bannerimage

Diabetes type 2 omkeerbaar met gezonde voeding?!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
27 april 2020

bannerimage

Diabetes type 2 omkeerbaar met gezonde voeding?!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland lijden aan diabetes type 2 en dit aantal neemt snel toe! Met medicatie kunnen enkel symptomen van diabetes bestreden worden, maar de patiënt kan niet genezen worden. Er is in Nederland nu een pilot gestart om met voeding de diabetes om te keren.

 

dietist

In deze pilot eten de diabetes type 2 patiënten meer gezonde vetten en groenten en minder koolhydraten. Voorlopige resultaten laten zien dat twee derde van deze diabetes patiënten geen of minder medicatie hoeft te gebruiken. Dit zijn natuurlijk hele mooie resultaten!

Overgewicht en een ongezond eetpatroon is de belangrijkste risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2. Dr. Wolf Funfack, oprichter van het Metabolic Balance® programma, stelt dat mensen met overgewicht moeten bijna vier keer zo veel insuline produceren in vergelijking met mensen met een normaal gewicht om hun bloedsuikerspiegel te normaliseren.

Uiteindelijk raakt de alvleesklier uitgeput en worden deze mensen afhankelijk van de dagelijkse dosis insuline die ze inspuiten. Deze vicieuze cirkel kan doorbroken worden door het metabolisme weer in balans te brengen met een gezond voedingspatroon.

Door het volgen van het Metabolic Balance® programma wordt een gezonde levensstijl ontwikkeld en een gezond gewicht behaald. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat diabetes type 2 omgekeerd wordt. Nog meer reden om met het Metabolic Balance® programma te starten!

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.