bannerimage

Bonenspread

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
05 juli 2018

bannerimage

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Afvallen en lekker eten Bonenspread op roggebrood

Ingrediënten

4 personen

 

 

500 gram Gekookte witte bonen (blik) of 250 gram (vers droog bedrag voor het weken en koken)
2 Uien, gesnipperd
1 Teentje knoflook, fijngehakt
1 Eetlepel kokosolie
1 Theelepel groentebouillon (zonder gist)
Verse een chili
1 Snufje chilipoeder
1 Snufje peper en zout
Verse gehakte peterselie

 

Bereiding

Stoof de uien en de knoflook in hete kokosolie een paar minuten totdat ze goudbruin zijn. 

Giet de bonen in een hoge schaal of een bak om daarin de rest van de ingrediënten aan toe te voegen. 

Voeg de uien en alle andere ingrediënten toe, behalve de chilipeper.

Pureer alles met de blender tot een romige pasta en breng op smaak met peper, chilipoeder en zout. 

Voeg de verse peterselie toe. Tenslotte garneren met bladeren van peterselie en eventueel met ringen van ontpitte verse peper.

 

De bonenpasta kan een week lang in een koelkast in een luchtdicht glas worden bewaard.

Deze bonenpasta past goed bij roggebrood of roggeknäckebröd.

 

 

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea is Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Via een HLO propedeuse chemie en een universitaire pharmacie-opleiding is ze overgestapt naar de Diëtetiek, aan de Hogeschool van Amsterdam waar zij wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan. Daarna is ze afgestudeerd in de Orthomoleculaire Geneeskunde gestudeerd bij Ortholinea. Daarnaast heeft ze Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD gevolgd. En zich bij Evenwijs verdiept in de behandeling van Lipoedeem.