jorieke-nederland

Cora Hoving: Mijn verhaal over succesvol afvallen

Geschreven door: Rachida Lachhab
07 april 2017

Of we nu een leuk, mooi of ontroerend verhaal hebben, dat weet ik niet, maar ik zal een poging wagen onze ervaringen rond NLslank op papier te zetten.
Het verhaal gaat niet alleen over mijzelf, maar ook over mijn dochter Anneke. We zijn (waren!) eigenlijk beiden al jaren te zwaar; in mijn familie komt overgewicht meer voor (dus vreemd is het niet) en ook zeer stevige benen, waar met name Anneke mee is behept.

cora-hoving-1

We hebben al meerdere afslankpogingen ondernomen, ikzelf bij o.a. EGA (iedereen viel moeiteloos af, ik dus niet) samen bij een diëtiste, zeer moeizaam afgevallen en ook samen een programma van Make it Easy gevolgd (dat werkte de eerste keer goed, alleen niet op streefgewicht gekomen en daarna weer aangekomen, 2e keer werkte het veel minder). Vorig jaar, voor de bruiloft van mijn zoon, ben ik weer afgevallen via MyLife Slim (maar ook weer aangekomen) - Anneke had toen geen zin om mee te doen: er helpt toch niets.. Al met al heel veel gejojo.

Beiden zijn we bij Semia (schoonheidsspecialiste) onder behandeling, ook zij had het regelmatig over haar lijnpogingen die meestal niet hielpen, maar was begin dit jaar zeer enthousiast over Nederland Slank. Ik heb toen gedacht: ik ga het toch weer proberen (ook mijn cholesterol was inmiddels iets te hoog) en kreeg ook Anneke zo ver om toch nog een poging te wagen, gedeelde smart is halve smart!

Beiden bloed laten prikken en een datum gekozen om de voorbereidingsfase te gaan doen. Anneke zou op 7 mei starten en ik een week later; ik zou wel alvast het programma van de tweede fase mee gaan volgen.

Helaas werd mijn moeder (die al zwaar dement was) ziek en precies op 7 mei (Anneke aan het bitterzout) werden we opgebeld dat mijn moeder toch erg achteruit ging. Ik was op mijn werk en Anneke thuis. Anneke was dus als eerste, samen met mijn vader, bij mijn moeder. ’s Nachts hebben we bij haar gewaakt en op 8 mei is ze overleden.
Ondanks deze verdrietige periode hebben we ons toch dapper aan het programma gehouden; met crackers en komkommers mee naar de afscheidsdienst etc.

In de volgende weken ging het programma volgen wat makkelijker, al moest met name Anneke erg zoeken naar de juiste tijden voor het eten in verband met haar werk (onregelmatige tijden, vastgestelde eetpauzes etc, niet eten op de werkvloer), wat dat betreft had ik het makkelijker.
Thuis aten we ook vaak op andere tijden dan de rest van het gezin.
Al ging het afvallen niet zo snel als werd aangegeven, het gewicht ging toch gestaag naar beneden met gemiddeld 1 kilo per week en dat gaf al snel een zichtbaar resultaat. Ook de cm werden langzaam minder, bij Anneke sneller dan bij mij.

Ik ben intussen al op mijn streefgewicht, heb het zelfs nog naar beneden bijgesteld en krijg heel veel complimenten. Ook Anneke, die per 1 september op zichzelf is gaan wonen, heeft zich aan het programma gehouden en is inmiddels ook op haar streefgewicht. Ze ziet er heel goed uit!cora-hoving-2

 

 

Conclusie: ik ben blij dat ik in mei begonnen ben en nu (wordt zondag 60) weer een gezond gewicht heb. Ook ben ik zéér trots op Anneke, dat zij het ook heeft volgehouden en er fantastisch uitziet!

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida: Orthomoleculair Therapeut, Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding Mijn naam is Rachida en ik ben gepassioneerd over gezondheid en voeding. Met een uitgebreide achtergrond in voeding en orthomoleculaire therapie, ben ik toegewijd aan het helpen van mensen om hun welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te bereiken. Mijn reis begon aan de Haagsche Hogeschool, waar ik afstudeerde als diëtist. Ik geloof sterk in de kracht van voeding als basis voor een gezond leven. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie via Natura Foundation, waar ik lid ben van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Deze holistische benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimaal functioneren. Mijn toewijding aan voortdurende educatie heeft me ook geleid naar de wereld van epigenetica. Ik heb zowel de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 als level 2 voltooid, en ik ben gespecialiseerd in de epigenetica van ADHD. Dit heeft mijn begrip van de complexe relatie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid verdiept. Naast mijn klinische werkzaamheden als diëtist en orthomoleculair therapeut, ben ik ook een actieve spreker en docent op het gebied van gezondheid en voeding. Ik geloof in het delen van kennis en het inspireren van anderen om bewuste keuzes te maken voor hun gezondheid. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Ik ben er trots op dat ik een rol mag spelen in het helpen van anderen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een welzijnsniveau te bereiken dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Laten we samenwerken aan jouw optimale gezondheid en welzijn. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Rachida Orthomoleculair Therapeut (lid MBOG) & Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding