Blog | Nederland Slank

Lamsvlees met tijm en rozemarijn.

Geschreven door Liesbeth van Duijn | 18 september 2017

Een makkelijk recept voor heerlijk mals lamsvlees 

Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 20-30 minuten

IngrediĆ«nten: 

  • Lamsfilet
  • Romanesco
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Stoommandje/stoombloem
  • Pot met deksel
  • Pan met anti-aanbaklaag en goed sluitend deksel
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding:

  1. Snijd de lamsfilet in reepjes.
  2. Wrijf de lamsvlees in met tijm, rozemarijn en peper naar smaak.
  3. Leg de reepjes lam in een pan met anti-aanbaklaag. Doe het deksel op de pan en laat het vlees op zacht vuur garen.
  4. Was de romanesco goed en snijd in stukjes (roosjes).
  5. Vul de pot met een laagje water, leg de stoombloem in de pot en verdeel de romanesco over de stoombloem. Laat de romanesco rustig gaar stomen.
  6. Wanneer het vlees gaar is, schep je het uit op een bord. Strooi eventueel naar smaak wat zout op het lamsvlees. Serveer de romanesco naast het vlees.