jorieke-nederland

Het beginpunt, de start!

Geschreven door: Kelly van der Pol
02 augustus 2017

Zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden hoe het met mij gaat. Dus bij deze weer even een update..

Foto-bewerkt-2-200x300

 

Vorige week is mijn voedingsplan binnen gekomen en ik was een beetje bang dat het heel erg zou tegenvallen. Gelukkig kan ik zeggen dat het me reuze meevalt, ik mag namelijk nog best veel hebben. Qua groenten en fruit mag ik nog super veel hebben. Alleen qua zuivel mag ik alleen nog maar geitenyoghurt, maar dat is niet erg, want dat vind ik lekker.

Eigenlijk kon ik niet wachten met starten, maar dat moest ik toch. Maandag werd ik namelijk pas gebeld voor de uitleg van het programma. Gelukkig had ik die afspraak al om 9.00u, waardoor ik dus die dag al kon starten. Dat houd dus ook in dat ik op het moment dat ik deze blog schrijf op dag 2 zit van de voorbereidingsfase.

Nederland-Slank-e1501616733934-225x300

Gisteren ben ik begonnen met de voorbereidingsfase. Ik kon kiezen tussen een fruit-, aardappel-, groenten- of rijst-dag. Ik koos voor de fruitdag op dag 1. Maar voordat je fruit neemt moet je eerst reinigen met bitterzout: 1 glaasje lauw water met 2 afgestrekken lepels bitterzout. Nou dat was dus NIET lekker, maar wel voor een goed doel. Ik was even bang dat ik de hele dag naar het toilet moest rennen, maar gelukkig viel dit mee en hoefde ik slechts een aantal keer. De rest van de dag is ook enorm goed gegaan met alleen maar fruit; 5 uur tussen de maaltijden en slechts 3 maaltijden op de dag.

Nederland-slank-start

Vanmorgen had ik stiekem al even gewogen en zag dat er al 1 kg af is, maar ik besef me ook dat het iedere dag kan verschillen natuurlijk. Vanmorgen ben ik ook weer gestart met de bitterzout; die viel vandaag iets zwaarder, althans toen ik hem in nam werd ik extreem misselijk. Gelukkig was dit ook snel weer over. De rest van de dag hoefde ik ook niet naar het toilet te rennen, maar ik moest wel iets vaker dan gister. Verder was dit voor mij helemaal niet storend. Vandaag heb ik een groenten-dag gehad. Ik heb heerlijk genoten van voornamelijk rauwe groenten (witlof, komkommer en paprika etc). Eerlijk gezegd vond ik het ook nog eens super lekker.

Vanaf morgen start dan officieel Fase 2: de strenge fase. En gelijk heb ik al een uitdaging. Aangezien ik morgen met mijn gezin naar een première van de Emoij film ga, waar ze meestal veel lekkere dingen hebben.

Uiteindelijk heb ik mijn eigen eten gewoon meegenomen en zodra het tijd is om te eten, zal ik daar heerlijk van genieten. Ik heb tenslotte een doel voor ogen en daar ga ik voor!

Tot volgende week!

Liefs,
Kelly

Kelly van der Pol

Geschreven door: Kelly van der Pol