bannerimage

Wist je dat asperges bloedzuiverend werken?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
25 november 2019

bannerimage

Wist je dat asperges bloedzuiverend werken?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Asperges werken bloedzuiverend en vochtafdrijvend bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Onze voorouders wisten de asperge te waarderen om het gunstige effect op het liefdesleven. Wil je afslanken, eet dan 3 x per dag asperges! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën en tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.

De belangrijkste betekenis van asperges voor de gezondheid is de grote dichtheid aan voedingsstoffen. Met elementen als magnesium, calcium kalium, zink, fosfor en verschillende vitamines zoals B1, B2 en B6. Vooral die laatste twee vitamines zijn essentieel bij het herstel van spierweefsels.

Natuurlijk is 3 keer per dag asperges eten niet realistisch, maar hieronder vind u toch een lekker en gemakkelijk recept met witte asperges.

asperges-zalm

Snelle aspergesoep met koriander

Ingrediënten*

  • 1 portie witte asperges
  • 250 ml bouillon
  • 1 portie Feta
  • 2 crackers
  • 1 theelepel verse koriander

Bereiding

Schil de asperges en snij de kopjes eraf. Hou deze apart. Leg de asperges in een pan met 250 ml bouillon en kook dit ongeveer 15 minuten. Pureer de asperges tot een gladde soep met een staafmixer of in de blender. Zet de soep weer terug op het vuur en voeg de asperge kopjes toe.

Kook alles nog zachtjes 5 minuten door. Snij ondertussen de feta in mooie reepjes, hou een beetje achter en leg de rest op twee crackers. Serveer de soep in een mooi bord en garneer met de verse koriander, de achter gehouden feta en eventueel nog een asperge.

 

*Pas de hoeveelheden en producten aan op uw eigen Nederland Slank programma

Meer recepten

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.