Blog | Nederland Slank

Bonenspread

Geschreven door Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG) | 05 juli 2018

Bonenspread - Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Bonenspread op roggebrood

 

Ingrediënten

4 personen

500 gram Gekookte witte bonen (blik) of 250 gram (vers droog bedrag voor het weken en koken)
2 Uien, gesnipperd
1 Teentje knoflook, fijngehakt
1 Eetlepel kokosolie
1 Theelepel groentebouillon (zonder gist)
Verse een chili
1 Snufje chilipoeder
1 Snufje peper en zout
Verse gehakte peterselie

 

Bereiding

Stoof de uien en de knoflook in hete kokosolie een paar minuten totdat ze goudbruin zijn. 

Giet de bonen in een hoge schaal of een bak om daarin de rest van de ingrediënten aan toe te voegen. 

Voeg de uien en alle andere ingrediënten toe, behalve de chilipeper.

Pureer alles met de blender tot een romige pasta en breng op smaak met peper, chilipoeder en zout. 

Voeg de verse peterselie toe. Tenslotte garneren met bladeren van peterselie en eventueel met ringen van ontpitte verse peper.

 

De bonenpasta kan een week lang in een koelkast in een luchtdicht glas worden bewaard.

Deze bonenpasta past goed bij roggebrood of roggeknäckebröd.