Mens sana in corpore sano

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Mijn Weg naar Herstel van burn-out naar Innerlijke Rust met NederlandSlank
Linda Niekel
Een paar jaar geleden leek mijn leven in duigen te vallen. Ik was uitgeput en overweldigd, en ik weet het allemaal aan mijn frequente vliegreizen en de bijbehorende jetlags. Mijn gezondheid was een puinhoop, en ik voelde me totaal uitgeschakeld. Ik besloot hulp te zoeken en begon met therapie, wat een beetje verlichting bracht.

Toch bleef stress een constante metgezel gedurende de laatste twee jaar van mijn leven, voornamelijk vanwege een intense verbouwing in mijn huis. Begin vorig jaar was ik op een dieptepunt beland. Ik voelde me miserabel, uitgeput, en had geen idee hoe ik verder moest. Het was op dat moment dat Nederland Slank op mijn pad kwam en mijn leven begon te veranderen.

In het begin ging alles verrassend snel. De kilo's vlogen eraf, maar het ging mij niet om het gewichtsverlies.

Het belangrijkste was dat ik me eindelijk weer goed voelde, en dat was mijn doel.

Na een paar maanden in fase twee van het programma, raakte ik een beetje van het juiste spoor. Bezoek uit het buitenland arriveerde, en ik liet het dieet volledig los. Vreemd genoeg lukte het me niet meer om weer op te pakken wat ik begonnen was.

Mijn lichaam reageerde op voedingsmiddelen die ik voorheen zonder problemen at. Mijn ogen werden opgezet na het eten van tomatensoep, en zelfs een paar slokken rode wijn veroorzaakten een reactie. Bovendien kon ik nauwelijks lopen, mijn prikkelbaarheid was ondraaglijk geworden, en mijn concentratievermogen was verdwenen.

In wanhoop besloot ik een consult aan te vragen bij Liesbeth, een professional van Nederland Slank. Ze schreef me producten voor en sprak over een mogelijk teveel aan glutamaat en de delicate balans tussen glutamaat en GABA in mijn lichaam. Nu, terwijl ik dit schrijf, voelt het alsof ze de spijker op zijn kop heeft geslagen.
wat heeft invloed op endorfinesysteem
Plotseling voel ik me energieker dan ooit tevoren, en ik ben zelfs begonnen met sporten. Maar wat voor mij het meest van waarde is, is dat ik weer helder kan denken. Ik kan me concentreren en focussen op taken zoals nooit tevoren.

Er is niets frustrerender dan het ene moment vol energie te zijn en het volgende moment zo vermoeid. Niet in staat zijn om te concentreren, prikkelbaar zijn en extreem reageren op histamine. De verschillen waren zo extreem dat het gewoon niet normaal was.
Linda
Ik geloof dat ik al veel langer last had van deze problemen, maar ik kon nooit achterhalen wat er precies aan de hand was. Dankzij het Nederland Slank-programma ben ik eindelijk in staat geweest om de oorzaak van mijn problemen te ontdekken. Het is gewoonweg fantastisch, en daar wil ik Liesbeth mijn oprechte dank voor uitspreken.

Sinds ik met het Nederland Slank-programma begon, is er een soort innerlijke rust over mijn lichaam gekomen die ik nooit eerder heb ervaren. Rust die door mijn hele lichaam stroomt en vooral in mijn hoofd. Geen jeuk meer in mijn ogen of mond, en geen mist die mijn denken belemmert. Het is als een bevrijding, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.