Aandoeningen behandelen

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Heeft u te maken met een van onderstaande aandoeningen of ziektebeelden? Bij Nederland Slank kunt u terecht voor deze of aanverwante aandoeningen. Wilt u meer weten over de behandeling? Neem dan contact met ons op en pak uw aandoening aan.

Acne
Wist je dat de oorzaak van acné kan worden bestreden door middel van de juiste voeding? Voeding, vertering en hormonen zijn van grote invloed op de huid.

Meer weten? Lees: Acné bestrijden door middel van voeding
Allergieën
Waar sommige mensen vrijwel alle voedselsoorten zonder problemen eten, krijgen anderen last van allergische reacties wanneer ze specifieke producten eten. Dat kan voor allerlei klachten zorgen die in sommige gevallen zelfs levensgevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van voedselallergieën.

Meer weten? Lees: Voedselallergieën herkennen en behandelen
Cellulite
Een bobbelige huid met allemaal kleine putjes? Dat is cellulite. Ontzettend veel mensen hebben met cellulite te maken, vooral rondom de billen en bovenbenen. Wat is cellulite precies, hoe wordt het veroorzaakt en misschien wel het belangrijkste: wat kun je ertegen doen?

Meer weten? Lees: Cellulite behandelen met een gezonde leefstijl
Depressie
Een somber, verdrietig of terneergeslagen gevoel… Iedereen heeft dat wel eens, maar deze klachten verdwijnen na een korte tijd vanzelf weer en er is geen reden tot ongerustheid. Bij een depressie is dat heel anders. Dan blijven deze negatieve gevoelens een lange tijd hangen en verdwijnen deze niet vanzelf.

Meer weten? Lees: Depressie behandelen met voeding
Eetverslaving
Wanneer je aan een verslaving denkt, denk je al snel aan sigaretten, alcohol of drugs. Wat veel mensen niet weten, is dat een eetverslaving ook bij de mogelijkheden hoort. Eten kan vaak net zo verslavend zijn en we worden er elke dag mee geconfronteerd. Dat maakt het voor sommige mensen ontzettend lastig om altijd gezonde keuzes te maken.

Meer weten? Lees: Wat houdt een eetverslaving in en wat kun je eraan doen?
Fibromyalgie
Fibromyalgie is een vorm van reuma. Deze vorm treft niet de gewrichten, maar de spieren en het bindweefsel. In het Nederlands wordt het ook wel spierreuma genoemd of weke delen reuma.

Meer weten? Lees: Fibromyalgie behandelen met voeding
Hoge bloeddruk
Er zijn veel artsen die denken dat de oorzaken van een hoge bloeddruk onbekend zijn, en dat het voorkomen of genezen ervan onmogelijk is. Maar het tegendeel is waar: door anders te eten kun je er zelf voor zorgen dat de bloeddruk lager wordt.

Meer weten? Lees: Hoge bloeddruk verlagen, door anders eten
Hoog cholesterol
Heeft u te maken met een te hoog cholesterol? Nieuw onderzoek wijst uit dat er geen enkele relatie is tussen cholesterol rijke voeding en hart- en vaatziekten. Daarnaast weten we dat u door voeding zeker wel invloed op hart- en vaatklachten heeft, maar dat zit hem in andere aspecten dan de cholesterol in uw eten.

Meer weten? Lees: Te hoog cholesterol en voeding? Wat is waar?
Hormonen uit balans
Hormonen die invloed hebben op je gewicht hebben, zijn het stresshormoon cortisol, het eetlust opwekkend hormoon ghreline, het vrouwelijk hormoon oestrogeen en het mannelijk hormoon androgeen. Bovenaan staat insuline, dat je bloedsuikerspiegel reguleert. Indien je hormonen uit balans zijn, is goed afvallen erg moeilijk.

Meer weten? Lees: Hormonen in balans brengen met voeding
Hypoglycemie
Hypoglycemie, ook wel een hypo genoemd, is een moeilijk woord voor een te lage bloedsuiker. We kennen het allemaal wel. Een enorme energiedip en een drang naar suiker. Maar waar komt dit vandaan en hoe kun je zo’n vervelende dip voorkomen?

Meer weten? Lees: Hypoglycemie of suikerdip? Wat is het eigenlijk?
Insulineresistentie
Insulineresistentie, een probleem met je insulinegevoeligheid, is een aandoening die steeds vaker voor komt. Maar wat is insulineresistentie precies, hoe ontstaat het en wat kun je er tegen doen?

Meer weten? Lees: Insulineresistentie? Nederland Slank legt het je uit
Lipoedeem
Lipoedeem, ook weleens vetoedeem genoemd, is een langzaam proces dat niet vanzelf weggaat en alleen maar erger wordt. Het is pijnlijk bij druk en ook al wordt het door overgewicht erger, op een gewone manier afvallen heeft weinig zin. Toch is er wel het een en ander mogelijk om lipoedeem aan te pakken.

Meer weten? Lees: Lipoedeem behandeling door voeding
Lymfoedeem
Lymfoedeem is een ernstige aandoening. Kenmerken zijn pijnlijke zwellingen die door ophoping van vocht en eiwitten zijn ontstaan. Dit komt door een verminderde werking van het lymfesysteem. Het lymfestelsel vervoert lymfe door het lichaam, zuivert het en geeft het af aan het bloed. Lymfe is een vloeistof waarin eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen zitten.

Meer weten? Lees: Lymfoedeem behandeling door voeding
Maag- en darmklachten
Pijnlijke steken, vervelende krampen of brandend maagzuur: maag- en darmklachten kunnen allerlei vormen aannemen. Iedereen heeft wel eens last van klachten, maar voor sommige mensen is het dagelijkse kost. Het is dan ook belangrijk om te achterhalen wat het probleem is, hoe de klachten ontstaan en wat je kunt doen om van de pijn af te komen.

Meer weten? Lees: Maag- en darmklachten voorkomen en behandelen met voeding
Menopauze
De menopauze: slecht slapen, opvliegers en transpireren, geen enkele vrouw zit er echt op te wachten. Vaak gaat deze periode ook nog eens gepaard met ongewenste gewichtstoename. Dit kun je helpen voorkomen.

Meer weten? Lees: Gewichtstoename rond de menopauze voorkomen
Migraine
Een kloppend gevoel boven de ogen, steken in de slapen of pijnen die beginnen in de nek en doorlopen naar het hoofd. Hoofdpijn of migraine. Met voeding is er veel aan te doen, met een persoonlijk voedingsplan is het vaak binnen enkele weken voorbij.

Meer weten? Lees: Migraine, wat kun je eraan doen met voeding?
Overgangsklachten
Soms zie je vrouwen in de overgang in een half jaar oud worden. Ze slapen slecht, hebben last van stemmingswisselingen, opvliegers, hoofdpijn, gewrichtsklachten, opvliegers en overmatig zweten. Uit onderzoek blijkt echter dat primitieve stammen die natuurlijk eten en leven geen last hebben van overgangsklachten. Met andere woorden: Deze periode die voor veel vrouwen een gruwel is, kan dus klachtenvrij zijn.

Meer weten? Lees: Overgangsklachten zijn goed te behandelen met voeding
Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS)
PCOS is een hormonale aandoening aan het inwendig geslachtsorgaan bij de vrouw. Onderzoek heeft aangetoond dat 1 op de 4 jonge vrouwen polycysteuze eierstokken heeft (eierstokken met veel kleine cysten). Het wordt gekoppeld aan verschillende gezondheidsproblemen zoals overgewicht, insulineresistentie, en onvruchtbaarheid.

Meer weten? Lees: Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS)
Reuma
Een van onze deelnemers, een drukbezette zakenvrouw, is met het persoonlijke voedingsplan zo goed als helemaal van reuma-pijnen verlost en viel daarnaast ruim 20 kilo af. Maar dit laatste was voor haar niet het belangrijkste resultaat. “Het afvallen was voor mij de beste ‘bijwerking’ ever!”

Meer weten? Lees: Met een voedingsplan reuma klachten verminderen? Dat kan!
Serotonine-tekort
Serotonine is een beloningsstofje, een ‘gelukshormoon’. Hormonen die tussen onze zenuwen signalen doorgeven worden neurotransmitters genoemd. Eenmaal geactiveerd door endorfine, zorgt serotonine voor een zelfverzekerd en kalm gedrag. Een verstoring van het endorfinesysteem betekent dus gelijk een verstoring in de activatie van serotonine. Door stress neemt zodoende de kans op depressie en onzekerheid toe.

Meer weten? Lees: Meer zelfvertrouwen met serotonine
Slapeloosheid
Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor je gezondheid. Het houdt je hersenen gezond, versterkt je immuunsysteem en kan chronische gezondheidsklachten voorkomen. Dat maakt het alleen maar vervelender wanneer je aan slapeloosheid lijdt. Niet alleen duren de nachten ontzettend lang, maar je merkt ook dat je je minder energiek voelt.

Meer weten? Lees: Slapeloosheid behandelen op een natuurlijke manier
Stress
Stress, iedereen heeft er wel eens last van. Het hoort nu eenmaal bij het leven. Maar wist je dat stress één van de belangrijkste oorzaken is voor overgewicht?

Meer weten? Lees: Stress en overgewicht, wat doe je er aan?
Vermoeidheid
We hebben allemaal weleens last van vermoeiende periodes waarin we weinig energie hebben. Vaak is er een concrete oorzaak, zoals stress of een gebrek aan slaap. Zodra de oorzaak verdwenen is, voel je je vanzelf weer fitter. Merk je dat je last hebt van vermoeidheid, maar kun je niet achterhalen wat de oorzaak is? Dan is het misschien een iets complexer probleem.

Meer weten? Lees: Vermoeidheid behandelen met voeding
Vitamine D3 tekort
Iedereen heeft weleens van de vitamine D gehoord. Er zijn veel mensen in Nederland met een vitamine D tekort en vaak weten zij dat zelf niet eens. Pas met klachten (bv. Vermoeidheid) gaat men hiermee naar de arts. Het is al heel lang bekend dat wij voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden vitamine D nodig hebben, maar deze vitamine doet nog meer in ons lichaam.

Meer weten? Lees: Vitamine D3 tekort?
Vreetbuien
Een heel pak koekjes (zoet), een zak chips (zout), twee boterhammen met hagelslag (zoet), een paar blokjes kaas en ham (zout). Dacht je dat jij de enige was die dit snaaipatroon heeft? Nee hoor, half Nederland lijdt eronder.

Meer weten? Lees: Waarom krijg je (vr)eetbuien en wat doe je er aan?
Wat zijn de kosten Gratis consult