Lymfoedeem

bannerimage

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

 

In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen:

Oorzaken lymfoedeem

Lymfoedeem symptomen

Lymfoedeem behandeling

Afvallen en gezond eten met lymfoedeem

Wat kan Nederland Slank voor je betekenen?

 

Lymfoedeem is een ernstige aandoening. Kenmerken zijn pijnlijke zwellingen die door ophoping van vocht en eiwitten zijn ontstaan. Dit komt door een verminderde werking van het lymfesysteem. Het lymfestelsel vervoert lymfe door het lichaam, zuivert het en geeft het af aan het bloed. Lymfe is een vloeistof waarin eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen zitten.

Oedeem
Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult
Lymfeoedeem is een ernstige aandoening met als kenmerk pijnlijke zwellingen die door ophoping van vocht en eiwitten zijn ontstaan.
 
 

Oorzaken lymfoedeem

Lymfoedeem komt voornamelijk in de armen en de benen voor. Vocht in benen en armen is soms een aangeboren aandoening. In dat geval spreken wij van een primair lymfoedeem. Doordat er vanaf de geboorte minder lymfevaten aanwezig zijn zullen er in de loop van de levensjaren zwellingen ontstaan.

Secundaire lymfoedeem komt vaker voor. De vochtophoping wordt in dat geval door verschillende redenen uitgelokt. Denk bijvoorbeeld aan infecties en ontstekingen na een operatie of door een trauma, kanker, bestraling of andere behandelingen om een tumorgroei te voorkomen, spataderen en plastische chirurgie. Ook het gebruiken van bepaalde medicijnen en het dragen van een prothese kan lymfoedeem veroorzaken.

Het lymfesysteem

De lymfevaten hebben een belangrijke functie in het vervoeren van voedingsstoffen en afvalstoffen. Het reinigt het bloed en geeft de voedingsstoffen aan de cellen af. Wanneer er een blokkade is wordt het vocht niet meer goed afgevoerd. De afvalstoffen stapelen zich dan op en er zullen klachten ontstaan.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult
De lymfevaten hebben een belangrijke functie in het vervoeren van voedingsstoffen en afvalstoffen.
 
 

Lymfoedeem symptomen

De symptomen die door lymfeoedeem kunnen ontstaan zijn:

  • Zwelling
  • Infecties
  • Pijn
  • Minder goed kunnen bewegen
  • Vermoeidheid en een zwaar gevoel
  • Huidafwijkingen

Door al deze klachten ontstaan er beperkingen in de dagelijkse activiteiten.

 

Lymfoedeem behandeling

Een lymfoedeem behandeling is niet altijd noodzakelijk. Gelukkig verdwijnt (secundair) lymfeoedeem vaak na een aantal weken. Dat gebeurt automatisch nadat het lichaam weer hersteld is. Er zijn ook situaties waarbij de aandoening blijvend is. In dat geval kunnen bepaalde therapieën en voedings- en leefstijladviezen helpen om de klachten te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan lymfedrainage, massages, sporten en speciale beenoefeningen. Ook voeding speelt een belangrijke rol bij herstel.

Afvallen en gezond eten met lymfoedeem

Het is voor iedereen heel belangrijk om gezond te eten en voldoende water (met mineralen (suppletie)) te blijven drinken. Bij mensen met lymfoedeem is het nog belangrijker om de juiste voedingsmiddelen te kiezen. Het lichaam heeft de juiste bouwstenen nodig om weefsel te repareren. En ook de lymfevaten kunnen zich met de juiste bouwstenen voor een groot deel herstellen.

Een overmaat aan afvalstoffen zoals medicatie, alcohol, drugs, pesticiden, omgevingstoxinen belast de lever. Hierdoor krijgt de lever minder kans om andere belangrijke processen aan te sturen.

De lever is onze filter en zorgt voor het verwijderen van afvalstoffen. Hoe beter we onze lever met de juiste voedingsstoffen ondersteunen, hoe minder afvalstoffen in de lymfevaten terecht komen.

Lipoedeem
Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult
Lymfeoedeem zorgt voor klachten.
 

Wat kan Nederland Slank voor je betekenen?

Oedeem en lipoedeem zijn aandoeningen die wij goed kunnen behandelen. Lymfeoedeem zal echter niet zo eenvoudig verholpen worden. De juiste voeding, gewicht en een optimale gezondheid hebben, naast de andere therapieën, echter een belangrijke rol in de behandeling van lymfoedeem. Juist omdat we alle bepalende weefsels in topconditie willen brengen en houden.

Nederland Slank bied een uitgebalanceerd voedingsplan, gemaakt aan de hand van jouw gegevens en bloeduitslagen. Hierdoor is er beter kans dat er zo min mogelijk afvalstoffen het lichaam binnendringen. Daardoor is er minder kans op het ontstaan van ontstekingen. Onze diëtisten zijn orthomoleculair opgeleid. Zij kunnen veel adviezen omtrent supplementen en leefstijl geven. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven toe. En laten wij eerlijk zijn een paar kilo’s kwijtraken zorgt voor makkelijker bewegen.

Ons eerste consult is gratis!

Wilt u graag meer weten over het programma van  Nederland Slank en heeft u te maken met lymfoedeem? Twijfel dan niet en neem contact met ons op of bel naar  085-065 7472.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult