jorieke-nederland-2

Transformatie: Voel me beter, leef zoals gewenst - Alles is anders

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

Eindelijk gewoon eten wat je lekker vindt en toch afvallen. Sandra was niet direct op zoek naar een plan om af te vallen. Haar dagelijkse leven en haar favoriete sport werden belemmerd door gezondheidsklachten. Ze was kortademig en had geen energie. Met Nederland Slank is zij van haar klachten af en voelt ze zich beter dan ooit. In totaal is ze daarbij ook nog eens 20 kilo afgevallen.

Eindelijk gewoon eten wat je lekker vindt en toch afvallen. Sandra was niet direct op zoek naar een plan om af te vallen. Haar dagelijkse leven en haar favoriete sport werden belemmerd door gezondheidsklachten. Ze was kortademig en had geen energie. Met Nederland Slank is zij van haar klachten af en voelt ze zich beter dan ooit. In totaal is ze daarbij ook nog eens 20 kilo afgevallen.
 

Alles is anders, ik voel me een beter mens en ben een voorbeeld voor mijn gezin. Ik leef weer zoals ik dat wil.

Ik was niet direct op zoek naar een dieet om af te vallen, maar ik had wel gezondheidsklachten. Tijdens sporten – ik ben gek op paardrijden – merkte ik dat ik vaak geen adem had. Die kortademigheid kon ik niet verklaren, maar ik had wel een vermoeden dat het te maken had met mijn overgewicht.

Dit raakte mij echt en ik besloot het niet te accepteren. Daarbij wilde ik niet iets impulsiefs gaan doen, een crashdieet is niets voor mij. Ik was op zoek naar iets blijvends. De nieuwsbrieven las ik al een tijdje, maar toen ik ze aandachtiger doornam, werd ik echt enthousiast over het concept.

je goed voelen

Ik ben 20 kg afgevallen, maar de echte aanleiding voor mij om met Nederland Slank te beginnen, was dat ik me beter wilde voelen. De gedachte dat er iets met mijn hart of mijn longen zou zijn door dat kortademige, was echt een belangrijk argument om iets te ondernemen. Ik wist wel dat ik overgewicht had, maar ik dacht niet dat het door ‘verkeerde’ voeding kwam.

nieuw eetpatroon

Het viel erg mee om te eten volgens het plan, want de voedingsmiddelen die op mijn lijst staan, vind ik erg lekker. Na twee weken merkte ik al vooruitgang. Het probleem is dat je in de laatste jaren een patroon hebt ontwikkeld, waar je een verandering in moet maken. Andere recepten, net even andere ingrediënten.

Ook goed vind ik dat je leert waaróm je dingen moet doen. Ik ben nieuwsgierig van huis uit en het bevalt me dan ook goed dat alles transparant en helder is. Toen ik begon is mijn man tegelijkertijd begonnen, dat maakte de ommezwaai naar het anders eten en motivatie een stuk makkelijker.

goede begeleiding

De consulten geven een heel goed en persoonlijk beeld in elke fase. Mijn man en ik zaten er verschillend in, dat was best ingewikkeld; hij wilde afvallen en dan weer terug naar ‘normaal’, maar ik had meteen door dat ik op deze manier wilde blijven kijken naar mijn voeding. Mijn man zit nu op zijn streefgewicht en is aan het stabiliseren, hij wijkt af en toe af van zijn plan, maar hij is er toch achter dat hij niet meer anders wil, dan te eten op de manier zoals we het nu doen.

sporten op een laag pitje

De eerste twee weken heb ik niet gesport, daar kreeg ik wel vragen over. Het is de bedoeling dat je hartslag niet serieus toeneemt in de eerste fase, want je lichaam moet naar een andere verbranding. En dat heeft effect. Het afvallen gaat heel erg snel in het begin. Zo vonden mensen het ook vreemd dat ik niet de hele dag door thee mocht drinken, maar alleen kort na – of tijdens de maaltijd. Uiteindelijk lukte het me wel om dat aannemelijk over te brengen naar anderen.

goed te combineren

Ik vond het echt prima om het te combineren met mijn werk; lastiger was het met drie jonge kinderen thuis. Bij producten als sla haken kinderen al snel af, toch is het goed gelukt om ze te laten wennen aan de maaltijden. Het leuke is dat ze nu ook ’s ochtends willen eten wat wij eten en de dag beginnen met yoghurt en fruit.

metamorfose

Door Nederland Slank leer je alles over gezonde voeding en over het belang ervan. Afwijken is op een gegeven moment geen probleem, maar je lichaam geeft het meteen aan wanneer het moeite heeft met bepaalde producten. Zo had ik laatst op een feestje bij familie teveel speculaasjes en borstplaat gesnoept. Dat merkte ik meteen. Mensen vinden me er jonger uitzien, maken grappen over dat ik ‘gehalveerd’ ben. Laatst op vakantie dacht men dat ik achterin de twintig was, zo’n compliment is goed voor je!

cadeau voor jezelf

Ik ben trots op het feit dat ik het besluit genomen heb om mijn levenspatroon om te gooien. Volharden is daarbij een tweede, maar die eerste stap is al belangrijk; je omgeving moet er namelijk ook aan wennen. Mensen snappen het niet altijd, of vinden het ongezellig als je een gebakje of andere traktatie afwijst. Afwijken kan, maar je wordt snel teruggefloten. Je word dan echt niet lekker. Ik ervaar Nederland Slank als een cadeautje naar mezelf en kan weer genieten van sport.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn