jorieke-nederland

Zelfgemaakte groente Bouillon

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
05 juli 2018

Het is zo eenvoudig om zelf een groentebouillon te maken. Kant-en-klaar zitten ze vol met kunstmatige glutamaten, gistextracten, suiker en maltodextrine.

 

Zelfgemaakte-groente-Bouillon Afvalrecept
 

Ingrediënten

1 kg Wortels

1 kg Prei
1 kg Knolselderij
1,5 kg Ui
0,5 kg Peterseliewortel

200 g Zeezout
3 Bosje peterselie
1-2 knollen knoflook

 

Bereiding

Variatie 1

Schil en snijd de groenten in kleine stukjes.

Verspreid de fijngesneden groenten op de bakplaat en droog ze op 60° gedurende 6-8 uur in de oven.

Klem een ​​houten lepel tussen de ovendeur zodat het vocht kan ontsnappen.

Doe vervolgens de groenten in de mixer en maal tot een grove poeder (kleine stukjes).

Voeg tot slot het zout toe aan het uiteindelijke mengsel.

 

Variatie 2

Met deze variatie verkrijg je ongeveer 800 gram vegetarische bouillon die ongeveer 6 maanden houdbaar is.

De verse groenten in een blender fijnhakken.

Deze brij ongeveer 1 cm op de bakplaat strooien en daarna drogen op 60° gedurende 6-8 uur in de oven.

Blender de droge massa opnieuw om een ​​fijn poeder te krijgen.

Voeg tot slot het zout toe aan het uiteindelijke mengsel.

Naar wens, kun je meer groenten, kruiden en specerijen toevoegen (bijvoorbeeld oregano, tijm, bonenkruid, pastinaak). Er zijn geen grenzen aan je eigen smaak.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea: Orthomoleculair Therapeut en Diëtist met een Wetenschappelijke Achtergrond Mijn naam is Pantea en mijn passie ligt in de wereld van gezondheid en voeding. Met een unieke en diverse academische achtergrond heb ik me toegewijd aan het helpen van mensen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een betere levenskwaliteit te ervaren. Mijn academische reis begon met een HLO propedeuse in de chemie, gevolgd door een universitaire opleiding in de farmacie. Gedreven door mijn interesse in voeding en gezondheid maakte ik de overstap naar de Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik me verdiepte in wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Mijn streven naar kennis en expertise bracht me vervolgens naar de wereld van de orthomoleculaire geneeskunde. Ik voltooide mijn opleiding bij Ortholinea en behaalde de titel van Orthomoleculair Therapeut. Deze benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimale gezondheid. Daarnaast heb ik mijn kennis verbreed door de Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD te volgen. Dit heeft mijn begrip verdiept van de complexe interactie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid. Bij Evenwijs heb ik me verdiept in de behandeling van lipoedeem, waarbij ik gespecialiseerd ben in het begeleiden van mensen die hiermee te maken hebben. Bovendien ben ik opgeleid om individuen te begeleiden die een maagverkleining, zoals een gastric bypass, hebben ondergaan. Mijn missie is om mensen te helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn, rekening houdend met hun unieke behoeften en omstandigheden. Ik ben er trots op om een rol te spelen in het ondersteunen van anderen op hun reis naar een gezondere en gelukkigere levensstijl. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en jouw gezondheidsdoelen realiseren. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en persoonlijke begeleiding. Met vriendelijke groet, Pantea Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Gespecialiseerd in Wetenschappelijk Onderzoek, Epigenetica en Lipoedeem Begeleiding na Maagverkleining