bannerimage

Gekruide linzen met spinazie en tomaat

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
23 maart 2020

bannerimage

Gekruide linzen met spinazie en tomaat

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Dit linzengerecht is rijk aan smaak, vitaminen, vezels en eiwitten. Binnen no time heb je deze heerlijke maaltijd gefikst.

 

 

Ingrediënten Gekruide linzen met spinazie en tomaat

  • Boter of kokosolie
  • Ui in stukjes
  • Spinazie  
  • Tomaat
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel  verse bladpeterselie
  • 1 eetlepel verse munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter of kokosolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.

  2. Voeg de spinazie toe en kook tot ze net verwelkt zij, ongeveer 2 minuten.

  3. Voeg de tomaat, linzen, basilicum, peterselie en munt in de pan en roer door elkaar.

  4. Kook vervolgens nog 1 minuut.

  5. Voeg de citroensap toe, zout en peper en serveer.

Meer recepten