bannerimage

Lamsvlees met tijm en rozemarijn.

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 september 2017

bannerimage

Lamsvlees met tijm en rozemarijn.

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Een makkelijk recept voor heerlijk mals lamsvlees 

Voorbereiding: 0 minutenLamsbiefstuk-300x209
Bereiding: 20-30 minuten

Ingrediënten: 

  • Lamsfilet
  • Romanesco
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Stoommandje/stoombloem
  • Pot met deksel
  • Pan met anti-aanbaklaag en goed sluitend deksel
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding:

  1. Snijd de lamsfilet in reepjes.
  2. Wrijf de lamsvlees in met tijm, rozemarijn en peper naar smaak.
  3. Leg de reepjes lam in een pan met anti-aanbaklaag. Doe het deksel op de pan en laat het vlees op zacht vuur garen.
  4. Was de romanesco goed en snijd in stukjes (roosjes).
  5. Vul de pot met een laagje water, leg de stoombloem in de pot en verdeel de romanesco over de stoombloem. Laat de romanesco rustig gaar stomen.
  6. Wanneer het vlees gaar is, schep je het uit op een bord. Strooi eventueel naar smaak wat zout op het lamsvlees. Serveer de romanesco naast het vlees.
Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.