bannerimage

Detoxen met bitterzout geen pretje maar effectief

Geschreven door: Liselore Verschuren
31 maart 2020

 

Liselore schreef een afval dagboek

Acht dagen nadat ik bloed had laten prikken, lag er een persoonlijk voedingsplan op mijn deurmat. En na een eerste consult met uitleg, kon ik afgelopen dinsdag gaan beginnen met het detoxen met bitterzout en het voedingsschema van de eerste fase.

Liselores-afvaldagboek

Nog even feest vieren met veel te veel eten

Zodra de dame die mijn bloed was komen prikken de deur uit was, heb ik zonder enige gêne twee kokosmakronen gegeten. Nu kon het immers nog. En met die gedachte heb ik ruim een week volop feest gevierd met veel te veel eten en rode wijn.

Toen ik een paar dagen later een e-mail kreeg dat mijn voedingsplan via de post naar me onderweg was, hield dat me ook niet tegen. Ik vrat alsof mijn leven er vanaf hing. Een grote reep chocolade, een zak chips, in drie dagen een fles rode wijn leegdrinken en bergen friet, ik was niet te houden.

Mijn persoonlijke voedingsplan

Terwijl ik nog meer chips at, heb ik mijn voedingsplan doorgebladerd. Ik begreep niet meteen alles, maar het was wel direct duidelijk dat chips geen onderdeel van het plan waren. Terwijl die flinterdunne aardappelschijfjes die zo heerlijk knisperen dat heel lang wel waren.

Natuurlijk had ik niet verwacht dat Dorito’s in mijn voedingsmiddelenlijst zouden staan. Ik wist echt wel dat ik mijn eetgewoonten drastisch om zou moeten gooien. Maar dat ik niet heel af en toe met een klein zakje Lays kon smokkelen, viel even tegen. Gelukkig vond ik ook de pagina over sjoemelmaaltijden en dat maakte veel goed. Ik hoef niet helemaal op een houtje te bijten!

Wil jij weten hoe je je gezondheid echt ondersteunt, vraag dan een gratis consult aan.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

 

bitterzout

Mijn eerste consult was met Rachida, en nadat ik al mijn vragen kon stellen en de hele inhoud van het voedingsplan duidelijk was, hebben we afgesproken dat ik meteen de volgende dag met fase 1 zou gaan beginnen: detoxen met bitterzout.

Bitterzout is gewoon verkrijgbaar bij de Tuinen (dat tegenwoordig Holland & Barrett heet) en ik had dat die middag al gehaald. Rachida had me namelijk al bij het maken van een afspraak voor het eerste consult verteld dat ik dat nodig had. Bitterzout reinigt de darmen en zorgt ervoor dat je met een schone buik aan je nieuwe eetpatroon kunt beginnen.

Bitterzout: het klinkt smerig en dat is het ook

Op aanwijzing van Rachida gooide ik de volgende ochtend meteen na het opstaan twee afgestreken eetlepels bitterzout in een glas water. Ik dronk het op en moest meteen de neiging om te kokhalzen onderdrukken. Bitterzout is net zo smerig als het klinkt!

Een half uur later mocht ik een belegde boterham eten, waardoor eindelijk die ranzige smaak een beetje uit mijn mond verdween. Ik liet de hond uit, bracht mijn zoontje naar school en moest vervolgens met hoge nood naar huis. Vervolgens heb ik een groot deel van de ochtend op het toilet doorgebracht, je mag zelf raden waarom.

Het eerste resultaat

Detoxen met bitterzoutDetoxen is geen pretje, ik heb twee dagen honger en barstende hoofdpijn gehad. Maar de twee overgebleven kokosmakronen zijn netjes in het keukenkastje blijven liggen. Ik heb me keurig aan het maaltijdschema gehouden en daar ben ik erg trots op. Het resultaat is er ook naar, want ik ben al 1,9 kilo kwijt.

Inmiddels heb ik de eerste dag van fase twee bijna achter de rug en in vergelijking met de eerste fase valt dit erg mee. Sojayoghurt met verse perzik blijkt ontzettend lekker te zijn en gebakken champignons met een varkensfiletje ook. Kortom, uiteindelijk valt het reuze mee. Dit gaat helemaal goed komen!

Wil jij weten hoe je je gezondheid echt ondersteunt, vraag dan een gratis consult aan.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

 

Tot de volgende keer!

Meer van mijn afvaldagboek lezen? Kijk dan ook bij Week 1: Te dik. En nu?

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren

Detoxen met bitterzout geen pretje maar effectief
3:47