Blog | Nederland Slank

Zelfgemaakte groente Bouillon

Geschreven door Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG) | 05 juli 2018

Het is zo eenvoudig om zelf een groentebouillon te maken. Kant-en-klaar zitten ze vol met kunstmatige glutamaten, gistextracten, suiker en maltodextrine.

 

Afvalrecept
 

Ingrediënten

1 kg Wortels

1 kg Prei
1 kg Knolselderij
1,5 kg Ui
0,5 kg Peterseliewortel

200 g Zeezout
3 Bosje peterselie
1-2 knollen knoflook

 

Bereiding

Variatie 1

Schil en snijd de groenten in kleine stukjes.

Verspreid de fijngesneden groenten op de bakplaat en droog ze op 60° gedurende 6-8 uur in de oven.

Klem een ​​houten lepel tussen de ovendeur zodat het vocht kan ontsnappen.

Doe vervolgens de groenten in de mixer en maal tot een grove poeder (kleine stukjes).

Voeg tot slot het zout toe aan het uiteindelijke mengsel.

 

Variatie 2

Met deze variatie verkrijg je ongeveer 800 gram vegetarische bouillon die ongeveer 6 maanden houdbaar is.

De verse groenten in een blender fijnhakken.

Deze brij ongeveer 1 cm op de bakplaat strooien en daarna drogen op 60° gedurende 6-8 uur in de oven.

Blender de droge massa opnieuw om een ​​fijn poeder te krijgen.

Voeg tot slot het zout toe aan het uiteindelijke mengsel.

Naar wens, kun je meer groenten, kruiden en specerijen toevoegen (bijvoorbeeld oregano, tijm, bonenkruid, pastinaak). Er zijn geen grenzen aan je eigen smaak.