jorieke-nederland-Mar-07-2024-05-13-48-9804-AM

Hormoonhuishouding op hol

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
26 maart 2014

Is je hormoonhuishouding op hol geslagen?

Krijg je vooral dat vet op benen en billen niet weg? Of heb je (als man) zogenaamde 'man-boobs' (mannenborsten)? Houd je veel vocht vast, heb je slaapproblemen, menstruatieklachten en ben je vaak (over)vermoeid? Kortom is je hormoonhouding op hol geslagen? De oorzaak hiervan zou, zowel bij vrouwen als bij mannen, kunnen liggen in oestrogeendominantie.

Hoe oestrogeen dominantie je uit balans kan brengen

Oestrogeen behoort tot de groep steroidhormonen en wordt ook wel het vrouwelijke hormoon genoemd. Naast een belangrijke rol in de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken, bij de zwangerschap en de regulatie van de menstruele cyclus is dit 'vrouwenhormoon' bij nog veel meer lichamelijke processen betrokken. Zo zorgt oestrogeen voor een gezonde huid en sterke botten.

Wat kun je doen aan een teveel aan oestrogeen?

Afvallen of op gewicht blijven blijkt cruciaal in het balanceren van je hormoonhuishouding. Door een teveel aan vet komt er meer oestrogeen in je bloed wat bovenstaande klachten tot gevolg kan hebben. Ook een goed werkende lever is belangrijk omdat deze een teveel aan het uitgewerkte hormoon uit je lichaam filtert. Daarnaast is het zaak op te passen met cosmetica en alcohol. In cosmetica zijn onder andere parabenen de boosdoeners en in bier veroorzaakt hop de mannelijke borstvorming.

Verstoorde hormoonhuishouding weer in balans

De Nederland Slank methode is bij uitstek geschikt om een verstoorde hormoonhuishouding weer in balans te krijgen. Voor je begint wordt je bloed afgenomen en op diverse belangrijke waarden getest. Vervolgens wordt er een persoonlijk voedingsprogramma samengesteld waardoor niet alleen oestrogeen-levels maar ook insuline en serotine in balans worden gebracht zodat je effectief vet verbrand en blijvend afvalt zonder hongergevoel*.

Tip: alvast iets aan je hormoonhuishouding doen? Eet wat vaker groenten als broccoli, bloemkool, rode kool en spruitjes. Ook grapefruit, citroenen, artisjokken avocado en groene thee hebben een gunstige invloed. Matig je alcoholinname, met name bier, drink ruim twee liter water en beweeg!

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn