Nederland-Slank-3

Review The Green Happiness

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
23 september 2016

Bijna iedereen wil graag gezond zijn, een mooi figuur hebben en er goed uitzien. Om dit te bereiken komt je eigen wilskracht al snel om de hoek kijken. Daar ligt vaak de uitdaging. Professionals en organisaties die hier verstand van (zouden moeten) hebben, bieden dan welkome hulp. Er is tegenwoordig een ruime keuze aan die hulp. Misschien wel zo veel, dat mensen niet meer weten wat te doen. Ontelbare programma’s, diëten, gezondheidsgoeroe ’s en voedingsdeskundigen helpen graag. Natuurlijk claimt iedereen dé methode te hebben met snel en blijvend resultaat. De consument met overgewicht laat zich graag verleiden door woorden als ‘geen hongergevoel’ en ‘geen jo-jo effect’. Het resultaat hiervan is dat veel adviezen niet onderbouwd zijn en zelfs (op lange termijn) schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Een veganistische leefstijl is in opkomst. Veganisten gebruiken geen dierlijke producten. Zij eten geen vlees, vis, zuivel, eieren, honing of producten waar deze dierlijke producten in verwerkt zitten. The Green Happiness, een groeiende trend, maakt ook gebruik van de veganistische methode in het adviseren van cliënten. Maar is veganistisch eten wel goed voor ons? Hoe gezond en happy is de methode van The Green Happiness eigenlijk?

In dit artikel nemen we de methode van The Green Happiness onder de loep en werpen we een kritische blik op de voedingsadviezen die zij geven.

Op de website van The Green Happiness is helaas niet veel informatie te vinden over de achtergrond van hun methode of waarop zij hun adviezen baseren. Ze geven echter wel aan dat ze je kunnen helpen bij onder andere gewichtsproblemen en vaak voorkomende gezondheidsklachten, zoals vermoeidheid, pijnen en darmproblemen. Maar hoe ze dat gaan doen, is en blijft een raadsel, totdat je een consult aanvraagt of het boek bestelt.

Wanneer je een kijkje neemt bij onder andere de recepten (die zien er zeker zeer aantrekkelijk uit! met veel zoet en gebak) zie je dat het om een veganistisch programma gaat. Ook valt direct op dat de recepten vooral ‘lekkernijen’ zijn en voornamelijk bestaan uit weinig voedingstoffen en veel koolhydraten. Maar hoe gezond zijn deze recepten eigenlijk en kun je wel gezond leven met een veganistische leefstijl en veel zogenaamd gezonde tussendoortjes?

Oerdieet VS veganisme

Om antwoord te kunnen geven op de vraag of veganisme wel gezond is, werpen we even een blik in het verleden. Ons lichaam is afgestemd op het voedsel dat onze voorvaderen miljoenen jaren hebben gegeten. En in die tijd aten onze voorouders voornamelijk voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong zoals, vis, gevogelte, vlees van kleine dieren en eieren. Dit dieet werd aangevuld met groente en fruit. Dit betekent dus dat de mens van oorsprong geen vegetariër of veganist is, maar wel degelijk eiwitten van dierlijke oorsprong hoort te consumeren.

Wanneer een dieet enkel bestaat uit plantaardige voedingsmiddelen kan dit op den duur voor gezondheidsproblemen zorgen. Denk hierbij aan ondervoeding als gevolg van een tekort aan eiwit, essentiële vetten, zoals Omega-3, ijzer, zink en vitaminedeficiënties, zoals B12 en vitamine A. Het is daarom voor je gezondheid noodzakelijk om regelmatig vlees en vis van goede kwaliteit te eten. Met een veganistisch dieet is het vaak onmogelijk om voldoende essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Het binnenkrijgen van voldoende essentiële voedingsstoffen is erg belangrijk voor iedereen, maar vooral ook voor mensen met gezondheidsproblemen, sporters, zwangere vrouwen en ouderen.

Wanneer men veganistisch gaat eten, betekent dit ook vaak dat het voedingspatroon uit meer koolhydraten gaat bestaan. Maaltijden worden aangevuld met meer koolhydraatrijke voedingsmiddelen, zoals fruit. Meer koolhydraten  en meer eetmomenten is wetenschappelijk bewezen  echter niet gunstig voor de gezondheid en kan vervelende gevolgen hebben, zoals een verstoorde suikerstofwisseling en een insulineprobleem. Dit is vervolgens niet gunstig voor de stofwisseling en de hormoonbalans en kan gezondheidsklachten en overgewicht tot gevolg hebben.

Dat de dames er leuk uit zien is dus geen garantie voor uw toekomstige spiegelbeeld.

Nederland Slank VS The Green Happiness

Bij Nederland Slank doen we het anders. We sluiten bij voorbaat geen voedingsmiddelen uit en behandelen iedereen met een persoonlijk voedingsplan aan de hand van een uitgebreid bloedonderzoek. Aan de hand van het bloedonderzoek komt er een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies tot stand dat precies aansluit op de behoefte van elk individu.

Hierdoor wordt het niet alleen gemakkelijk om gewicht te verliezen, maar zijn vaak ook vele gezondheidsklachten verleden tijd. Het voedingsplan is er namelijk op gericht de stofwisseling en hormoonbalans te reguleren zodat de energiehuishouding in het lichaam (weer) naar behoren functioneert.

Elk voedingsplan bestaat uit een volwaardig voedingspatroon met een volwaardige voedingswaarde. Geen tekorten aan eiwitten, vitaminen of mineralen, maar een gevarieerd menu met voldoende keuze. Hierdoor is er ook geen sprake van een dieet en/of honger, maar spreken we van een aangepaste leefstijl die ervoor kan zorgen dat iemand zijn/haar gezondheidsdoelen bereikt.

Het programma is niet perse bedoeld om enkel snel af te vallen, maar het is voornamelijk bedoeld om de stofwisseling en het lichaam gezond te krijgen en te behouden. De orthomoleculair diëtisten bij Nederland Slank vertellen u graag meer over deze werkwijze, dus vraag vandaag nog een consult aan en zet de eerste stap naar een gezonde en vitale leefstijl!

Conclusie

Met een veganistisch dieet komt men niet aan voldoende goede voedingsstoffen en dit kan op den duur vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid. Denk hierbij niet alleen aan deficiënties en ondervoeding, maar ook aan een verstoorde energiehuishouding en stofwisseling en dus problemen met de algehele gezondheid.

Met de voedingsadviezen van The Green Happiness kan men op langere termijn bepaalde gezondheidsproblemen ontwikkelen.

Wil jij graag een passend voedingsadvies dat aansluit op jouw wensen en situatie? Vraag dan een gratis consult aan en krijg advies op maat!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn