bannerimage

Endorfine-herstelplan bij emotie-eter

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
09 augustus 2018

bannerimage

Endorfine-herstelplan bij emotie-eter

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Emotie-eten is weg door endorfine herstelplan
Caroline Cortenbach tijdens het endorfine-herstelplan

 

Endorfineherstel heeft invloed op het emotie-eten

"Emotie-eten, ik heb er geen last meer van!"

(vervolg van eetbuien)

In principe gaat het heel erg goed.  Ik ben 5 weken bezig,

Nu ik best goed bezig ben, kan ik zelfs een normaal eetpatroon volhouden.
En ik merk dat de supplementen een wonderbaarlijk en mega-groot effect hebben op mijn algehele welbevinden.
In vergelijking met hoe ik in het begin bezig was, gaat het nomaal eten zonder vreetbuien en emotie-eten en zonder jojogedrag mij nu heel goed af.

Geen emotie-eten meer voor mij

Dat eten heb ik nog steeds onder controle en voelt voor mij zo dat de wortel van mijn eetgedrag is aangepakt. Zonder therapie nog wel. Dat is als ik terugkijk in mijn beeldvorming nog nooit mogelijk geweest. 

Eigenlijk is mijn enige probleem op dit moment dat het mij best veel moeite kost om zelf eten te maken volgens het plan. 
Dit keer puur uit tijdgebrek en het te veel om handen hebben. Dan wil ik toch snel kunnen eten om de honger te stillen en eet ik vaak wat mijn man kookt. 
Gewoon simpel kipfilet met groente zonder koolhydraten en zonder vette sausjes. Sinds ik de supplementen slik is het eigenlijk sowieso voor mij geen probleem meer om weinig en afgepast te eten.

Geen therapie voor emotie-eten meer door endorfine-herstelplan

Het is een toegevoegde waarde dat mijn denkpatroon op de één of andere manier veranderd is. Ik kan nu positiever in het leven staan en ook positiever over mij zelf kan denken. Ik durf nu warempel zelf te denken dat ik er goed uit zie en knap ben.

Ik kan ook veel beter met mensen omgaan die mij weer terug proberen te laten komen in één of andere emotionele valkuil. Daar lach ik nu gewoon om of kan ik wat van zeggen om ze te laten stoppen. De schaamte over mijzelf en het gevoel dat ik niks kan is ook ineens niet meer aanwezig. Vroeger zou ik hier ellenlange gesprekken voor nodig hebben bij een therapeut. En dan was het nog niet helemaal weg........

Onzekerheid over mij zelf als persoon lijkt nu dan ook opgelost te zijn in het niets. Ik heb nu ook echt nog steeds geen last meer van vreetbuien, slaap goed, de lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid behoren sindsdien ook echt tot het verleden en heb nog steeds heel veel energie.

Fysieke en mentale klachten minder door endorfine herstel

Evenals complexen, vermoeidheid en depressieve gevoelens lijken deze ook helemaal van de baan en tot het verleden te behoren. De rugklachten zijn gereduceerd naar het minimum en daar heb ik alleen mee te kampen als ik wakker wordt na lange nachtrust of een hele dag zitten op een bureaustoel op mijn werk. Hier krijg ik wel hulp bij van de fysiotherapeut.
Dit allemaal bij elkaar is op zich al een hele verandering.

Heel soms heb ik wel trek in een boterham met boter en hagelslag. Dat laatste vind ik dan nu achteraf heel erg zoet. 
Ik heb zelfs ook niet meer de neiging om zoete of vette spijzen te kopen. De behoefte ligt meer bij gezonde producten zoals salade en ei, kip en fruit. Dat is ook al winst voor mij.

Meer zin in sporten door meer endorfine

Ik was heel fanatiek met sporten in de sportschool, ging elke dag, maar moet meer rust inbouwen van de instructeur. Ik heb nog energie om na werk te sporten en nog een stukje te wandelen. Al een aantal keren heb ik mij gewogen. Er is niet zoveel af, maar er komt ook niks bij. 
Merk echter wel dat als ik in de spiegel kijk dat er duidelijk wat veranderd is. Ik kan nu mijn T-shirt warempel ook in mijn trainingsbroek dragen i.p.v. er over heen.

Al een hele verandering dus. Mijn gezicht ziet er in ieder geval ook heel veel smaller uit en de spiegel laat zien dat ik er echt veel minder dik en plofferig uit zie dan voorheen. Moet echter nog steeds de centimeters opmeten.
Omdat ik een poging wil doen om wederom met het voedingsplan te gaan starten, wil ik het binnenkort toch weer gaan lezen; omdat er na zo’n lange tijd alweer een heleboel is weg gezakt. 
Jouw e-mailbericht heeft mij daar wederom aan herinnerd.

Als ik ergens geen spijt van heb is het wel de aanschaf van de supplementen.

Het feit alleen al dat ik nu merk dat ik zelf de controle heb over mijn jojo eetgedrag geeft mij een heel sterk gevoel en zorgt er voor dat ik ook veel meer uit mijn comfortzone durf te stappen.

Het lijkt warempel wel een soort maatje.....die mij ondersteunt in wat voorheen niet haalbaar was. 
Die supplementen zijn wel een uitgave, maar heb het er gezien het resultaat wel voor over.
Daarom denk ik op mijn manier nu wel dat ik er waarschijnlijk wat meer tijd voor nodig heb om er met behulp van de supplementen naar toe te groeien om binnenkort weer met het plan te gaan starten.

Dit is zoals het nu gaat. 
Groeten, Caroline.😊

 

Caroline-alleen-hoofd Caroline Cortenbach blij met behandeling Nederland Slank

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.