Dina-1

Dina Medina valt af bij Nederland Slank

Geschreven door: Dina Medina
01 april 2015

Dina Medina (Schiedam, 7 april 1975) is een Nederlandse zangeres van Kaapverdische afkomst. Ze vertegenwoordigt vooral de muziekstijl Morna.
Medina reisde met Fernando Lameirinhas mee in zijn theaterconcert 'Morna Fado'.
In 2014 pakte ze het traject op bij Nederland Slank en in september woog ze 115 kg en in maart van het volgende jaar 83 kg. Dat is 30 kg in 6 maanden.

 

Dina-zingt

op 13 september had ik een overwinningsmomentje, ik was onderweg naar Portugal voor een kort weekendje. Het is mij opgevallen dat ik vrij vaak, tijdens een reis, heel erg de behoefte heb om iets zoets te eten. Hoe ik ook probeerde mezelf tegen te houden om het niet te gaan kopen, werd de verleiding me toch te groot. Dit kwam ook  vooral omdat mijn vlucht vertraging had. Ik heb een heel groot stuk chocolade gekocht.

Omdat ik niet teveel wilde afwijken van mijn patroon (alsof chocola niet genoeg schade kan aanrichten) heb ik met mezelf afgesproken dat ik het pas zou eten als het er de tijd voor was. Eenmaal in het vliegtuig was het eindelijk etenstijd. Ik had van huis een spinazie-omelet meegenomen en de chocolade zou ik als toetje nuttigen.  

 

Dina-zingty

Nadat ik de omelet op had, die overigens goed smaakte (al zeg ik het zelf), was de drang om de chocolade te eten nog wel aanwezig, maar niet meer zo sterk. Dus ik maakte een nieuwe afspraak. Ik zou het volhouden tot ik in Portugal was.

Toen ik eenmaal in Portugal aankwam had ik vrij weinig tijd om aan de chocola te denken dus die bleef nog een lange tijd ver op de achtergrond. Totdat een vriendin mij kwam opzoeken. Op dat moment besloot ik de chocola aan haar te geven voor haar kinderen. Ik vind dat ik daar best een schouderklopje voor verdien!

DinasOok het afgelopen weekend had ik weer een uitstapje. Dit keer naar Frankrijk. Voordat ik aan het avontuur DinaSlank begon was ik heel bang voor deze weekenden. Het leek me onmogelijk om me in het buitenland te houden aan mijn eetpatroon. Ik ben er langzaamaan aan het achter komen, dat het niet makkelijk is, maar zeker niet onmogelijk.

Wat ik vooral fijn vind aan mijn programma is dat ik precies weet welke producten ik wel en welke producten ik niet mag gebruiken. En hoewel ik een lijst heb van wat ik in de ochtend, middag of avond mag eten, staat het niet zodanig vast dat je in de problemen komt als je iets niet kunt vinden. Als ik bijvoorbeeld vis mag eten, dan kan ik altijd zelf bepalen welke vis ik ga kopen mits het in mijn lijst staat. Zo ook met groente, vlees en fruit. Dus er valt er altijd wel wat te ritselen, ook als je in het buitenland zit.

Hetgeen me wel zwaar valt is het drinken. Ik ben sowieso al een hele slechte drinker, maar nu moet ik dagelijks 4 liter water drinken. Het lukt me aardig om elke dag zeker 3 liter naar binnen te krijgen maar die vierde schiet er heel vaak bij in. En tijdens een reis raak ik meestal helemaal de tel kwijt. Aandachtspuntje dus!

Dina Medina

Geschreven door: Dina Medina

Dina Medina (Schiedam, 7 april 1975) is een Nederlandse zangeres van Kaapverdische afkomst. Ze vertegenwoordigt vooral de muziekstijl morna. Medina reisde met Fernando Lameirinhas mee in zijn theaterconcert 'Morna Fado'.