bannerimage

Diabetes is dus geen chronische ziekte!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
04 mei 2020

bannerimage

Diabetes is dus geen chronische ziekte!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diabetes is een chronische ziekte, zo werd altijd gedacht. Maar door anders te eten, minder snelle koolhydraten maar wel gewoon vet, kunnen mensen van hun diabetes type 2 afkomen, blijkt nu. Op kleine schaal is hier al mee geëxperimenteerd.

overgenomen van keerdiabetesom.nl

omkering-mogelijk-bij diabetes en insulineresistentie

Jarenlang hebben diëtisten dus eigenlijk de verkeerde adviezen gegeven. Vetarm was toen het devies, maar dat is nu bij deze diabetespatienten juist uit den boze.

Verzekeraar VGZ financiert een pilot waarbij patiënten hun diabetes 2 leren omkeren. Ze mogen uiteraard groenten eten maar ook mayonaise en kaas. Wel moeten ze hun pasta- en broodinname sterk verminderen. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Ruim tweederde van de diabetespatiënten heeft door dit dieet en door meer te bewegen hun medicijnen helemaal niet of heel veel minder nodig.

Gerard Kranendonk uit Nuenen spoot insuline. Die insuline ligt nu onaangeroerd in huis. Kranendonk is sinds het volgen van de pilot van een half jaar namelijk diabetesvrij. Hij voelt zich bevrijd. De nieuwe levenswijze kost wel discipline, maar hij heeft weer grip op zijn eigen lijf, vertelt hij.

EenVandaag spreekt ook met Hanno Pijl, diabetoloog aan het LUMC. In de studio praten wevet verder met Ab Klink, oud-minister van Volksgezondheid en bestuurder
van zorgverzekeraar VGZ.

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland lijden aan diabetes type 2. Dit aantal neemt snel toe. Medicatie bestrijdt slechts enkele symptomen van diabetes, maar geneest de patiënt niet. Diabetes kost de Nederlandse samenleving nu ruim 10 miljard euro per jaar (type 1 en 2 samen). Als er niets verandert, zullen deze kosten in 2025 oplopen naar 20 miljard per jaar.

Schrijf je nu in!

Vraag vandaag nog een gratis consult aan

En leer onder begeleiding van een goede dietist hoe je precies binnenkrijgt wat je nodig hebt!*

Het programma wordt vergoed door zorgverzekeraars

dietist


Door hulp van een goede dietist ben ik van mijn insuline af

bekijk  de video

Nederland Slank weet al heel lang dat Diabetes 2 mogelijk omkeerbaar is!

Met het Metabolic Balanceprogramma!

Mensen met diabetes moeten bijna vier keer zo veel insuline produceren om hun bloedsuikerspiegel te normaliseren. Uiteindelijk raakt de alvleesklier uitgeput en worden deze mensen afhankelijk van de dagelijkse dosis insuline die ze inspuiten. Gelukkig is deze reactie van het lichaam mogelijk omkeerbaar! 

De vicieuze cirkel kan mogelijk doorbroken worden door het metabolisme weer in balans te brengen met een ander voedingspatroon. Door het volgen van ons programma kan mogelijk de noodzaak van de hogere insulineaanmaak (en -suppletie) worden verminderd. En insulineresistentie kan mogelijk worden teruggebracht naar insuline-gevoeligheid. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat diabetes type 2 tot het verleden behoort.

Nederland Slank maakt gebruik van het bewezen effectieve programma van Metabolic Balance Het is ontwikkeld door orthomoleculair internisten en voedingswetenschappers . Je wordt via Skype persoonlijk begeleid en zodoende kun je er eenvoudig en overal aan deelnemen.

Vraag vandaag nog een gratis consult aan

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.