Lipoedeem behandelen met voeding

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Lipoedeem, ook weleens vetoedeem genoemd, is een langzaam proces dat niet vanzelf weggaat en alleen maar erger wordt. Het is pijnlijk bij druk en ook al wordt het door overgewicht erger, op een gewone manier afvallen heeft weinig zin! 

Zie ook de andere artikelen over lipoedeem

In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen:

Lipoedeem behandelen door voeding

Wat is de aandoening Lipoedeem

Kenmerken vetoedeem

Symptomen van lipoedeem

Oorzaken van vetoedeem

Lipoedeem en stress

Lipoedeem behandeling

Het verhaal van Monny

Het verhaal van Semia 

Nederland Slank en lipoedeem

Lipoedeem behandelen door voeding

Lipoedeem is een chronische aandoening van het vetweefsel. De meeste oplossingen die regulier aangeboden worden (steunkousen, drainage en liposuctie) verergeren op lange termijn de klachten. En vervolgens krijg je gedragstherapie om ermee te leren leven, omdat er verder geen behandeling voor zou moeten zijn! Toch is er wel het een en ander mogelijk om lipoedeem aan te pakken.

Wat is de aandoening Lipoedeem

Over de aandoening lipoedeem is bij de meeste mensen weinig bekend, maar het komt toch steeds vaker voor. Heel veel mensen verwarren lipoedeem met obesitas. Echter het is lipoedeem een storing in de vetverdeling. Met name vrouwen hebben hier last van. Het is pijnlijk en vervelend en de meeste dames voelen zich er onzeker en dik door.

Mensen met lipoedeem hebben meestal een rijbroek figuur met een smalle of normale taille en grotere maten van de heup en (boven)benen. Ze verbergen dan ook de benen vaak met lange kleding, maar dat lukt moeilijk als men in de zomer of tijdens een vakantie in een bikini wil.

Veel mensen denken dat lipoedeem een oestrogeen probleem is, maar dat klopt niet altijd. De aandoening ontstaat vaak door een tekort aan voedingsstoffen en door stress. Er zijn al veel mensen die goede ervaringen hebben met het ons programma, en het wegwerken van lipoedeem.

Stressed

Kenmerken vetoedeem

Lipoedeem komt meestal voor bij vrouwen. Wat opvalt bij lipoedeem is de plotselinge toename van overmatige vetverdeling op de billen, heupen, benen en armen. En op de polsen of enkels verschijnt een ophoping van vet waar het lipoedeem-vet eindigt en normale vet begint; een soort grensovergang. Later kan lipoedeem zich verspreiden naar de rest van het lichaam.

Symptomen van lipoedeem

  • Zware en pijnlijke armen en/of benen door de ontstekingen in de vetweefsel aan beide zijden.

  • De afwijkende, slappe vetverdeling stopt abrupt bij de knieën/enkels of ellenbogen/polsen; hierdoor ontstaat een soort grensovergang.

  • De vetophopingen verbeteren niet/weinig bij verandering van de leefstijl zoals; gewichtsvermindering en/of sporten.

  • De huid is drukpijnlijk en oogt als extreme vorm van cellulite (ook wel cellulitis in de volksmond/ sinaasappelhuid).

  • Er komen sneller blauwe plekken op de plekken waar het lipoedeem zit.

  • Men heeft opgezwollen benen door vochtophoping.

  • Snelle vermoeidheid en toenemende immobiliteit met verminderde spierkracht en zwakke gewrichten.

Het lipoedeem, de overtollige vetgroei, geeft het lichaam vaak een verstoorde (peer)vorm, waardoor het onderlichaam groter en breder is dan het bovenlichaam. Dit tot grote frustratie bij vele vrouwen, aangezien ze zich hierdoor vaak onzeker voelen en ze hierdoor ook vaak last hebben van hun armen of benen.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Oorzaken van vetoedeem

Er is regulier nog steeds veel onduidelijkheid over de oorzaak van deze (chronische) ziekte.

Erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Klachten kunnen beginnen of verergeren bij een hormonale wisseling zoals; de puberteit, tijdens/na zwangerschap, menopauze. Ook kan het ontstaan als gevolg van een schildklierafwijking. Daarnaast is stress een belangrijke factor voor het ontstaan van deze aandoening.

Lipoedeem en stress

Stress zorgt voor het aanmaken van adrenaline en als gevolg daarvan worden vetcellen aangemaakt.

Rond bepaalde momenten in het leven hebben vrouwen meer behoefte in extra nutriënten. Denk bijvoorbeeld aan de menstruatie, de zwangerschap, de overgang, maar ook in tijden van chronische stress. Bij een tekort aan voedingsstoffen worden de celwanden en membranen steeds dunner en de doorlaatbaarheid van de vaten wordt slechter. O.a. eiwitten treden uit de bloedbaan en dat trekt vocht aan. Met als gevolg oedeem.

Door het dunner worden van de bloedvaten of lymfevaten stijgt de aanvoer en daalt de afvoer van vocht. De huid wordt op een gegeven moment minder elastisch, minder stevig en verliest zijn structuur. Het is dan ook goed om er even bij stil te staan dat er een verschil is tussen lipoedeem en lymfe-oedeem. Wellicht is er ook weleens sprake van een mengvorm van beide klachten; een lipo-lymfoedeem.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Ons lichaam is in staat om twee soorten witte vetcellen te maken. De normale vetcellen zijn klein en bevatten weinig vocht. Met lipoedeem maakt het lichaam hele grote vetcellen die voor 90% uit vocht bestaan.

"Normale vetcellen" "Vetcellen bij lipoedeem"

UnknownVetcellen-bij-lipoedeem

Alleen afvallen is dus niet genoeg om van deze grote vetcellen af te komen. Ze hebben namelijk een functie in het lichaam en dat is bescherming bieden tegen buitenaf. Ze gaan op de plaatsen zitten waar een membraan kapot of verzwakt is en werken als een muur om indringers weg te houden. Daarnaast veroorzaken ze op de verzwakte plekken ontstekingen, zodat het lichaam gewaarschuwd wordt dat daar wat aan de hand is, en daar extra "soldaten" naartoe stuurt. Op die manier ontstaat er chronisch een laaggradige ontsteking.

Lipoedeem behandeling

Voeding als je medicijn: Hoe kom je van lipoedeem af? Simpel, en ook weer niet zo simpel: door te eten en drinken volgens persoonlijke richtlijnen, en soms ook wat voedingssupplementen te nemen. Voor een optimale opname van voedingsstoffen is het belangrijk dat de darmen en de rest van de spijsvertering goed werken. Dus alleen calorie-restrictie of een crash-dieet gaat zeker niet helpen.

In de reguliere medische benadering wordt vaak beweerd dat er geen specifieke behandeling voor lipoedeem bestaat, behalve gedragstherapie om ermee om te gaan. Echter, er zijn interventies mogelijk om lipoedeem te verminderen. Nederland Slank biedt een op maat gemaakt voedingsplan met advies over voedingssupplementen om lipoedeem aan te pakken. Het doel is om het lichaam in staat te stellen overtollig vocht af te drijven, vetcellen te verkleinen en gemakkelijker af te breken, wat leidt tot vermindering van pijn en verbetering van vitaliteit.

De aanpak van Nederland Slank omvat ook een gedetailleerde bloedanalyse om te begrijpen waar in het lichaam problemen optreden. Vaak wordt ontdekt dat de lever een cruciale rol speelt in het functioneren van het lichaam en dat er daar iets misgaat, mogelijk als gevolg van erfelijke factoren of voedingsproblemen. Een speciaal voedingsplan, gebaseerd op bloedonderzoek, wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat alle benodigde stoffen aanwezig zijn om o.a. de leverprocessen te optimaliseren.

De lever is een essentieel orgaan dat verantwoordelijk is voor het handhaven van de juiste concentraties van verschillende stoffen in het bloed en het reguleren van belangrijke lichaamsfuncties, zoals de bloeddruk, enzymproductie en ontgifting. Een gezonde lever is afhankelijk van bepaalde voedingsstoffen, zoals taurine, carnitine, EPA en DHA (omega-3 vetzuren), en fosfatidylcholine om efficiënt te functioneren. Vis en eieren worden genoemd als belangrijke bronnen van deze stoffen. Het voorzien van de juiste grondstoffen aan de lever kan helpen om de orgaanfunctie te optimaliseren, wat leidt tot minder energieverbruik door het lichaam en meer energie beschikbaar voor andere activiteiten.

Kortom, de benadering van Nederland Slank om lipoedeem en levergezondheid aan te pakken omvat een op maat gemaakt voedingsplan, voedingssupplementen en gedetailleerde bloedanalyse om te zorgen voor een diepgaande en blijvende aanpak van het probleem. Hiermee kunnen mensen met lipoedeem verlichting vinden van pijn en centimeters verliezen, terwijl ze tegelijkertijd hun algehele welzijn en energielevels verbeteren.

Het verhaal van Monny

 

Nederland Slank - Transcript van de video Lipoedeem

Monny van der Feltz-Spliet vertelt:

Een vriendin heeft mij erop gewezen, omdat die mij zag strugglen met alsmaar diëten.

En toen zei ze “wil je nu nog een keer proberen, wat ik je ga adviseren?”.

Dat was Yvon

Die was bij mij op schilderles en wij hadden het natuurlijk regelmatig over “het probleem: "afvallen”. En ik had dus vernomen van die dermatoloog, dat het nooit meer iets zou kunnen worden, dat ik er gewoon aan moest wennen dat ik dit probleem heb, met lymfoedeem en lipoedeem.

En ik ga iedere week trouw naar de drainage toe en het helpt natuurlijk om dat te doen. Maar op een gegeven ogenblik ben ik toch de stap gaan nemen om een dieet te gaan doen en het was natuurlijk niet eenvoudig. Maar het is te doen, en ik ben ongelofelijk blij dat ik het gedaan heb.

Wat ik eraan (tijdens het programma bij Nederland Slank) merkte was dat ik me in z’n totaliteit positiever voelde, ik had minder last van mijn maag, ik kreeg gewoon meer ruimte in m'n lichaam. Je kunt nog makkelijker bewegen ondanks het feit dat ik altijd sport deed. Niet echt trainingssport, maar ik bleef wel bewegen de laatste 25 jaar.

Dat heeft natuurlijk ook geholpen in mijn bewegingsapparaat, dat je niet dan ondanks dat je dik bent, je niet alleen kunt lopen.

En nou ik vind dat… Ik kon veel beter slapen, ik voelde me beter, ik ging nog meer letten op m’n bewegingen, m’n kleding. Omdat het in z’n totaliteit natuurlijk een zeer positieve werking heeft.

En mijn benen werden inderdaad slanker. Dat ging natuurlijk niet heel snel, en ik verwachte er ook niet veel van dat ik ineens slanke benen zou krijgen, maar na een aantal maanden is dus duidelijk dat je wel slanker wordt.

Je moet wel blijvend de steunkousen dragen, je moet wel blijven lopen, je moet je aan je dieet houden, maar het werkt absoluut. En daar ben ik blij mee.

En ik heb niet zo heel veel pijn meer, maar als dat langer duurt, Ik bedoel; het begon ongeveer bij de overgang, dit proces van lipoedeem, wat dan steeds erger wordt, en dan krijg je steeds meer pijn in je benen als je nog zwaarder wordt.

Dus ik heb nu eigenlijk geen pijn meer in mijn benen. En ik kan bewegen, ik kan traplopen, ik kan fietsen, en ik kan met alles meedoen.

En welke dokter had het nou gezegd dat het niet meer te verhelpen was? Een arts in Drachten?

Dat was in Drachten, daar bij een speciaal ziekenhuis, Nij Smellinghe Ziekenhuis, die voor het behandelen is van patiënten die lipoedeem of mensen die lymfoedeem problemen hebben.

En die hebben gezegd “mevrouw, u zult er echt aan moeten wennen; de toekomst ziet eruit dat u zich moet gaan voorbereiden op een aangepaste woning. Het zal niet gelijk binnen een jaar zijn, maar de toekomst is wel: het gaat nooit meer weg.”

En dat heb ik ook begrepen door allerlei documentatie te lezen, ook in het buitenland. Want in Nederland zijn ze er nog heel slecht in, in het diagnosticeren van het probleem, maar als ze het eenmaal weten, want ik heb er tien jaar over gedaan nota bene, en een jonge arts in opleiding, die met een dermatoloog was getrouwd, die had het door en die zei: “maar ik weet wat het wel is.”

Want je bent er ook nog mee op tv geweest, toch?

Ja, maar dat programma was helaas vrij kort geworden, omdat het niet paste in de tijd.

Maar ik had graag willen vertellen meer erover, en iedereen ermee willen confronteren dat je ondanks het probleem dat je hebt; ga door, blijf bewegen, doe wel dit dieet. Want het helpt absoluut. Ik ben er helemaal voorstander van.

Nou ik denk dat ik het zo graag wilde, dat je sterker bent dan het hongersignaal dat je eventueel hebt. Dus ja je moet er natuurlijk wel voor gaan, het gaat niet vanzelf.

En dat vind ik heel logisch, dat het niet vanzelf gaat, want dan zou iedereen het doen.

Maar je moet er gewoon echt bij nadenken. En je moet eigenlijk ook iemand hebben die je erbij helpt om te blijven stimuleren, en ook met je inkopen. En dat degene waarmee je samenwoont of leeft, dat die je dan in ieder geval blijft stimuleren en helpt in dat eetpatroon, en daar dan ook een beetje in mee doet.

Semia plaatste dit op haar Facebook pagina: Body, Beauty & Balance

Semia-Ekici-en-lipoedeem1

Ruim 18 jaar geleden door een heupoperatie van een "barbiepop" figuur naar plus 32 kilo in 8 maanden.. dat dit frustreert, mag duidelijk zijn. Echter jarenlang van alles geprobeerd: verschillende diëten, sporten, personal training, uiteindelijk medicijnen, ook nog eens liposuctie laten doen echter niets mocht baten.

Trots en super blij met het nieuws wat ik jullie ga melden! Velen kennen het verhaal maar voor de nieuwe onder ons heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren.. want dat loont echt!

Mijn lichaam functioneerde niet naar behoren. Artsen en specialisten hebben mij verteld dat de aandoening waar ik mee te kampen had niet te "genezen" was,lipoedeem. Dames die er mee te maken hebben, niets is minder waar..

Lipoedeem is te behandelen en ik ben daar het levende bewijs van!

Op 25 maart ben ik begonnen met het Metabolic Balance programma via Nederland Slank en nu, nog geen 5 maanden later ben ik 10 kilo vet afgevallen en 45 cm in omvang. Niet op 1 plek, geen ingevallen gezicht... overal waar een overschot was, gaat het geleidelijk weg zonder dat je er losse huid aan overhoud.*

Ik heb nog wat kilo's te gaan. Echter is 10 kilo vet een mijlpaal, en dat wil ik natuurlijk met jullie delen!

Bij het maken van een Before & After moest ik echt zoeken naar foto's waar ik helemaal op stond. Blijkbaar heb ik dat onbewust vermeden!?!?! Hier dus een before & after van mij :))

Voor dames met of zonder lipoedeem en heren die ook alles hebben geprobeerd, zonder blijvend resultaat... schroom niet om een gratis consult aan te vragen.

