bannerimage

Wist je dat asperges bloedzuiverend werken?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
25 november 2019

Asperges werken bloedzuiverend en vochtafdrijvend bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Onze voorouders wisten de asperge te waarderen om het gunstige effect op het liefdesleven. Wil je afslanken, eet dan 3 x per dag asperges! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën en tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.

De belangrijkste betekenis van asperges voor de gezondheid is de grote dichtheid aan voedingsstoffen. Met elementen als magnesium, calcium kalium, zink, fosfor en verschillende vitamines zoals B1, B2 en B6. Vooral die laatste twee vitamines zijn essentieel bij het herstel van spierweefsels.

Natuurlijk is 3 keer per dag asperges eten niet realistisch, maar hieronder vind u toch een lekker en gemakkelijk recept met witte asperges.

asperges-zalm

Snelle aspergesoep met koriander

Ingrediënten*

  • 1 portie witte asperges
  • 250 ml bouillon
  • 1 portie Feta
  • 2 crackers
  • 1 theelepel verse koriander

Bereiding

Schil de asperges en snij de kopjes eraf. Hou deze apart. Leg de asperges in een pan met 250 ml bouillon en kook dit ongeveer 15 minuten. Pureer de asperges tot een gladde soep met een staafmixer of in de blender. Zet de soep weer terug op het vuur en voeg de asperge kopjes toe.

Kook alles nog zachtjes 5 minuten door. Snij ondertussen de feta in mooie reepjes, hou een beetje achter en leg de rest op twee crackers. Serveer de soep in een mooi bord en garneer met de verse koriander, de achter gehouden feta en eventueel nog een asperge.

 

*Pas de hoeveelheden en producten aan op uw eigen Nederland Slank programma

Laat Mij Meer Lekkere Recepten Zien

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn