Jolanda van Dijk

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Ik werk als verpleegkundige in een speciale instelling. Via mijn collega ben ik bij Nederland Slank terecht gekomen.Toen ik hoorde hoe het in zijn werk ging wist ik: dit is wat voor mij. Sinds ik ik de overgang ben, word ik ieder jaar weer zwaarder, tot mijn grote frustratie. Op het moment dat ik introductie-gesprek had met Liesbeth, had ik kledingmaat 46 en een gewicht van bijna 90 kg.

jol-1Ondanks bezoek aan de sportschool en 30 kilometer fietsen naar mijn werk maar ook het soms zware werk in de zorg, viel ik geen grammetje af. Ook de vele lichamelijke klachten waar ik mee rond liep zorgden er voor dat ik me niet heel goed voelde. Vooral de overgangsklachten met name het slechte slapen brak me op.

Geen enkele morgen stond ik uitgerust op. De eerste uren was ik dan ook niet aanspreekbaar. Ook slik ik al jaren medicatie tegen allergie. Doordat ik Chronische bronchitis heb, hielp mij dit om een reactie van mijn longen te voorkomen. In de derde week van mijn plan, ben ik daarmee gestopt, om te kijken wat er gebeurde.

Eigenlijk ging het gelijk heel goed, geen last van pollen en grassen waar ik volgens de longarts op reageer. Ook de Rosacea waar ik al zolang last van had is zoveel minder geworden. 

Ik werk met belangrijke medicijnen (opiaten) en ik merk dat ik beter kan focussen om te zorgen dat alles snel goed klaar staat. Ik maak me ook minder druk als een collega ziek is en we geen vervanging hebben. Dan werken we gewoon een stapje harder. Ben gewoon ook stress bestendiger geworden.

Ik kon dan ook niet wachten om te starten met het plan. Vanaf de eerste dag voelde ik me energiek en doordat de kilo's er best snel af gingen voelde ik me bijna euforisch. En het slapen ging gelijk al veel beter, ik ben zelfs zonder wekker vroeg wakker en voel me uitgerust. Doordat mijn man maar heel weinig groentes lust, heb ik mijzelf tekort gedaan de laatste jaren.

Heel veel groentes die op mijn lijstje stonden, had ik al zolang niet meer gegeten, terwijl ik van huis uit gewend bent alles te eten. Ik geniet er enorm van en wil dit zeker niet meer missen, mijn groentevak van mijn koelkast is inmiddels te klein geworden.

Inmiddels ben ik 15 kilo kwijt en krijg zoveel complimenten, niet alleen voor mijn uiterlijk, maar ook dat ik het zo goed kan volhouden.

Jolanda