Meer zelfvertrouwen met serotonine

jorieke-nederland

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen:

Wat is serotonine?

Functies 'gelukshormoon'

Hoe krijg je meer gelukshormoon?

 

Wat is serotonine?

Serotonine is een beloningsstofje, een ‘gelukshormoon’. Hormonen zijn signaalstoffen. Hormonen die tussen onze zenuwen signalen doorgeven worden neurotransmitters genoemd.

Eenmaal geactiveerd door endorfine, zorgt serotonine voor een zelfverzekerd en kalm gedrag. Een verstoring van het endorfinesysteem betekent dus gelijk een verstoring in de activatie van serotonine. Door stress neemt zodoende de kans op depressie en onzekerheid toe.

Functies 'gelukshormoon'

Een serotonine-tekort kan o.a. voor depressieve klachten, agressie en pijngevoeligheid zorgen. Andere functies van het gelukshormoon zijn:

  • Het zelfvertrouwen

Onzekerheid is vaak een teken van te weinig serotonine. Lage waarden van dit beloningsstofje zorgen voor een geremd gedrag, verlegenheid en een gebrek aan
zelfvertrouwen.

Een verstoord evenwicht tussen insuline en het gelukshormoon resulteert het menselijk groeihormoon. Als gevolg hiervan wordt voedsel na inname i.p.v. energie in vet omgezet. Hierdoor kom je aan en blijf je vermoeid.

  • Reguleren slaappatroon

Om serotonine te kunnen aanmaken hebben wij daar aminozuren voor nodig. Aminozuren zijn eiwit-bouwstoffen. Donker is het signaal om melatonine te gaan aanmaken. Daarvoor hebben wij serotonine nodig. Melatonine is nodig om makkelijk in slaap te komen.

Hoe krijg je meer gelukshormoon?

Insuline is een co-activator voor de aanmaak van Serotonine. Dit gelukshormoon dempt pijn en zorgt voor een goed gevoel. Insulineresistentie zorgt voor een verminderde aanmaak van deze neurotransmitter. Hierdoor wordt men gevoeliger voor pijn, verdriet en vermoeidheid. Overigens zijn angststoornissen en een laag zelfvertrouwen gevolgen van een tekort. Endorfine is daarnaast nodig voor het activeren van deze neurotransmitter.

Nederland Slank weet al lang dat insulineresistentie en diabetes type 2 met een gezonde en uitgebalanceerde voeding omkeerbaar zijn! En met behulp onze gespecialiseerde orthomoleculair therapeuten zorgt het endorfine herstelplan voor het optimaliseren van de aanmaak en activatie van het gelukshormoon.

Vraag het gratis e-book aan

Vraag vandaag nog een gratis consult aan!