 

Vraag vandaag nog een gratis consult aan voor je weerstand

Ontwerp-1

Elske: Ik heb de lipoedeem aanpak van nl slank gedaan in combi met het plan. Is anders als het plan alleen d.m.v. specifieke combinaties slikken van supplementen in een bepaalde periode in combi met mb plan. Ik heb mega goeie resultaten hiermee bereikt,qua afvallen maar ook qua pijn, ontstekingen en klachten! Het kost wel een behoorlijke duit om de supplementen aan te schaffen, maar ik ben van heel veel klachten echt af (als ik op mijn voeding blijf letten). Wil je meer info mag je pb sturen. Denk alleen dat ze bij nl slank misschien nog beter uitleg kunnen geven over wat je kan verwachten.

bloed 1

Nederland Slank en lipoedeem

Lipoedeem, een aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt, wordt vaak verward met obesitas vanwege de ongelijkmatige verdeling van vet. Het kenmerkt zich door een typische rijbroekvorm, waarbij het bovenlichaam en de taille normaal tot smal zijn, maar de heupen en bovenbenen een tot twee confectiematen groter zijn. Lipoedeem veroorzaakt vaak pijn en zelfs het dragen van kleding kan ongemakkelijk zijn. Gewichtsverlies door traditioneel lijnen heeft weinig invloed op de omvang van het oedeem, maar overgewicht kan de situatie verergeren.

In de reguliere medische benadering wordt vaak beweerd dat er geen specifieke behandeling voor lipoedeem bestaat, behalve gedragstherapie om ermee om te gaan. Echter, er zijn interventies mogelijk om lipoedeem te verminderen. Nederland Slank biedt een op maat gemaakt voedingsplan met advies over voedingssupplementen om lipoedeem aan te pakken. Het doel is om het lichaam in staat te stellen overtollig vocht af te drijven, vetcellen te verkleinen en gemakkelijker af te breken, wat leidt tot vermindering van pijn en verbetering van vitaliteit.

De aanpak van Nederland Slank omvat ook een gedetailleerde bloedanalyse om te begrijpen waar in het lichaam problemen optreden. Vaak wordt ontdekt dat de lever een cruciale rol speelt in het functioneren van het lichaam en dat er daar iets misgaat, mogelijk als gevolg van erfelijke factoren of voedingsproblemen. Een speciaal voedingsplan, gebaseerd op bloedonderzoek, wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat alle benodigde stoffen aanwezig zijn om de leverprocessen te optimaliseren.

De lever is een essentieel orgaan dat verantwoordelijk is voor het handhaven van de juiste concentraties van verschillende stoffen in het bloed en het reguleren van belangrijke lichaamsfuncties, zoals de bloeddruk, enzymproductie en ontgifting. Een gezonde lever is afhankelijk van bepaalde voedingsstoffen, zoals taurine, carnitine, EPA en DHA (omega-3 vetzuren), en fosfatidylcholine om efficiënt te functioneren. Vis en eieren worden genoemd als belangrijke bronnen van deze stoffen. Het voorzien van de juiste grondstoffen aan de lever kan helpen om de orgaanfunctie te optimaliseren, wat leidt tot minder energieverbruik door het lichaam en meer energie beschikbaar voor andere activiteiten.

Kortom, de benadering van Nederland Slank om lipoedeem en levergezondheid aan te pakken omvat een op maat gemaakt voedingsplan, voedingssupplementen en gedetailleerde bloedanalyse om te zorgen voor een diepgaande en blijvende aanpak van het probleem. Hiermee kunnen mensen met lipoedeem verlichting vinden van pijn en centimeters verliezen, terwijl ze tegelijkertijd hun algehele welzijn en energielevels verbeteren.

Vraag vandaag nog een gratis consult aan!