Het beste dieet om snel af te vallen

bannerimage

Heb je last van overtollige kilo's en ben je op zoek naar manieren om daar snel vanaf te komen? Dan is een dieet waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Er zijn door de jaren heen allerlei diëten ontwikkeld die snelle resultaten beloven. Soms zien deze diëten er totaal verschillend uit, waardoor je je afvraagt wat nu het beste dieet is om snel af te vallen. Hier vind je een overzicht van de meest populaire diëten en ontdek je wat je kunt doen om snel af te vallen.

In dit artikel bespreken we het volgende:

Verschillende soorten diëten:

Het belang van maatwerk

Het beste dieet is een nieuwe leefstijl

Algemene tips om snel af te vallen

Snel afvallen met Nederland Slank

Verschillende soorten diëten

dieet

Een dieet kan verschillende vormen aannemen. Waar het ene dieet vooral draait om het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, moet je bij het andere dieet juist meer van bepaalde voedingsmiddelen eten. Dit zijn een aantal van de populairste diëten van het moment.

Het mediterrane dieet

Dit dieet is gebaseerd op de leefstijl die je vooral in Griekenland, Italië, Portugal en Spanje tegenkomt. Gezonde vetten zijn belangrijk bij dit dieet, bijvoorbeeld in de vorm van olijfolie, avocado, noten en vette vis. Daarnaast horen ook peulvruchten, groene groenten en kleine hoeveelheden kaas bij dit dieet. De nadruk ligt vooral op groenten en gezonde vetten, waardoor het aantal koolhydraten dat je binnenkrijgt daalt.

Uit onderzoek blijkt dat je met dit dieet 5% tot 10% van je lichaamsgewicht kunt verliezen in ongeveer twaalf maanden tijd. Het is bovendien makkelijker om de verloren kilo's voorgoed weg te houden, doordat het eten binnen het mediterrane dieet gewoon heel lekker is. Vet en proteïne vult bovendien erg goed, waardoor het makkelijker is om dit dieet vol te houden.

Het DASH-dieet

De afkorting DASH staat voor Dietary Approach to Stop Hypertension. Dit dieet is dus ontwikkeld om een hoge bloeddruk te verminderen, waardoor de kans op hart- en vaatziekten uiteindelijk ook afneemt. Het dieet wordt daarnaast ook gebruikt door mensen die graag gewicht willen verliezen. Bij het DASH-dieet eet je voornamelijk groenten, fruit, volkoren koolhydraten en beperkte hoeveelheden vet. Zo is magere zuivel een belangrijk onderdeel van het dieet. Daarnaast eet je ook zo min mogelijk zout.

Uit onderzoek is gebleken dat het DASH-dieet kan helpen met het verliezen van gewicht, terwijl het ook andere gezondheidsvoordelen heeft zoals het verlagen van je bloeddruk. Toch zijn bepaalde delen van dit dieet wat omstreden. Het eten van magere producten wordt namelijk niet door iedereen aangeraden. Deze producten bevatten vaak extra smaakmakers die je gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Daarnaast is vet een belangrijk onderdeel van een gezond dieet.

WW (Weight Watchers)

WW stond vroeger ook wel bekend als Weight Watchers. Dit is een betaald dieetprogramma waarbij je, afhankelijk van je persoonlijke doelen, een bepaald puntenaantal toegewezen krijgt. Per dag mag je dit puntenaantal opmaken aan eten. Gezonde producten hebben vaak 0 punten, waardoor je deze onbeperkt mag eten. Producten met veel suikers, ongezonde vetten of calorieën krijgen een hoger puntenaantal. Zo word je gestimuleerd om zelf keuzes over je voeding te maken.

Het nadeel van het WW dieet is dat je minder inzicht krijgt in waarom bepaalde producten wel of niet goed voor je zijn. Je kunt er bovendien voor kiezen om tweemaal per dag een ongezond product met veel punten te eten, waarna je de rest van de dag honger hebt. Het dieet van WW geeft dus beperkte handvatten om een gezonde leefstijl vol te houden.

