bannerimage

Eindelijk geen last van eetstoornis en lupus meer (de Libelle)

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
30 april 2020

bannerimage

Eindelijk geen last van eetstoornis en lupus meer (de Libelle)

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

“Mijn vader was banketbakker en vanaf mijn 2e begon ik zijn zaak leeg te eten. Volgens de dokter zou het vanzelf weer overgaan, maar dat gebeurde niet. Op mijn 13e woog ik 73 kilo, en ontwikkelde ik een eetstoornis, omdat ik toch probeerde mijn gewicht in de hand te houden.

Door Hanny Roskamp

De vreetbuien zijn voorbij en de medicijnen heb ik niet meer nodig

Image-1-768x1024

 

 

 

 

 

 

 

Liesbeth van Duijn (60) eindelijk geen last van lupus en eetstoornis meer

“Mijn vader was banketbakker en vanaf mijn 2e begon ik zijn zaak leeg te eten. Volgens de dokter zou het vanzelf weer overgaan, maar dat gebeurde niet. Op mijn 13e woog ik 73 kilo, en ontwikkelde ik een eetstoornis, omdat ik toch probeerde mijn gewicht in de hand te houden. Pas op mijn 48e ontdekte een arts voor hormoon- en stofwisselingsziekten dat ik lupus heb, wat je bij mij niet aan de buitenkant zag. Ik was wel moe en had veel last van mijn schildklier, gewrichten en de overgang. Die lupus zorgde voor mijn vreetbuien omdat het immuunsysteem zo veel energie vroeg.

En ik heb eindelijk mijn streefgewicht bereikt en zelf in de hand

Een paar jaar later ben ik een programma gaan volgen uit Duitsland, waarbij  patroonherkenning in je bloed aangeeft wat je mag eten. Het is een driedaagse menucyclus die erop gericht is de stress voor het lichaam, uit voeding te verminderen. Bij mij zorgen suiker, het melkeiwit caseïne en tarwe o.a. voor klachten. Bij andere mensen kunnen het andere producten zijn. Ik ben sindsdien afgevallen en ik slik geen medicijnen meer. Ook voel ik me mentaal veel beter, wat misschien wel het belangrijkste is. Ik mag nu wat soepeler omgaan met het dieet, maar als ik teveel sjoemel, merk ik dat binnen drie dagen aan mijn stemming. Inmiddels heb ik een bedrijf opgericht, waarbij ik mensen met deze methode help om af te vallen en gezond te worden.”

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.