bannerimage

Boulimia, anorexia, eetstoornissen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

bannerimage

Boulimia, anorexia, eetstoornissen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Eetstoornissen (Boulimia, anorexia) zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Wat de oorzaak ook is, daarover wordt veel gediscussieerd en ingevuld. De reguliere behandelmethoden lijken ook hier tekort te schieten. Dat is in elk geval wat wij van cliënten horen.

Dat ze tijdens de gedragstherapie volgens de standaard-ideeën  van de "schijf van vijf" moeten gaan eten, veel aankomen en dan maar vrede moeten hebben met het verkregen overgewicht. Of dat ze altijd bang blijven voor eten, omdat ze niet weten hoe ze hun lichaam gezond kunnen voeden zonder te zwaar te worden. Te weinig en verkeerd eten leidt soms tot oedeem-buikjes, en dat is nu net wat je niet wilt.

De gevolgen voor de gezondheid en het welbevinden laten zich raden. Hormoonspiegels raken in de war en de aansturing van lichaam en geest daarmee ook.

De therapie richt zich echter vooral op het gedrag, i.p.v. op de delicate hormonale balans die de juiste voeding teweeg kan brengen.  Waardoor je stabiliteit krijgt in je eetpatroon en in je stemming.

Anorexia, soms willen patiënten niet eens een appel eten

Een persoonlijk eetplan bij boulimia of anorexia

Al meer mensen hebben voordeel gehad bij het voedings-programma van Nederland Slank om hun eetstoornis in de hand te krijgen.

Met het persoonlijke, op maat gemaakte programma krijg je zicht op wat jouw lichaam nodig heeft om op een gezond gewicht te komen danwel te blijven en hoef je niet meer op eigen houtje te experimenteren, met als gevolg: onder- of overvoeden. Met het persoonlijke programma ga je je ook stukken beter voelen, omdat je lichaam en geest gaan werken zoals het hoort. Alles wordt immers aangetuurd

De menucyclus met variatie-mogelijkheden geeft houvast bij zowel mensen die gewend zijn te overeten als bij degenen die zichzelf dreigen te ondervoeden.

Door het regelmatige eetpatroon komen ook de hormonen in balans die voor een mentaal stabieler leven zorgen.

Wil je meer weten? Vraag dan het wachtwoord aan via het contactformulier en kijk verder op http://nederlandslank.nl/eetstoornis-en-nederland-slank/

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.