Vegan dieet

Wie vegan eet, vermijdt alle dierlijke producten. Niet alleen vlees moet blijven staan, maar ook zuivel, eieren en honing. Waar sommige mensen een vegan dieet volgen vanwege hun eigen normen en waarden, zien anderen het als een goede manier om gewicht te verliezen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat mensen met een vegan dieet over het algemeen een lager BMI hebben. Maar is het ook makkelijker om af te vallen met een vegan dieet?

peulvruchten als alternatieve eiwitbron

Hoeveel succes je behaalt met een vegan dieet is helemaal afhankelijk van de keuzes die je maakt. Zo zijn koolhydraten zoals pasta en brood helemaal vegan, net als verschillende soorten koek en snoep. Vegan staat dus niet altijd gelijk aan gezond. Eet je voornamelijk veel groenten, noten en peulvruchten? Dan is het wel mogelijk om gezond af te vallen door een vegan dieet te volgen.

Intermittent fasting

Dit dieet draait niet zozeer om wat je eet, maar om wanneer je eet. Bij intermittent fasting heb je momenten waarop je mag eten wat je wilt en momenten waarop je helemaal niets eet. Sommige mensen vullen dit in door vijf dagen per week vrij te eten, waarna ze twee dagen maximaal 500 calorieën op een dag binnenkrijgen. Anderen kiezen er juist voor om iedere dag 16 uur te vasten en binnen een periode van 8 uur te eten wat ze willen.

intermittent-fasting klok

Het idee achter intermittent fasting is voornamelijk het minderen van je calorie-inname. Er wordt gedacht dat het dieet nog een aantal andere voordelen met zich meebrengt, zoals een versnelde stofwisseling. Toch is niet helemaal duidelijk of intermittent fasting effectiever is dan andere diëten. Het is vooral belangrijk dat je gezond eet tijdens de periode waarin je mag eten.

Paleo dieet

Het paleodieet is al lange tijd erg populair. Dit dieet is gebaseerd op het voedingspatroon van onze voorouders. Dat betekent dat bewerkt voedsel niet in het dieet thuishoort, wat goed is voor de gezondheid. De belangrijkste voedingsmiddelen die je binnen dit dieet eet zijn mager vlees, noten, zaden, groenten en fruit. Producten zoals zuivel, granen en peulvruchten horen niet bij het paleodieet.

Fresh raw red meat at the butcher

Veel mensen zweren bij dit dieet, maar het paleodieet is erg beperkend. Hierdoor is het niet vreemd wanneer je te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je valt misschien wel af, maar de algemene gezondheid van je lichaam wordt er niet beter op. Daarom adviseren steeds meer experts om het paleodieet links te laten liggen.

Keto dieet

Wanneer je het ketodieet volgt, eet je in principe bijna geen koolhydraten. Gezonde vetten en proteïnen staan centraal in het dieet, net als groenten. Het idee hierachter is dat je lichaam in een staat van ketose komt. Dit stimuleert de verbranding van vet, waardoor het uiteindelijk makkelijker is om af te vallen.

Low Carb Zone road sign with sun background

Het is vaak niet mogelijk om helemaal geen koolhydraten te eten. Zo zitten er ook suikers in fruit, wat juist ontzettend goed voor je is. Daarom wordt er bij het ketodieet meestal geadviseerd om niet meer dan 20 gram koolhydraten per dag te eten. Het is vooral belangrijk om dit dieet niet te doorbreken, aangezien dit de staat van ketose doorbreekt. Je moet dan weer helemaal opnieuw beginnen en een paar dagen wachten voordat je lichaam weer in ketose is.

Het belang van maatwerk

Er zijn duidelijk meer dan genoeg diëten om uit te kiezen wanneer je snel wilt afvallen. Al deze diëten zitten weer anders in elkaar, maar beloven wel hetzelfde: in een korte tijd zou je veel kilo's moeten verliezen. Het is daarom lastig om te achterhalen welk dieet het beste dieet is om snel af te vallen. Eigenlijk is daar ook geen antwoord op te geven, want niets is zo persoonlijk als jouw lichaam en wat het nodig heeft.

Er zijn steeds meer wetenschappers die denken dat er niet zoiets als één universeel dieet voor gewichtsverlies bestaat. Waar de ene persoon goed reageert op het eten van veel proteïne, moet de ander misschien meer letten op de vitaminen en mineralen die hij binnenkrijgt. Het is vooral belangrijk om te kijken naar jouw lichaam en waar het goed op reageert. Het vinden van een goed dieet draait dus om maatwerk.

Het beste dieet is een nieuwe leefstijl

Wil je het liefste snel gewicht verliezen door een kort crashdieet te volgen? Dan is de kans groot dat je het verloren gewicht langzaam weer terug ziet komen zodra je je oude eetpatroon weer oppakt. Je oude eetpatroon is waarschijnlijk de oorzaak waarom je in eerste instantie wat kilo's wilde verliezen, dus het is logisch dat je blijvende veranderingen moet maken. Je nieuwe dieet moet eigenlijk een compleet nieuwe leefstijl worden.

Daarom is het belangrijk om een dieet te vinden dat je vol kunt houden. Niet alleen voor een paar weken of maanden, maar het liefste voor de rest van je leven. Een gezond voedingspatroon bevat alle belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, waardoor je je op je best voelt. Heb je geen tekorten aan bepaalde voedingsstoffen? Dan neemt je hongergevoel ook af. Daarom is een te beperkt dieet met weinig calorieën niet vol te houden.

Algemene tips om snel af te vallen

Het maakt niet uit voor welk dieet je kiest, want er zijn een aantal tips die in iedere situatie toepasbaar zijn. Deze tips moeten het makkelijker maken om je dieet vol te houden, maar zorgen ook voor betere resultaten. Wanneer je deze tips combineert met een dieet dat bij jouw lichaam past, is de kans groot dat je snel af kunt vallen.

Maak een duidelijk plan

Het is niet verstandig om zonder onderzoek of richtlijn aan een nieuw dieet te beginnen. Vooral in het begin is het zoeken naar een gezonde leefstijl die je helpt afvallen, maar die je lichaam toch geeft wat het nodig heeft. Maak daarom een duidelijk plan hoe je je dieet vol gaat houden en bedenk alvast welke producten en gerechten binnen je nieuwe dieet passen.

Het helpt wanneer je altijd een aantal gezonde snacks bij de hand hebt, vooral op drukke dagen. Heb je even geen tijd om te koken? Zorg ervoor dat je altijd restjes hebt, bijvoorbeeld in je vriezer. Des te makkelijker je het maakt om gezonde keuzes te maken, des te groter de kans dat je de gewenste resultaten behaalt met je nieuwe dieet.

Zoek steun

Samen sta je sterker, ook wanneer het om je nieuwe voedingspatroon gaat. Er zijn verschillende manieren om steun te krijgen. Zo kiezen veel mensen ervoor om apps te downloaden waarin ze hun dagelijkse voedselinname bijhouden. Zo zie je precies wat je gegeten hebt en kun je controleren of je genoeg gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Een op maat gemaakt voedingsplan van een diëtist kan ook een steuntje in de rug zijn. Zo hoef je niet na te denken over wat je moet eten en weet je zeker dat je gezond bezig bent.

Het is daarnaast ook slim om mensen in je omgeving om steun te vragen. Misschien wil je partner wel meedoen of leuke recepten bedenken die binnen je dieet passen. Het is ook fijn wanneer vrienden rekening houden met je nieuwe eetpatroon, bijvoorbeeld door altijd gezonde snacks aan te bieden. Het is nog beter om samen met vrienden of familie af te vallen, zodat jullie elkaar kunnen steunen en motiveren.

Probeer te achterhalen waarom je te veel eet

Heb je last van eetbuien of vind je het heel moeilijk om ongezond voedsel te laten staan? Probeer dan te achterhalen waarom je een sterke drang voelt om te eten. Heb je te weinig gegeten? Grijp dan naar gezonde producten die vullen en tegelijkertijd genoeg voedingsstoffen leveren. Voel je juist stress, verdriet of maak je je ergens zorgen over? Probeer dan om op een gezonde manier met deze emoties om te gaan, bijvoorbeeld door het met een dierbare te bespreken.

meerdere emoties

Voeding speelt een belangrijke rol in onze emoties. Je emoties hebben invloed op je eetlust, maar welk voedsel je eet kan uiteindelijk ook je stemming bepalen. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van jouw triggers. Krijg je honger wanneer je stress hebt of eet je juist meer op feestelijke momenten? Des te beter je dit weet, des te makkelijker je in kunt spelen op je behoeften.

Zorg ervoor dat je niets tekort komt

Wie snel wil afvallen, is al snel geneigd om heel beperkt te eten. Minder calorieën, zoveel mogelijk magere producten en absoluut geen vet: dat lijkt de norm te zijn. Het is alleen belangrijk om te zorgen dat je lichaam niets tekort komt. Je wilt namelijk wel dat je organen optimaal functioneren, dat je hormonen in balans blijven en dat je stofwisseling niet vertraagt.

Let tijdens het diëten dus niet alleen op wat je niet mag, maar kijk ook naar wat je wel mag. Waar haal je genoeg voedingstoffen uit en hoe zorg je ervoor dat je genoeg energie binnenkrijgt om goed te functioneren? Honger lijden is bovendien een slechte manier om af te vallen. Je houdt dan je gezonde leefstijl minder lang vol en bent sneller geneigd om naar ongezonde producten te grijpen.

Blijf bewegen

wandelen

Voeding is ontzettend belangrijk wanneer je af wilt vallen, maar beweging mag ook niet vergeten worden. Het is niet alleen een goede manier om je fitter te voelen, maar ook een methode om nog wat extra calorieën te verbranden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat beweging je stofwisseling stimuleert, waardoor je lichaam meer energie verbruikt.

Vergeet ook de mentale voordelen van beweging niet. Het zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, waardoor het makkelijker is om gezonde keuzes te maken. Begin je je dag met een korte wandeling of sportsessie? Dan ben je waarschijnlijk gemotiveerd om ook de rest van de dag goed voor je lichaam te zorgen, bijvoorbeeld door veel gezonde producten te eten. Voldoende beweging is dus essentieel wanneer je snel wilt afvallen.

Snel afvallen met Nederland Slank

Er zijn ontelbaar veel diëten ontwikkeld die allemaal beloven dat je snel afvalt. Waar het ene dieet vooral in het teken staat van plantaardig eten, moet je bij het andere dieet voornamelijk koolhydraten laten staan. Doordat ieder lichaam anders is, valt er niet te zeggen wat het beste dieet voor snel afvallen is. Daarom is het beter om een op maat gemaakt voedingsplan te laten opstellen, bijvoorbeeld door Nederland Slank.

Wij benaderen jouw situatie vanuit de orthomoleculaire voedingsleer. Zo kijken we naar eventuele tekorten in je voedingspatroon en vinden we het belangrijk om de natuurlijke balans in je lichaam te herstellen. Door je lichaam te geven wat het nodig heeft, is het makkelijker om gezond en snel af te vallen. Je hoeft bovendien geen honger te lijden, want je krijgt alle essentiële voedingsstoffen binnen. Ben je geïnteresseerd in een op maat gemaakt dieet van Nederland Slank? Neem dan nu contact met ons op om een gratis consult aan te vragen.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Persoonlijk dieet

Ben je op zoek naar een dieetplan dat niet alleen maar algemene voorschriften bevat, maar op je eigen lijf is afgestemd? Een dieetplan waarbij je geen honger hoeft te lijden en waarbij je de overtollige kilo’s er af kan blijven houden?* Probeer dan het programma van Nederland Slank, want bij ons wordt de persoonlijke aanpak gebaseerd op de hormoonhuishouding van je eigen lichaam.

Bloedtest

Een bloedtest vormt daarbij de basis om een individueel plan voor het dieet op te stellen. Een dieet dat je zonder hongergevoel kunt volgen, omdat je alle soorten voedsel uit de verschillende productgroepen mag blijven eten. Lees hieronder wat ons dieetplan zo persoonlijk maakt.

Persoonlijk dieetplan

Het persoonlijke dieetplan is de weg naar succes om op een snelle manier je streefgewicht te bereiken en vast te houden. Bovendien profiteer je meteen ook van alle andere voordelen.

Je krijgt namelijk meer energie, voelt je gezonder en zelfs je stemming wordt ineens een stuk beter.* Dat allemaal door een plan dat perfect bij je past. Jij hoeft geen slachtoffer meer te zijn van overgewicht als je de keuze maakt om bij Nederland Slank het individuele metabolisme dieet te volgen.*

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Dieetplan programma

Waarom is het dieetplan programma van Nederland Slank dan zo succesvol gebleken? In een eerste consult worden namelijk je wensen besproken en volgt er een bloedtest. Op basis van de resultaten van deze bloedtest en je wensen wordt er een persoonlijk programma voor je opgesteld. In dit dieetplan krijg je voorgeschreven welke combinaties van voeding en hoeveelheden bij jou het snelste tot succes leiden.

sinaasappelsap

Bij dit dieetplan proberen wij jouw hormoonhuishouding weer op orde te krijgen; volgens anderen de meest effectieve manier om snel af te vallen. Met dit dieetplan is het de bedoeling dat jij op een gezonde manier die overtollige kilo's kwijt kan raken.* Aan het einde van het programma ondersteunen wij de heropbouwen van een normaal eetpatroon. Wij richten ons dus ook op het leven na het dieet om het jojo-effect te beperken of zelfs te elimineren!

Referenties van het dieetplan

Lees hier de referenties en succesverhalen van onze klanten.* Zij vielen snel af met dit programma dat op medische onderzoeken is gebaseerd. Je krijgt hierbij ondersteuning van een van onze ervaren orthomoleculair geschoolde diëtisten, die verspreid zitten over heel Nederland. En dit hoeft helemaal niet veel te kosten: het Nederland Slank programma wordt, omdat onze diëtisten orthomoleculair geschoold zijn, vaak (deels) vergoed door je zorgverzekeraar. Daarnaast zorgt deze vooropleiding ervoor dat onze diëtisten een bovengemiddelde kennis hebben van voeding en gezondheid.

Start met het dieetplan

Doe ook mee en meld je vandaag nog aan voor het dieetplan van Nederland Slank. Neem telefonisch contact op voor meer informatie via 085 065 7472 of vraag een gratis consult aan.

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Meet weten over ieder dieet?

Nederland Slank helpt je om snel en verantwoord jouw streefgewicht te kunnen bereiken én te behouden. Meer weten over ieder dieet, lees dan verder over onderstaande onderwerpen.

Bloedgroepdieet
Wanneer je het dieet volgt, bepaalt je bloedgroep welke producten je wel en niet mag eten. Ook welke vorm van beweging het beste bij je past is volgens Peter D’Adamo afhankelijk van je bloedgroep.

Meet weten? Lees: Bloedgroepdieet
Caloriearm dieet
Een caloriearm dieet wordt door veel mensen gevolgd als zij willen afvallen. Heel weinig eten, absoluut geen voeding met vet en de hele dag door calorieën tellen.. Want hoe minder je eet en hoe minder vet je binnenkrijgt, hoe meer je afvalt. Of toch niet?

Meet weten? Lees: Caloriearm dieet
Cholesterolverlagend dieet
Een cholesterolverlagend dieet wordt vaak aanbevolen aan mensen met een verhoogd cholesterolgehalte (hypercholesterolemie). Een verhoogd cholesterol verhoogt de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten en het is dan ook belangrijk om dit zo laag mogelijk te houden.

Meet weten? Lees: Het cholesterolverlagend dieet
Crash dieet
De naam ‘crash dieet’ doet al niets goeds voorspellen. Door een lagere inname dan behoefte, gecombineerd met een ongewijzigde hormoonbalans, spreekt het lichaam energie uit de spieren aan vet te verbranden.

Meet weten? Lees: Crash dieet
Diabetesdieet
Heb je diabetes, dan is het nog belangrijker om goed op je voeding te letten. Dit houdt de diabetes onder controle en kan zelfs klachten verminderen. Het volgen van een diabetesdieet kan daarbij helpen.

Meet weten? Lees: Diabetesdieet
Eiwit dieet
Het eiwit dieet, ook wel proteïnedieet genoemd, is heel populair bij mensen die veel en snel af willen vallen. Bij een eiwitrijk dieet wordt de hoeveelheid koolhydraten fors beperkt en vervangen door eiwitten.

Meet weten? Lees: Eiwit dieet
Endorfine herstelplan dieet
Wist je dat we allemaal een intern beloningssysteem hebben? Als je gelukkig bent of geluk ervaart, komt er in onze hersenen endorfine – ook wel het gelukshormoon genoemd – vrij. Deze endorfine activeert ons beloningssysteem en zorgt ervoor dat we ons tevreden en voldaan voelen.

Meet weten? Lees: Het endorfine herstelplan dieet: reset je beloningssysteem
Hormoonbalansdieet
Wanneer de hormoonbalans in je lichaam is verstoord, kan dit allerlei negatieve gevolgen voor je gezondheid hebben. Talloze factoren spelen een rol in onze hormoonhuishouding, van giftige stoffen in de buitenlucht tot medicatie. Ook simpele factoren zoals stress of te weinig slaap kunnen voor disbalans in je lichaam zorgen. Sommige mensen proberen het evenwicht in de hormoonbalans te herstellen met behulp van het hormoonbalansdieet.

Meet weten? Lees: Het hormoonbalansdieet
Ideale dieet
diëten hebben één ding gemeen: ze beweren allemaal dat ze het ideale dieet zijn. Maar bestaat dat eigenlijk wel, het ideale dieet?

Meet weten? Lees: Het ideale dieet: bestaat dat wel?
Ketogeen dieet
Het ketogeen dieet is een manier van eten die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. Kort gezegd is het een strenge vorm van een koolhydraatarm dieet, waarbij je dus vooral de inname van koolhydraten beperkt en je focust op het eten van gezonde vetten en voldoende eiwitten.

Meet weten? Lees: Het ketogeen dieet: alles wat je wil weten over keto
Koolhydraatarm dieet
Snel en gemakkelijk afvallen. Dat wil toch iedereen! Daarom kiezen ook veel mensen voor een koolhydraatarm dieet als ze gewicht kwijt willen. Met een koolhydraatarm dieet kun je namelijk razendsnel afvallen, zegt men. Maar hoe gezond is zo’n koolhydraatarm dieet nu eigenlijk?

Meet weten? Lees: Afvallen met een koolhydraatarm dieet
Mentale Dieet Plan
Het Mentale Dieet Plan (MDP), ook bekend onder de naam ‘Weg Met Die Kilo’s Dieet’ (WMDK), is gebaseerd op het in de war brengen van het metabolisme (stofwisseling). Door het afwisselen van de verschillende brandstoffen (koolhydraten, eiwitten en vetten) worden meer calorieën verbrand, zegt men.

Meet weten? Lees: Het Mentale Dieet Plan
Metabolisme dieet
Het metabolisme dieet is een resultaat uit hun onderzoek naar de hormonale onbalans binnen het menselijk lichaam. Afvallen en het hormoonstelsel hebben namelijk veel met elkaar te maken. Want wanneer iemand overgewicht heeft, is de kans groot dat de balans in de hormoonhuishouding is verstoord.

Meet weten? Lees: Metabolisme dieet
Overgangsdieet
De overgang is een natuurlijke fase in het leven van iedere vrouw. Deze periode kan voor verschillende klachten zorgen, waaronder het vasthouden van meer gewicht. Ga je door de overgang en ben je op zoek naar manieren om goed voor je lichaam te zorgen?

Meet weten? Lees: Het overgangsdieet: wat kun je het beste eten tijdens de overgang
Paleo dieet
Het Paleo dieet zegt dat ons moderne westerse dieet niet gezond is. Dat is ook helemaal waar. Dus wat moeten we doen om het beter te maken? Het Paleo dieet moedigt ons aan om onze voeding te baseren op de bepaalde voedingsmiddelen.

Meet weten? Lees: Paleo dieet
PCOS-dieet
Wereldwijd bestaan er geen erkende voedingsrichtlijnen voor PCOS, behalve dan een gezond en gevarieerd eetpatroon en het tegengaan van overgewicht, aangezien bij overgewicht de symptomen van PCOS, zoals het uitblijven van een eisprong en insulineresistentie, vaak verergeren. Het lastige is dat afvallen met name voor vrouwen met PCOS makkelijker is gezegd dan gedaan.

Meet weten? Lees: PCOS de baas met voeding: alles over het PCOS-dieet
Sirtfood dieet
Prof. dr. ir. Ingeborg Brouwer, hoogleraar voeding en diëtetiek aan het VU, stelt in het AD dat het inderdaad mogelijk is om met het sirtfood (waarbij sirt staat voor Silent Information Regulators ofwel lichaamseigen enzymen) behoorlijk af te vallen maar dat dit vooral aan de beperking van de calorie-inname te danken is.

Meet weten? Lees: Sirtfood dieet
Ziekenhuisdieet
Het ziekenhuisdieet is een zwaar crashdieet dat gebruikt wordt om in korte tijd veel gewicht te verliezen. De oorsprong van dit dieet ligt, zoals de naam al aangeeft, in het ziekenhuis. Patiënten die hier worden opgenomen moeten soms overtollig gewicht verliezen voordat ze geopereerd kunnen worden. Onder begeleiding van artsen volgen deze patiënten enkele dagen een sterk beperkt dieet, waardoor ze enkele kilo's kwijtraken in vijf dagen tijd.

Meet weten? Lees: Het ziekenhuisdieet
Bestel ons kookboek Gratis consult