Monique

Monique over haar fibromyalgie klachten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
15 juli 2019

Ik ben begonnen aan dit voedingsplan uit pure wanhoop. Ik had inmiddels al zoveel verschillende diëten geprobeerd waarbij ik maar kortdurend resultaat had en er uiteindelijk elke keer weer 5 kilo extra bij kwam.

2 jaar lang heb ik 2x per week gesport zonder resultaat, nu ben ik 10 kilo in 9 weken afgevallen zonder sporten

fibromyalgie1

Voordat ik met dit plan begon heb ik ook 2 jaar lang 2x per week gesport met een personal trainer, ook echter zonder resultaat.  In het begin voelde ik mij heel fit maar voelde al snel dat ik niet goed kon herstellen, maar ik wilde die kilo’s kwijt dus ging maar door en door totdat uiteindelijk mijn hele lijf vol spierknopen zat en ik me opgebrand en futloos voelde.

Ik ben 37 maar voelde mij 80. Ik ben daarom ook daarmee gestopt.  Maar was wel gedesillusioneerd want als dit al niet hielp hoe moest het dan verder?   Ik wilde geen 100 kilo wegen!! Nadat mijn man begon over mijn hormoonhuishouding ben ik gaan zoeken op internet en kwam uit bij Nederland slank. Dit bleek een schot in de roos! Na een grondige intake kwamen er ook andere klachten naar voren, zelf had ik de relatie nog niet opgemerkt want ik was immers in paniek vanwege mijn gewicht.

Het bleek dat dit plan dus niet alleen effect had op mijn gewicht maar ook op mijn spierklachten, hooikoortsklachten en vermoeidheidsklachten.  Na de detoxdagen voelde ik mij al zoveel fitter!! Dat had ik niet verwacht.

Het 3 x daags eten was voor mij ook geen probleem. Ik heb nl ook 3 kinderen en ben dus altijd wel druk in de weer met van alles waardoor ik het altijd vreselijk vond om aan die tussendoortjes te denken.Het zorgde er juist voor dat ik de hele dag door aan eten dacht. Dat is nu wel anders, de focus is echt verschoven, waardoor het eten mij ook meer smaakt.

Het snelle gewichtsverlies zorgt er wel voor dat je goed het plan kan volhouden. Wel heb ik afgelopen 3 weken hele drukke weken gehad waardoor ik af en toe wel heb gezondigd, echter is het nu heel fijn om te merken dat mijn lijf dan aangeeft dat dat niet zo handig was.  Het voelt dan alsof de kachel flink is opgestookt en mijn darmen oververhit zijn. Ik weet het klinkt gek maar het zorgt er wel voor dat ik dan de volgende dag de draad weer kan oppakken met het voedingsplan.

Ook het water drinken was een echte eye-opener. Ik was niet gewend om water te drinken, dronk sowieso weinig gedurende de dag. Het waterdrinken zorgt ervoor dat mijn huid er stralend en zacht uitziet. Het resultaat op de weegschaal is wat mij betreft top, nu 10 kilo in 9 weken! Ik moet zeggen dat ik echt even heb genoten van het feit dat mijn gewicht nu onder de 90 kilo zit!

Ook het winkelen is zoveel leuker, ik durfde eigenlijk geen leuke hippe kledingzaak meer in, in de angst dat het toch niet zou passen, of weer de opmerking te horen “sorry mevrouw, die maten verkopen wij niet.” Nu van maat 46 naar 42 gegaan! En die nieuwe kleding zorgt er weer voor dat ik nu echt weer de drive heb gevonden om volledig voor de laatste 10 kilo te gaan!

Verder is de begeleiding ook erg fijn, begeleider Liesbeth is goed bereikbaar en heeft een luisterend oor en goede adviezen, ook leuk om de artikelen te lezen die ze regelmatig stuurt. Het zorgt ervoor dat je meer begrijpt waarom bepaalde keuzes in je voedingsplan zijn gemaakt en wat voor effect dat op je lijf heeft, daarnaast is er nog de facebookgroep waarin je veel inspiratie mbt recepten kan vinden, daarnaast ook veel reacties als je met een probleem/vraag zit of gewoon iets leuks te melden hebt zoals een behaalde mijlpaal oid.

Wat dat betreft kan ik dit plan iedereen aanbevelen, ik wou dat ik dit veel eerder was tegengekomen, dat had me voor veel narigheid behoed!

Vriendelijke groeten

Monique Heiszwolf

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn