijn volgende maaltijd en ik moet moeite doen om niet vaker dan zes keer per dag te eten. Ik vraag me wanhopig af waar deze glijdende schaal gaat eindigen en kijk vol afschuw naar programma's als 'my 600 pound life'.  Is dit mijn toekomst?

Enter; NLS 2.0, help is on the way!

Ik krijg onverwacht een berichtje. Het is Liesbeth; 'zeg Melanie, jij hebt bij ons het programma gevolgd maar had moeite om het vol te houden? Ik denk dat wij een oplossing hebben gevonden. Ben je hierin geïnteresseerd?' Eh... JA!? Wat denk jij? Ik meen dat mijn wanhoopsgedachten gehoord zijn door het universum en ben ontzettend nieuwsgierig. 'Hoe dan?' Een weekje later heb ik twee lange vragenlijsten ingevuld.

Nederland Slank werkt inmiddels met (geluks-)hormoon supplementen waar je tekorten aan (onder andere) 2-(3,4-dihydroxyfenyl)ethaanamine en endorfine worden aangevuld. Normaal maakt je lichaam deze stoffen zelf aan, maar door zowel erfelijke als gewoontefactoren kun je hier een significant tekort aan hebben.

Gevolg: een ernstige disbalans in je hormoon-reguleringssysteem en: eetverslavingen, stress, zwaarmoedigheid en (toen ik dat las sloeg mijn hart een slag over) uitstelgedrag. Combineer dit met erfelijkheidsfactoren die uit de test naar voren komen en... het zou zomaar weleens niet (allemaal) mijn eigen schuld kunnen zijn. Bovendien: ER IS HULP MOGELIJK! Halleluja.

Onnodig te vermelden; ik heb deze kans met beide handen aangepakt en met Liesbeth afgesproken dat ik jullie van mijn belevingen op de hoogte ga houden. Dit weekend krijg ik de supplementen binnen en begin ik met NLS 2.0 Blijf dit blog volgen en wens me succes!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn