Hypoglycemie of suikerdip? Wat is het eigenlijk?

bannerimage

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Hypoglycemie, ook wel een hypo genoemd, is een moeilijk woord voor een te lage bloedsuiker. We kennen het allemaal wel. Een enorme energiedip en een drang naar suiker. Maar waar komt dit vandaan en hoe kun je zo’n vervelende dip voorkomen? Nederland Slank legt het graag aan je uit!

In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen:

Wat is een hypo?

Suikerdip of hypo?

Vetverbranding fabriek op slot?

Te veel aan suikers worden omgezet in vet!

Nederland Slank tot uw dienst!

overig-0504_1-212x300

Wat is een hypo?

Een hypo is dus een te lage bloedsuiker en ontstaat als er meer insuline in het bloed zit voor de aanwezige hoeveelheid suiker in het bloed. De bloedsuikerspiegel daalt dan juist te veel. Met als gevolg dat je een erge, knagende honger krijgt en het gevoel hebt dat je iets MOET eten omdat je anders flauwvalt.

Een échte hypo is meestal iets wat alleen gebeurt bij mensen met diabetes als ze te veel insuline hebben gespoten. Maar toch ervaren veel mensen die officieel geen diabetes hebben toch hypo klachten. Hoe komt dit dan?

Suikerdip of hypo?

Een hypo kan ook ontstaan als je lichaam nog wel enigszins gevoelig is voor insuline en als je veel en te vaak voedsel eet met ongezonde koolhydraten en suikers (brood, deegwaren, snoep, koek, snacks en suikerrijke dranken). Door deze producten stijgt de bloedsuiker erg snel en vaak sneller dan het lichaam aan kan.

De alvleesklier reageert hierop door ontzettend veel insuline te gaan produceren om de bloedsuiker snel te laten dalen. Vaak wordt er dan te veel insuline geproduceerd waardoor de bloedsuiker juist te laag wordt en onder de streefwaarde komt: Je krijgt een hypo.

Je kunt een hypo onder andere herkennen aan de volgende symptomen:

  1. een hongergevoel tussen de maaltijden of ‘s nachts
  2. het niet kunnen overslaan van een maaltijd
  3. trillen, licht in het hoofd en een slap gevoel als je niet op tijd eet

hypo-349x215

Vetverbranding fabriek op slot?

Een hypo is dus erg vervelend, omdat je suikerstofwisseling uit balans is en dus ook je energievoorziening.

Mensen die vaak hypo’s hebben eten dus ook vaak koolhydraten en suikers. Als er vaak veel suiker in je bloed aanwezig is, is het voor je lichaam niet nodig om vet te verbranden voor extra energie. Suiker wordt door ons lichaam omgezet in glucose en glucose is een ‘goedkope’ brandstof. Het kost het lichaam namelijk weinig energie om dit om te zetten in brandstof voor de cellen. hypoglycemie

Als je vaak hypo’s hebt, heb je ook vaak hoge insulinewaarden in je lichaam. Hoge insulinewaarden zijn voor je lichaam het signaal dat er veel suiker in het bloed is dat gebruikt moet worden. Je lichaam zal dan ook altijd terugvallen op de suikers als voornaamste bron van energie.

Met andere woorden: Hoge insulinewaarden door het eten van koolhydraten en suikers blokkeert de verbranding van vetcellen. Je vetfabriek gaat op slot! En dat betekent niet of erg moeilijk afvallen.

En als dat al niet erg genoeg is…

Te veel aan suikers worden omgezet in vet!

Insuline zorgt niet alleen voor de opname van suiker in gewone cellen, maar het zorgt er ook voor dat overtollig suiker wordt opgenomen in vetcellen als de voorraden in de lever en spieren vol zitten. Eenmaal in de vetcellen wordt deze suiker omgezet in vet. Het is dus niet het vet in oliën en zuivelproducten waar we zo bang voor moeten zijn, maar het zijn de suikers! Het eten van te veel koolhydraten/suikers leidt dus direct tot overgewicht. Schermafbeelding-2016-01-28-om-14.51.34-359x215

Nederland Slank tot uw dienst!

Hypo’s, te veel insuline in het bloed, dalende en stijgende bloedsuikers en altijd maar die knagende honger. Het is een probleem waar veel mensen mee rondlopen. Maar wees niet getreurd want Nederland Slank weet hier wel raad mee! Met een persoonlijk voedingsplan gebaseerd op bloedonderzoek zorg je ervoor dat je suikerstofwisseling in balans komt en dat je nooit meer last hebt van honger of trek!

Wil jij graag je stofwisseling reguleren en je energieker voelen? Wil je graag toch wat kilo’s kwijt en dit bereiken zonder honger lijden? Vraag dan nu een consult aan!

Stuur Mij Het Gratis Ebook

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In