bannerimage

Tomatenketchup - gezond en zelfgemaakt | verschillende varianten

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
05 juli 2018

bannerimage

Tomatenketchup - gezond en zelfgemaakt | verschillende varianten

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Traditionele tomatenketchup uit de supermarkt heeft een grote hoeveelheid suiker. Vandaar dat het niet alleen ongezond is, maar ook een echte dikmaker. Maar dat is geen reden om helemaal geen ketchup meer te gebruiken. Zelfgemaakte tomatenketchup is een geweldige vitamineleverancier.

 

ketchup Zelfgemaakte tomatensaus

 

Hieronder vindt u verschillende manieren om zelf een gezonde ketchup te maken.

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 1-2 personen

- 1 Rijpe tomaat
- 4 Gedroogde tomaten in olie
- 5 Zwarte olijven (gebruik bij voorkeur kalamata-olijven)
- 30 ml Olijfolie (of een andere koudgeperste olie)
- 1 Eetlepel donkere balsamico azijn zonder suikers
- Kruiden: ½ theelepel oregano, zeezout, zwarte peper (en naar wens knoflook en/of chili)

 

Bereiding

Was en droog de tomaat, verwijder de steel en snijd het in kleine stukjes.

Snijd ook de gedroogde tomaten en de olijven.

Pureer alle ingrediënten in een shaker of  blender.

Breng ten slotte op smaak met zout en peper.