Lipoedeem Behandeling: Hoe Hélène Haar Strijd Won

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

“Is dat écht de enige mogelijkheid?” vraag ik met enigszins trillende stem. “Ja, of liposuctie…Maar tegenwoordig zijn die steunkousen echt heel mooi en in verschillende kleuren, als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders meer”, zegt de huidspecialiste terwijl ze met verschillende stofjes in diverse kleuren komt aanlopen.

De kenmerken van lipoedeem: een paar stevige, gebobbelde bovenbenen, en dito bovenarmen.

“Kijk, er is genoeg keus’. Even daarvoor heeft ze mijn benen bekeken. De conclusie is duidelijk; lipoedeem. Ik zie mezelf in de spiegel staan. Minimaal tien kilo te zwaar, - de doorverwijzing naar de diëtiste had niets opgeleverd-, ik voel me opgeblazen, met een paar stevige, gebobbelde bovenbenen, en dito bovenarmen. En met een gezicht dat op huilen staat.

Helene Smit op LinkedIn

“Ik moet er toch even over nadenken”, zeg ik haar. Terwijl ik even later naar mijn motor, loop denk ik, “hoe moet ik ooit steunkousen onder mijn leren broek persen?”

Ik ga echt geen lipoedeem kousen dragen

Ik laat het er niet bij zitten. Die avond ga ik, nadat ik me had volgepropt met pinda’s, het internet op.

Ik ga zoeken. Diëtist, slank worden, lipoedeem, liposuctie, ketodieet, intermittent fasting, etc. En ik vind Nederland Slank. Ik lees alles door, lipoedeem kan wel aangepakt worden, evenals afvallen op een gezonde manier.

Dat het bloed vooraf wordt afgenomen en een passend eetpatroon specifiek voor jou wordt samengesteld spreken me aan. De investering is wel een forse.

De volgende ochtend sta ik op de weegschaal die inmiddels ruim de 80 kilo is gepasseerd. Ik krijg het benauwd. Ik zal toch niet de diabetes 2 kant van mijn vader opgaan? De laatste tien jaar ben ik ruim 14 kilo aangekomen. Ik moet die wijzer op de weegschaal gaan keren. Maar ik kan het niet alleen.

Helene Smit in het vest

Op de website van Nederland Slank lees ik dat je een gratis consult kunt aanvragen. Ik neem actie.

Na een duidelijk Zoom-gesprek met Liesbeth, waarbij ik direct de indruk krijg dat zij precies weet waarover ze het heeft en benoemt waar ik mee worstel, neem ik me voor in het nieuwe jaar te starten.

Eerst de maand december nog door, moed verzamelen. En zo gezegd start ik op 2 januari 2023 met het programma van Nederland Slank. Ik heb een persoonlijk eetplan ontvangen en ik ben voor 100% gemotiveerd. En dat wordt beloond!

Helene Smit is afgevallen en lipoedeem is veel minderIedere week word ik online begeleid en moet ik mijn resultaten doorgeven. Het kookboek van Nederland Slank is een uitkomst. Ondanks dat ik geen keukenprinses ben, maak ik de lekkerste maaltijden. En ik ben sterk, ik laat me niet verleiden! Maar het belangrijkste, ik heb resultaat! En de meeste tijd zonder hongergevoel.

Een speciaal lipoedeem-protocol

In mei 2023 start ik met een supplementenboost om mijn lipoedeem verder aan te pakken. Pantea begeleidt me en geeft iedere keer heldere uitleg. Dat het werkt blijkt uit het resultaat. Mijn bovenbenen zijn per been 10 centimeter dunner in omtrek, mijn bovenarmen 8 centimeter per arm. De wijzer op de weegschaal is meer dan 11 kilo de andere kant van de 80 kilo op gegaan. Ik ben supertrots en blij. En het mooiste? Zonder dikke steunkousen mijn leren motorbroek kunnen aantrekken!

Helene Smit is afgevallen

Helene Smit

Juni 2023

Je kunt  lipoedeem behandelen met voeding

HubSpot Video