jorieke-nederland-2

Ben jij wel echt topfit? Of kan het wel wat beter?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
28 januari 2015

Topfit betekent een stralende huid en persoonlijkheid, geen vage (hoofdpijn-,buikpijn-) klachten en energie om de wereld aan te kunnen!

Luister naar je lichaam...

Als we ziek zijn krijgen we vaak te horen; Je moet luisteren naar je lichaam, ziek nog maar even uit. Maar de vraag is: waarom wordt dit alleen gezegd als we ziek zijn? Luisteren naar je lichaam is eigenlijk iets wat je dagelijks zou moeten doen. Lees hier de tips en je zult je zoveel beter voelen!

Veel mensen lopen rond met vage klachten en zijn niet vitaal. Ze zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker, zijn prikkelbaar. Meestal geen reden om naar de dokter te gaan. Geleidelijk kunnen die klachten erger worden. Slaperigheid overdag, zelfs in slaap vallen bij het lezen van de krant of bij tv kijken. Eigenlijk zijn dit klachten die het resultaat zijn van een druk bestaan met weinig beweging, weinig ontspanning, veel stress en ongezonde voeding. Volgens de ‘’norm’’ ben je niet echt ziek,  maar lekker in je vel zit je ook niet. Daarom is het belangrijk om te weten dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden!

Deze klachten kunnen grotendeels opgelost worden door te luisteren naar je lichaam en door goed voor je lichaam te zorgen. Je hebt er maar een tenslotte! Maar hoe doe je dit eigenlijk? Hoe kun je luisteren naar je lichaam en hoe kun je begrijpen wat je lichaam nodig heeft?

Er zijn 4 belangrijke delen van ons lichaam die vertellen hoe we ons eigenlijk echt voelen. Door goed op deze onderdelen van het lichaam te letten , kun je opmaken hoe gezond en vitaal je eigenlijk bent.

Laat jouw huid zien dat je topfit bent?

Straalt jouw huid? Of is je huid dof? Hoe fit is jouw huid?  Heb je last van acné, eczeem etc.?

Hoe fit is je hoofd?

Hoe vaak heb je last van hoofdpijn? Kun je je moeilijk concentreren of slecht focussen?  Hoe voelt je hoofd? Ben je wazig in je hoofd?

Buik

Heb je last van je darmen?  Heb je buikkrampen? Een pijn in je rug die doorstraalt naar je buik? Of menstruele klachten? Dat is niet iets wat bij het leven hoort!

Energie

Hoe zit het met jouw energie? Heb je weinig zin om dingen te doen? Ben je moe of futloos? Kosten kleine handelingen je al heel veel moeite?

Humeurfutloosheid

Last van lusteloosheid? Ben je somber of heb je depressieve gevoelens?

Deze bovengenoemde klachten zijn duidelijke signalen dat je niet lekker in je vel zit. Herken jij deze vage klachten? Of heb je andere probleempjes? Zo ja? Dan is er voor jou goed nieuws: Er valt wat aan te doen!

Allereerst is het luisteren naar je lichaam een eerste stap die je kunt nemen om fitter te worden en je beter in je vel te voelen. Neem dus de tijd! Wat voel je? En hoe voel jij je nou echt?
Om vage klachten te kunnen verminderen kun je beginnen alleen pure en natuurlijke voeding te gebruiken. Zo min mogelijk “spullen uit een pakje” dus. En een goed evenwicht tussen eiwitten koolhydraten en vetten, groente en fruit .

Sommige artikelen uit de supermarkt zijn zo in ons eetpatroon verweven dat we zijn denken dat het allemaal zo hoort. En je hoort van alle kanten zo veel verschillende informatie, dat maakt het nog moeilijker om te kiezen wat je wilt eten. Daarom vinden mensen het soms lastig om een goede keuze te maken. Als je begint met te denken aan wat we aten in de oertijd kom je echter al een heel eind.

Heb je hulp nodig?

Bij Nederland Slank wordt  in een online consult besproken wat jouw behoeften, wensen en klachten zijn. Na dit gesprek zal je bloed worden afgenomen, waardoor we precies kunnen zien hoe jouw persoonlijke voeding eruit moet gaan zien. Aan de hand van deze gegevens en jouw wensen of problemen zal er dan een voor jou op maat gemaakt voedingsprogramma worden opgesteld.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Fit zijn

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn