Nederland-Slank-4

Dr. Oz: Erectie-problemen en levensbedreigende oorzaken

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
01 mei 2020

Zoals dr Oz ook vertelt, de penis is niet alleen een bewijs van zijn mannelijkheid. Het kan het ook een voorbode zijn voor verborgen gezondheidsproblemen. In 80% van de gevallen kan een erectie probleem (ED)  het onvermogen tot het verkrijgen en behouden van een erectie terug te voeren zijn. Dit op een organische oorzaak die niet gerelateerd is aan seksuele drift.

Dit kan  een verrassing zijn, vooral voor tienerjongens, maar het verkrijgen van een erectie is fysiologisch best moeilijk. Een erectie kan alleen tot stand komen wanneer de noodzakelijke psychologische, neurologische, vasculaire en hormonale factoren allemaal kloppen. Problemen op een van die gebieden kunnen een wilde nacht in de weg staan en vragen hun tol op zijn gevoel van eigenwaarde.

Harde feiten

Erectie begint allemaal met opwinding, behalve als je slaapt. Seksuele stimulatie leidt tot de afgifte van stikstofmonoxide. Dit is een chemische stof die ervoor zorgt dat gladde spieren in de voering  van de bloedvaten ontspannen. Dit maakt  dat de kleine bloedvaten in de penis de twee kamers vullen met bloed. Tegelijkertijd, spannen spieren rond de penis om te voorkomen dat het bloed de penis verlaat. Wanneer meer bloed binnenkomt en er gaat minder uit, wordt de penis volgezogen met bloed waardoor hij  langer, breder en stijver wordt.

erectieLethal lakmoesproeven

Om naar de biologische oorzaak van erectiele problemen te kijken moeten we letten op  de zenuwen, bloedvaten en hormonen die de penis beïnvloeden. Dit is waar ED een voorbode wordt voor een aantal levensbedreigende aandoeningen.

Bloedvaten zijn aangetast

Beschadigingen ontstaan in slagaders of bloed-voorziening van de penis. De meest voorkomende oorzaak van bloedvatbeschadiging komt van atherosclerose, vernauwing van de bloedvaten die leidt ook tot hartaanvallen, beroertes en perifere vasculaire aandoeningen (PAD). Bloedvat vernauwing is gewoonlijk secundair aan diabetes. Het zorgt dat  bloedvaten niet ontspannen en  verwijden en  uiteindelijk is de hoeveelheid bloed die de kamers bereikt onvoldoende om de penis hard en stijf te maken. Hoge bloeddruk en veranderd cholesterolgehalte in het bloed kan ook van invloed zijn op de bloedvaten.

Schade aan zenuwen

Een van de meest voorkomende oorzaken is zenuwbeschadiging (neuropathie) veroorzaakt door ongecontroleerde diabetes. Mensen die een beroerte hebben gehad, hart-aanvallen, ruggenmergletsels en multiple sclerose kunnen ook schade hebben aan de zenuwen die de bevoorrading van de penis regelen.

Hormonale Tekorten

Androgeen deficiëntie kan het libido  verminderen en veroorzaakt ED. Technisch genoemd hypogonadisme, kunnen abnormaal lage niveaus van androgeen leiden tot erectiestoornissen. Als  je testikels kleiner zijn dan 1,5 centimeter is er een goede kans dat je een laag androgeen hebt. Hoge hormoon prolactine (hyperprolactinemie) en abnormale schildklierhormoon niveaus kan leiden tot vermoeidheid en gewichtstoename en invloed hebben op het libido.

Roken

Als je echt wilt dat je  man  stopt met roken, vertel hem dat het zal leiden tot erectieproblemen. Roken leidt niet alleen tot atherosclerose, maar het berooft het lichaam van stikstofmonoxide, essentieel voor de erectie.

Overgewicht en inactiviteit - Niets zet een grotere domper op seks als een begraven penis. ED kan oplopen tot 80% bij obesitas en mannen met overgewicht. Bovendien, mannen met overgewicht die  15 kg  verliezen kunnen 2,5 cm toevoegen aan de lengte van hun penis!

Tot slot een bekrachtiging:

Mannen, en de vrouwen en mannen die van hen houden, moeten alert zijn op erectiestoornissen, omdat het een verborgen oorzaak van een levensbedreigende aandoening kan zijn. Aanpassingen aan uw levensstijl zal E.D. zelfs omkeren.

zie bron: dr.Oz

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn