bannerimage

Gezond appel-kruimel ontbijt met yoghurt

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
05 maart 2020

bannerimage

Gezond appel-kruimel ontbijt met yoghurt

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

De geur van een heerlijke warme appel-kruimel is onweerstaanbaar!!! Daarom vinden wij het belangrijk dat dit feestje niet van je afgenomen wordt wanneer je aan het Nederland Slank programma meedoet. Dus: een gezonde appel-kruimel? Jazeker!

Het is eigenlijk gewoon een kwestie van de ingrediënten mengen, en dan wachten terwijl de oven het echte werk voor je doet. Simpel en gezond, maar oh zo lekker.

BenodigdhedenGezond appel-kruimel ontbijt met yoghurt

 • 1 portie appel
 • 1 stuk knäckebröd
 • 1 el kokosolie
 • 1,5 tl kaneel
 • Yoghurtsoort (uit jouw lijst)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200°C graden.
 2. Snijd ondertussen de appel in gelijke stukken en meng deze met 1 tl kaneel.
 3. Leg in een (kleine) ovenschaal een laag bakpapier en schep het appel-kaneel etc mengsel over in de schaal.
 4. Verkruimel het knäckebröd tot kleine stukken en smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje op het vuur. Tip: je kunt zelf kiezen hoe fijn je het knäckebröd maakt, de een vind grovere stukken lekkerder, de ander juist heel fijn.
 5. Meng het knäckebröd met de kokosolie en verdeel dit over het appel-kaneelmengsel.
 6. Bak het geheel in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin en licht krokant.

Done! Je kunt de appelkruimel zo eten of serveren met bijvoorbeeld yoghurt als je dat in je plan hebt staan als ontbijtoptie. Zowel warm als koud is het heerlijk. Je kunt dus ook een dubbele portie maken, zodat je op de eerste dag een warm en gezond appel-kruimel ontbijt hebt, en op de tweede dag een koude. Geniet er van!

Variatie tip: Als je dol bent op vanille, dan kan je dit prima toevoegen in dit recept. Zo gebruik je het: het vanillestokje dien je eerst in de lengte te halveren. Vervolgens schraap je het merg er voorzichtig uit en gebruik je dit als de smaakmaker. Je kunt het samen met de kaneel doen, maar ook in plaats van. Net wat jij lekker vindt. Hetzelfde geld voor gember. Als je dat lekker vindt, kun je een klein beetje verse gember door je ontbijtje roeren. Let op: gember heeft een sterke smaak!