Nederland-Slank-Mar-21-2024-05-43-56-9962-AM

Afvallen middels bloedanalyse is bewezen effectief

De oplossing voor het realiseren van een goed, stabiel gewicht en een goede gezondheid.

Gratis consult

In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen:

Wat is afvallen via bloedanalyse?

Voeding als je medicijn

Voedingsadvies op basis van bloedonderzoek

Krijg je met afvallen zonder dieet wel het gewenste resultaat?

Waarom is Nederland Slank een beter alternatief?

Welke bloedanalyse hebben we nodig bij Nederland Slank?

Een persoonlijk plan op basis van jouw bloedanalyse

Meer weten over afvallen via bloedanalyse?

 

Het klinkt misschien rigoureus, maar dat valt mee. Aan de hand van jouw uitslag op 35 bloedwaarden wordt een programma opgesteld, gericht op jouw lichaam. Het is dus een persoonlijk programma, dat alleen succesvol is wanneer het op maat wordt afgestemd op jouw behoeften. Dit in tegenstelling tot de meeste andere diëten en programma’s die qua aanpak en inhoud voor alle deelnemers gelijk zijn.

Dit is de oplossing voor een evenwichtige hormoonbalans en daarmee het realiseren van een goed, stabiel gewicht en een goede gezondheid.

Wat is afvallen via bloedanalyse?


Omdat je bloed zuurstof en voedingsstoffen naar je hele lichaam brengt, en door je hele lichaam loopt, laat het de ziekteverschijnselen uit alle organen zien. De bloedanalyse wordt gebruikt om te zien welke nutriënten onvoldoende aanwezig zijn, welke nutriënten beter niet toegepast worden en welke delen van het lichaam goed functioneren.

Voeding als je medicijn

Je persoonlijke informatie over je gezondheid en voorkeuren betreft voeding en je bloedanalyse zijn de basis voor het persoonlijke voedingsplan. Op basis daarvan maken we een driedaagse menucyclus en variatielijsten. Hiermee zorgen we dat je alle nutriënten krijgt en niet teveel anti-nutriënten. Zo zorgen we dat je stofwisseling optimaal werkt en voeding echt als je medicijn gaat functioneren.

Op basis van de gegevens over lever, nieren, schildklier en ontstekingswaarden kunnen we al een aantal adviezen geven. Daarnaast maken we gebruik van patroonherkenning in het bloedbeeld om te zien welke voeding het meest ondersteunend is voor jouw lichaam.

Je lichaam is echt een soort chemische fabriek die heel veel stofjes nodig heeft om top te presteren. De kennis daarvan is o.a. wat een orthomoleculair therapeut toepast om jou je doelen te laten behalen.

Bij Nederland Slank word je persoonlijk naar je resultaat begeleid door professionals (diëtisten/orthomoleculair therapeuten). Ons programma biedt een uitgebreid bloedonderzoek, een persoonlijk voedingsplan en begeleiding via videobellen gedurende alle fases van het plan.

De consulten worden vaak vergoed door ziektekostenverzekeraars. Dat betekent dat je veelal een deel van de kosten terugkrijgt.

Wij zijn zo overtuigd dat Nederland Slank voor je zal werken dat wij het aanbieden op basis van “no cure, no pay”: als je je doel niet bereikt dan krijg je je geld terug!

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

voedingsadvies-op-basis-van-bloedonderzoek

Voedingsadvies op basis van bloedonderzoek

Vraag een voedingsadvies op basis van bloedonderzoek. Afvallen zonder (een streng) dieet klinkt veel mensen als muziek in de oren. Geen dure maaltijdvervangers, zoals shakes of poeders, geen sapkuur of iets dergelijks, en niet al te veel honger lijden. Maar afvallen zonder dieet gaat niet vanzelf. Je zult altijd je eetgewoonten in meer of mindere mate moeten aanpassen.

Het principe van ‘afvallen zonder dieet’ is veelal gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding en de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Dit houdt in dat je voldoende fruit en groente eet, voldoende volkoren en zuivelproducten, mager vlees(waren) en vis en dat je gebruik maakt van plantaardige oliën en zachte bak- en braadvetten.

De inname van verzadigde vetten moet dan zoveel mogelijk beperkt worden. Verzadigde vetten zitten onder andere in volle zuivelproducten, zoals volle melk en vette kaas, in vet vlees en harde bak- en braadvetten.

Geadviseerd wordt om voor magere (light) varianten van producten te kiezen en zo min mogelijk producten te gebruiken met veel vet, suiker of alcohol. Afwisseling aanbrengen in wat je eet en voldoende bewegen vallen ook onder deze richtlijnen.

suikervrij

Natuurlijk is afvallen zonder restricties niet mogelijk. Zonder het veranderen van eetgedrag en -gewoonten. Zo worden adviezen gegeven als minder grote porties eten, nooit het ontbijt overslaan, drie of 6 keer per dag eten met rust en aandacht, langzaam en goed kauwen, minder tussen de maaltijden door eten en slechts een keer per week op de weegschaal gaan staan.

Onder andere het Voedingscentrum en de diëtist geven voedingsadviezen om gewicht te verliezen en betere eetgewoonten aan te leren. Ook Sonja Bakker en de Weight Watchers hanteren het principe ‘afvallen zonder dieet’ door het aanleren van een gezonde leefstijl. Verder zijn er diverse voedingsadviezen en alternatieve varianten beschikbaar op het internet.

Zo wordt bij het ene programma de nadruk gelegd op afvallen door beweging met het aanbieden van een uitgebreid sportprogramma. Een ander richt zich op het veranderen van ‘slecht eetgedrag’, zoals emotie-eten. Ook zijn er aanbieders die beloven dat je af kunt vallen zonder dieetaanpassingen, bijvoorbeeld met behulp van afslankpillen. Ongezond en zeker geen oplossing voor de lange termijn.

Krijg je met afvallen zonder dieet wel het gewenste resultaat?

‘Afvallen zonder dieet’ wordt geadviseerd, omdat het als gezond en effectief wordt gezien. Er worden geen voedingsmiddelen uitgesloten. Doordat er aandacht is voor het aanleren van gezonde eetgewoonten en het afvallen geleidelijk gaat, zou er meer kans moeten zijn op gewichtsbehoud op langere termijn. Maar is dit wel zo?

fvallen-met-bloedonderzoekStofwisselingsproblemen als overgewicht, diabetes, te hoog cholesterol en een te hoog bloedsuiker zijn het gevolg van een onevenwichtige hormoonhuishouding en andere genetische en/of energie-problemen. Gezond en minder (slecht) eten en het veranderen van je eetgedrag zijn niet voldoende om de balans te herstellen. Hormonen in het lichaam worden beïnvloed door de juiste combinatie en juiste hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen. Deze moeten worden afgestemd op de persoonlijke behoeften van het lichaam.

Met een gezonde leefstijl kun je misschien wel geleidelijk afvallen, terwijl veel mensen juist snel en veel willen of moeten afvallen. En het is moeilijk om iets vol te houden als je niet direct resultaat ziet. Het risico is dan o.a. dat mensen voortijdig afhaken. Daarbij kun je geen stabiel gewicht realiseren zonder een evenwichtige hormoonbalans. De kans is groot dat de kilo’s er dan na verloop van tijd weer aankomen.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Waarom is Nederland Slank een beter alternatief?

Bij Nederland Slank draait het om het herstellen van de hormoonhuishouding en andere balansen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de hormoonhuishouding op het menselijk lichaam en de gezondheid. Het gaat ervan uit dat overgewicht en andere stofwisselingsproblemen zoals diabetes, een te hoog cholesterol en een hoog bloedsuiker worden veroorzaakt door een verstoord evenwicht in de hormoonhuishouding.

Door middel van de juiste voedingsmiddelen in de juiste combinaties en juiste hoeveelheden kunnen de hormonen in het lichaam worden beïnvloed.

Hyper-insulinemie of insulineresistentie is de medische term voor deze stofwisselingsproblemen. Bij deze stoornis is de insulinespiegel chronisch verhoogd, terwijl de glucose- of bloedsuikerspiegel nog normale waarden laat zien. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat het lichaam glucose (suikers) uit het bloed in de lichaamscellen opneemt. Hyper-insulinemie ontstaat doordat de receptoren ongevoelig geworden zijn voor insuline omdat er altijd erg veel van werd gemaakt.

Insulineresistentie1

De pancreas (alvleesklier) gaat, om te proberen deze insulineresistentie te corrigeren, nog meer insuline aanmaken. Hierdoor raakt de insulinespiegel in het bloed chronisch verhoogd. Wanneer insulineresistentie niet tijdig wordt ontdekt en behandeld, raakt de pancreas overbelast en is er een grote kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Bij een groot deel van de mensen met overgewicht is deze stofwisselingsstoornis aanwezig. Symptomen zijn onder andere: gewicht dat toeneemt en vooral rond het middel wordt vastgehouden, een continu hongergevoel vooral na een koolhydraat-rijke maaltijd, vermoeidheid en gewrichtsklachten.

Ons programma richt zich op de verbetering van de aanmaak van het menselijk groeihormoon. Dit wordt bereikt door het creëren van evenwicht tussen de hormonen zoals cortisol, serotonine en insuline. Het resultaat is een verlaging van insuline en cortisol.

Verschillen afvallen zonder dieet en Nederland Slank:

Nederland Slank

‘afvallen zonder dieet’

  • Gebaseerd op het herstellen van de hormoonhuishouding door de juiste (gezonde en verantwoorde) voedingsmiddelen in de juiste combinaties te gebruiken.
  • Gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid.
  • Afgestemd op persoonlijke behoeften aan de hand van een bloedtest.
  • Persoonlijk opgesteld voedingsplan.
  • Geen uitsluiting van voedingsmiddelen.
  • Snel afvallen door 2 kilo vetverlies per week is mogelijk.
  • Professionele begeleiding door diëtisten.
  • Kort en effectief, vergt geen onderhoudsprogramma.
  • Op basis van no cure, no pay
  • Veelal gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.
  • Gericht op het aanleren van een gezond eetpatroon en het geleidelijk aan afvallen.
  • Dieet is vaak niet persoonlijk afgestemd op behoeften, maar voor iedereen gelijk.
  • Afvallen gaat geleidelijk.
  • Gewichtsbehoud geen garantie.
  • Begeleiding door diëtist mogelijk.

 

Welke bloedanalyse hebben we nodig bij Nederland Slank?

Op basis van de gegevens over lever, nieren, schildklier en ontstekingswaarden kunnen we al een aantal adviezen geven. Daarnaast maken we gebruik van patroonherkenning in het bloedbeeld om te zien welke voeding het meest ondersteunend is voor jouw lichaam.

De meeste mensen doen het best aardig op een dieet uit een boekje maar een stuk beter op een persoonlijk plan. Zeker als je klachten hebt of als je ambitieus bent in gezondheid kun je veel voordeel halen uit zo'n eigen menu. Erfelijkheid / DNA en omstandigheden zijn voor iedereen immers anders, de behoefte zal dus ook varieren. Honderden stofjes zorgen er uiteindelijk voor dat je optimaal functioneert. Als die in je voeding worden aangeleverd, helpt dat je gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

lever-gewicht-verliezen-3

Maar dat niet alleen, ook de pauzes tussen de maaltijden en een aantal andere adviezen, zorgen ervoor dat je metabolisme optimaal gaat werken. Dat je weer insuline-gevoelig wordt en beter gaat slapen.

Alles bij elkaar is dit het gebied van de orthomoleculaire behandelaar. Zij het dat er maar weinig behandelaars met zo'n precies plan op maat werken. Daar is heel veel kennis en ervaring voor nodig. En die is aanwezig bij Nederland Slank.

Daarom werken wij vooral met voeding als uitgangspunt en minder met supplementen.

Een persoonlijk plan op basis van jouw bloedanalyse

Je krijgt dus een eigen voedingsplan waarin staat hoeveel van wat je gaat eten in een driedaagse menucyclus. Deze variatie zorgt ervoor dat je van alle voedingsstoffen voldoende en van anti-nutriënten niet te veel binnen krijgt.

Meer weten over afvallen via bloedanalyse?

Wilt u meer informatie over het afvallen via bloedanalyse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld u direct aan voor een gratis consult.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Stuur Mij Het Gratis EbookReferenties

[1] Philip C Calder, Namanjeet Ahluwalia, Fred Brouns, Timo Buetler, Karine Clement, Karen Cunningham, Katherine Esposito, Lena S Jönsson, Hubert Kolb, Mirian Lansink, Ascension Marcos, Andrew Margioris, Nathan Matusheski, Herve Nordmann, John O'Brien, Giuseppe Pugliese, Salwa Rizkalla, Casper Schalkwijk, Jaakko Tuomilehto, Julia Wärnberg, Bernhard Watzl, Brigitte M Winklhofer-Roob. 2011. Dietary factors and low-grade inflammation in relation to overweight and obesity

[2] Allison B Goldfine, Robert Silver, Waleed Aldhahi, Dongsheng Cai, Elizabeth Tatro, Jongsoon Lee, Steven E Shoelson. 2008. Use of salsalate to target inflammation in the treatment of insulin resistance and type 2 diabetes
 
[3] P C Calder, N Ahluwalia, R Albers, N Bosco, R Bourdet-Sicard, D Haller, S T Holgate, L S Jönsson, M E Latulippe, A Marcos, J Moreines, C M'Rini, M Müller, G Pawelec, R J J van Neerven, B Watzl, J Zhao. 2013. A consideration of biomarkers to be used for evaluation of inflammation in human nutritional studies