bannerimage

Alles is anders, ik voel me een beter mens. Ik leef weer zoals ik dat wil.

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

bannerimage

Alles is anders, ik voel me een beter mens. Ik leef weer zoals ik dat wil.

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Eindelijk gewoon eten wat je lekker vindt en toch afvallen. Sandra was niet direct op zoek naar een plan om af te vallen. Haar dagelijkse leven en haar favoriete sport werden belemmerd door gezondheidsklachten. Ze was kortademig en had geen energie. Met Nederland Slank is zij van haar klachten af en voelt ze zich beter dan ooit. In totaal is ze daarbij ook nog eens 20 kilo afgevallen.

Eindelijk gewoon eten wat je lekker vindt en toch afvallen. Sandra was niet direct op zoek naar een plan om af te vallen. Haar dagelijkse leven en haar favoriete sport werden belemmerd door gezondheidsklachten. Ze was kortademig en had geen energie. Met Nederland Slank is zij van haar klachten af en voelt ze zich beter dan ooit. In totaal is ze daarbij ook nog eens 20 kilo afgevallen.
 

Alles is anders, ik voel me een beter mens en ben een voorbeeld voor mijn gezin. Ik leef weer zoals ik dat wil.

Ik was niet direct op zoek naar een dieet om af te vallen, maar ik had wel gezondheidsklachten. Tijdens sporten – ik ben gek op paardrijden – merkte ik dat ik vaak geen adem had. Die kortademigheid kon ik niet verklaren, maar ik had wel een vermoeden dat het te maken had met mijn overgewicht.

Dit raakte mij echt en ik besloot het niet te accepteren. Daarbij wilde ik niet iets impulsiefs gaan doen, een crashdieet is niets voor mij. Ik was op zoek naar iets blijvends. De nieuwsbrieven las ik al een tijdje, maar toen ik ze aandachtiger doornam, werd ik echt enthousiast over het concept.

je goed voelen

Ik ben 20 kg afgevallen, maar de echte aanleiding voor mij om met Nederland Slank te beginnen, was dat ik me beter wilde voelen. De gedachte dat er iets met mijn hart of mijn longen zou zijn door dat kortademige, was echt een belangrijk argument om iets te ondernemen. Ik wist wel dat ik overgewicht had, maar ik dacht niet dat het door ‘verkeerde’ voeding kwam.

nieuw eetpatroon

Het viel erg mee om te eten volgens het plan, want de voedingsmiddelen die op mijn lijst staan, vind ik erg lekker. Na twee weken merkte ik al vooruitgang. Het probleem is dat je in de laatste jaren een patroon hebt ontwikkeld, waar je een verandering in moet maken. Andere recepten, net even andere ingrediënten.

Ook goed vind ik dat je leert waaróm je dingen moet doen. Ik ben nieuwsgierig van huis uit en het bevalt me dan ook goed dat alles transparant en helder is. Toen ik begon is mijn man tegelijkertijd begonnen, dat maakte de ommezwaai naar het anders eten en motivatie een stuk makkelijker.

goede begeleiding

De consulten geven een heel goed en persoonlijk beeld in elke fase. Mijn man en ik zaten er verschillend in, dat was best ingewikkeld; hij wilde afvallen en dan weer terug naar ‘normaal’, maar ik had meteen door dat ik op deze manier wilde blijven kijken naar mijn voeding. Mijn man zit nu op zijn streefgewicht en is aan het stabiliseren, hij wijkt af en toe af van zijn plan, maar hij is er toch achter dat hij niet meer anders wil, dan te eten op de manier zoals we het nu doen.

sporten op een laag pitje

De eerste twee weken heb ik niet gesport, daar kreeg ik wel vragen over. Het is de bedoeling dat je hartslag niet serieus toeneemt in de eerste fase, want je lichaam moet naar een andere verbranding. En dat heeft effect. Het afvallen gaat heel erg snel in het begin. Zo vonden mensen het ook vreemd dat ik niet de hele dag door thee mocht drinken, maar alleen kort na – of tijdens de maaltijd. Uiteindelijk lukte het me wel om dat aannemelijk over te brengen naar anderen.

goed te combineren

Ik vond het echt prima om het te combineren met mijn werk; lastiger was het met drie jonge kinderen thuis. Bij producten als sla haken kinderen al snel af, toch is het goed gelukt om ze te laten wennen aan de maaltijden. Het leuke is dat ze nu ook ’s ochtends willen eten wat wij eten en de dag beginnen met yoghurt en fruit.

metamorfose

Door Nederland Slank leer je alles over gezonde voeding en over het belang ervan. Afwijken is op een gegeven moment geen probleem, maar je lichaam geeft het meteen aan wanneer het moeite heeft met bepaalde producten. Zo had ik laatst op een feestje bij familie teveel speculaasjes en borstplaat gesnoept. Dat merkte ik meteen. Mensen vinden me er jonger uitzien, maken grappen over dat ik ‘gehalveerd’ ben. Laatst op vakantie dacht men dat ik achterin de twintig was, zo’n compliment is goed voor je!

cadeau voor jezelf

Ik ben trots op het feit dat ik het besluit genomen heb om mijn levenspatroon om te gooien. Volharden is daarbij een tweede, maar die eerste stap is al belangrijk; je omgeving moet er namelijk ook aan wennen. Mensen snappen het niet altijd, of vinden het ongezellig als je een gebakje of andere traktatie afwijst. Afwijken kan, maar je wordt snel teruggefloten. Je word dan echt niet lekker. Ik ervaar Nederland Slank als een cadeautje naar mezelf en kan weer genieten van sport.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.