jorieke-nederland-2

Boulimia, anorexia, eetstoornissen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

Eetstoornissen (Boulimia, anorexia) zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Wat de oorzaak ook is, daarover wordt veel gediscussieerd en ingevuld. De reguliere behandelmethoden lijken ook hier tekort te schieten. Dat is in elk geval wat wij van cliënten horen.

Dat ze tijdens de gedragstherapie volgens de standaard-ideeën  van de "schijf van vijf" moeten gaan eten, veel aankomen en dan maar vrede moeten hebben met het verkregen overgewicht. Of dat ze altijd bang blijven voor eten, omdat ze niet weten hoe ze hun lichaam gezond kunnen voeden zonder te zwaar te worden. Te weinig en verkeerd eten leidt soms tot oedeem-buikjes, en dat is nu net wat je niet wilt.

De gevolgen voor de gezondheid en het welbevinden laten zich raden. Hormoonspiegels raken in de war en de aansturing van lichaam en geest daarmee ook.

De therapie richt zich echter vooral op het gedrag, i.p.v. op de delicate hormonale balans die de juiste voeding teweeg kan brengen.  Waardoor je stabiliteit krijgt in je eetpatroon en in je stemming.

Ean Capsule-1

Een persoonlijk eetplan bij boulimia of anorexia

Al meer mensen hebben voordeel gehad bij het voedings-programma van Nederland Slank om hun eetstoornis in de hand te krijgen.

Met het persoonlijke, op maat gemaakte programma krijg je zicht op wat jouw lichaam nodig heeft om op een gezond gewicht te komen danwel te blijven en hoef je niet meer op eigen houtje te experimenteren, met als gevolg: onder- of overvoeden. Met het persoonlijke programma ga je je ook stukken beter voelen, omdat je lichaam en geest gaan werken zoals het hoort. Alles wordt immers aangetuurd

De menucyclus met variatie-mogelijkheden geeft houvast bij zowel mensen die gewend zijn te overeten als bij degenen die zichzelf dreigen te ondervoeden.

Door het regelmatige eetpatroon komen ook de hormonen in balans die voor een mentaal stabieler leven zorgen.

Wil je meer weten? Vraag dan het wachtwoord aan via het contactformulier en kijk verder op http://nederlandslank.nl/eetstoornis-en-nederland-slank/

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn